Eaton Ülke Müdürü Yılmaz Özcan

Havanın soğuk olduğunu ve elektriklerin kesildiğini hayal edin. Bu olay, kış mevsiminde herhangi bir ev sahibinin başına gelebilir ve elektriklerin kesilmesinin sonucunda evlerde derin dondurucuda bulunan yiyeceklerin çözülmesi, fırında pişen yiyeceklerin pişmesinin yarıda kalması ve ısıtma sisteminin çalışmaması gibi sonuçları meydana getirebilir.

Elektriğin geri gelmesini beklemek insanlarda mutsuz bir deneyim oluşturmakta. Enerji kısıntısı bazı ülkelerde elektrik kesintilerini giderek daha olası hale getirdiği için, önümüzdeki aylarda Avrupa’daki konut sahipleri bundan zarar görebilirler.

Enerji neden bu kadar yetersiz? Geçtiğimiz kış, esas olarak Avrupa’da Covid krizinden sonra artan taleple ortaya çıkan ve Ukrayna’daki savaşla derinleşen enerji sıkıntılarından kaynaklanıyor. Ancak gelecekte daha fazla konut ve işyeri ısınma ve yemek pişirme için doğalgazdan uzaklaşıp elektriğe yöneldikçe benzer sıkıntılar oluşturabilir.

Peki, ev sahipleri enerji kesintilerine karşı ne gibi bir önlem alabilir? Enerji depolama bunun anahtarıdır. Bir ev sahibi, profesyonel bir kurulumcu tarafından projelendirilen ve monte edilen bir akülü enerji depolama sistemine sahip olarak hem kısa hem de uzun vadede fayda sağlayacak olan enerji geçişine yatırım yapmış olacaktır.

Birçok ev sahibi, enerji maliyetlerini azaltmak ve olası elektrik kesintisinin etkilerini azaltmak için akülü enerji depolama sistemlerine yöneliyor. Bu, şebeke üzerindeki yükleri azalttığı ve dolayısıyla elektrik kesintisi olasılığını azalttığı için herkes için faydalıdır.

Konut sahibiyseniz, enerji depolama sistemlerinin kullanılabileceği yollardan bazıları şunlardır:

Güneş panelleri taktırın ve bununla beraber aynı zamanda bir enerji depolama sistemine de yatırım yapın. Bunun iki nedeni vardır. Birincisi, fotovoltaik enerjiden maksimum faydayı elde etmek için, ev sahiplerinin elektrik kesintisi veya enerji fiyatlarının yüksek olması nedeniyle ihtiyaç duyulduğunda kullanmak üzere solar enerjiyi depolaması gerekir. İkinci olarak, ev sahiplerinin güneş enerjisi için şebekede sınırlı bir ihtiyaç vardır. Bir depolama sistemi olmadan, fotovoltaik sistem üretim yapamaz ve bu da güneş panellerine yapılan yatırımın geri dönüşünü etkiler.

Dinamik enerji fiyatlandırması giderek yaygınlaşıyor. Hane halkı, talebin yoğun olmadığı saatlerdeki fiyatlardan enerjiyi bir enerji depolama sisteminde depolayarak, elektrik fiyatının yüksek olduğu saatlerde bu elektriği kullanarak, yüksek faturalardan kaçınmak için akü kaynağını kullanarak elektrik faturalarını azaltabilir.

Bir elektrikli araç satın alın ve evinize Elektrikli Araç Şarj İstasyonu kurun. Avrupa’da benzinli ve dizel araçların kullanımdan kaldırılma tarihleri ​​yaklaştıkça, elektrikli araç satışları da hızla artıyor. 2030 yılına kadar, Avrupa yollarında evlerde şarj edilecek milyonlarca Elektrikli Araç olacak. Elektrikli Araçlar, akü depolama kapasiteleri nedeniyle benzersiz bir role sahiptir. Ayrıca bir enerji depolama sisteminiz varsa, Elektrikli Aracınızı şarj etmek için talebin yoğun olmadığı saatlerde ekonomik

tarifeden depoladığınız enerjiyi kullanabilirsiniz. Bir enerji depolama sisteminiz yoksa ve çift yönlü bir Elektrikli Araç şarj istasyonunuz varsa, elektrik kesintisi sırasında evinizin enerji ihtiyacını karşılama için araç aküsünüzü kullanabilirsiniz.

Enerji depolama sistemlerinin kurulması, şebekenin dengelenmesine ve elektrik kesintisi risklerinin azaltılmasına yardımcı olur çünkü bunlar genel olarak enerji talebini azaltan unsurlardır. Tüm elektrik altyapısı konularında, bir uzmana danışmak ve konusunda tecrübeli bir ekipten hizmet almak çok önemlidir. Güvenlik her şeyden önemlidir. Elektrikli Araç Şarj İstasyonları, enerji depolama üniteleri ve güneş panelleri gibi sistemler özel bir kurulum gerektirmektedir.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın