Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), %30 seviyesine artırılan devlet katkısının da desteğiyle cazibesini giderek arttırıyor. BNP Paribas Cardif Türkiye Genel Müdürü Cemal Kişmir, 2023’e hızlı bir başlangıç yapan Gönüllü BES sektöründe, yıl sonuna kadar 1 milyon yeni katılımcı daha beklendiğini kaydediyor.

Cemal Kişmir, müşterilerine değer yaratan bir şirket olarak, BNP Paribas Cardif Emeklilik A.Ş. Teknoloji Sektörü Değişken Emeklilik Yatırım Fonu ve BNP Paribas Cardif Emeklilik A.Ş. OKS Muhafazakar Değişken Emeklilik Yatırım Fonu ile BES’te en iyi getiriyi sağlayan fonlar içinde ilk sıralarda yer aldıklarını vurguluyor.

Sosyal Güvenlik Sistemi’nin tamamlayıcısı özelliğinde olan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), sahip olduğu teşvikler, profesyonel fon yönetimi hizmeti ve şeffaflık gibi önemli avantajlarla diğer birikim araçlarından ayrılıyor. Özellikle de devlet katkısı desteğiyle cazibesini giderek arttıran Gönüllü BES’e olan katılım sayısı hızla yükseliyor. Farklı fon seçenekleri ile her türlü risk düzeyine uygun fon çeşitliliğinin sunulduğu sektörde 2023 yılına da yüksek getiri sağlayan fon çeşitleri bulunmaktadır. BNP Paribas Cardif “Teknoloji Sektörü Değişken Emeklilik Yatırım Fonu” en yüksek getiri sağlayan bu fon türlerinin başında gelmektedir ve 28 mart itibariyle yıllık bazda getirisi %51,2 seviyesindedir. BNP Paribas Cardif, yıl sonuna kadar 1 milyon yeni katılımcının daha eklenmesi beklenen Bireysel Emeklilik Sistemi içindeki payını bu yıl daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

Sektör ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan BNP Paribas Cardif Türkiye Genel Müdürü Cemal Kişmir, “2018 ile 2020 yılları arasında katılımcı sayısı 6.8 milyon ile 7 milyon arasında seyrederken, 2021 ve 2022 yıllarına gelindiğinde önemli bir ivme yakalandı. Bireysel Emeklilik Kanunu’nda yapılan 18 yaş altı genç ve çocukların kapsama alınması, Bireysel Emeklilik Fon Alım Satım (BEFAS) platformunun uygulamaya açılması, devlet katkısı teşviğinin yüzde 25’ten yüzde 30’a yükseltilmesi ve fon değişiklik hakkının artırılması gibi bir dizi önemli düzenleme, sektörün büyümesine katkı sağladı.

Devlet katkılarının da desteğiyle cazibesini giderek artıran Gönüllü BES, 2023 yılına da hızlı bir başlangıç yaptı. EGM verilerine göre; Mart 2023 itibariyle 420 milyar TL fon büyüklüğüne ve 8 milyon katılımcıya sahip Bireysel Emeklilik sektöründeki fon büyüklüğünün yıl sonu itibariyle 500 milyar TL’ye, katılımcı sayısının da 9 milyona ulaşacağı öngörülüyor” diye konuştu.

Cardif, “Teknoloji Sektörü Değişken Emeklilik Yatırım Fonu” ile en iyi getiri sağlayan fonlar arasında!

BES’te katılımcıların değer verdiği en önemli konunun, birikimlerinin uzun vadeli bu sistemde güvenilir ve onlara kazanç sağlayacak şekilde başarıyla yönetilmesi olduğunu vurgulayan Cemal Kişmir, “BNP Paribas Cardif Türkiye olarak bizim de hedeflediğimiz en temel stratejimiz, müşterisine değer yaratan bir şirket olmak. Bireysel Emeklilik fon yönetimimizi Portföy Yönetimi sektörünün tecrübeli ve yenilikçi şirketi olan TEB Portföy Yönetimi aracılığıyla katılımcılarımıza sunmaktayız. Katılımcılarımıza sunduğumuz fonların yönetimini yakından takip ederek, kullanıcılarımızın fon getirisi ile ilgili düzenli bilgilendirilmesini sağlıyoruz. Tüm bu çalışmalarımızın neticesi olarak BES’te en iyi getiriyi sağlayan fonlar içinde ilk sıralarda yer alıyoruz. 2023 yılının başından bu yana da ilk sıralardaki yerimizi koruyoruz. Piyasadaki tüm fonlar içinde BNP Paribas Cardif Emeklilik A.Ş. Teknoloji Sektörü Değişken Emeklilik Yatırım Fonu’muz 4’üncü sırada yer alıyor. Ayrıca çalışanlara yönelik otomatik katılımlı BES sistemi kapsamındaki BNP Paribas Cardif Emeklilik A.Ş. OKS Muhafazakar Değişken Emeklilik Yatırım Fonu’muzla da en iyi getiriyi sağlayan fonlar arasında 3’üncü sırada yer alıyoruz” dedi.

BNP Paribas Cardif olarak büyüyen Gönüllü BES sektörü içindeki paylarını arttırmaya yönelik tüm planlama ve hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Cemal Kişmir, “Sektördeki büyümeye paralel olarak hem katılımcı sayısında hem de fon büyüklüğünde önemli oranda büyüme kaydediyoruz. Müşterilerimizin sisteme girişini teşvik edici satış ve pazarlama kampanyaları ile de bu büyümeyi destekliyoruz. Tüm projelerimiz ve yatırımlarımız müşteri değerini arttıracak şekilde planlanmaktadır. 2023 yılında da bu yöndeki kampanyalarımız devam edecek. Farklı kanallardan hizmet verdiğimiz tüm müşterilerimizin ihtiyaç ve taleplerini merkeze alan bir yaklaşım ile müşteri değeri kavramını, ürünlerimizde ve hizmetlerimizde üst seviyeye çıkaracak çalışmalara odaklanacağız. Tüm bu hedeflerimizin neticesi olarak da 2023 yılında 240 bin sözleşmeye 15 milyar TL BES fon büyüklüğüne ulaşmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

BES katılımcıları nelere dikkat etmeli?

Açıklamasında Gönüllü BES katılımcılarına özel tavsiyelerde de bulunan BNP Paribas Cardif Türkiye Genel Müdürü Cemal Kişmir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bireysel Emeklilik sistemi içinde katılımcıların birikim ve yatırım yaparken risk profillerine uygun fon dağılımı seçmeleri ve yıl içinde 12 kez fon değiştirme hakkı olduğunu bilerek özellikle ekonomideki değişimlere paralel BES Planlarındaki fon dağılımlarında değişikliklere gitmelerini tavsiye ediyoruz. Bireysel Emeklilik sistemine yeni giren genç katılımcılar için göreceli yüksek riskli fon kategorileri tavsiye edilse de emekliliğe yaklaşıldığında riski minimumda tutmaya özen gösterilmesi öneriliyor.

Bunun yanında Bireysel Emeklilik Sisteminde emeklilik hakkını dolduran katılımcıların, koşul ve ihtiyaçlarını değerlendirerek özellikle devlet katkısı avantajını maksimum oranda devam etmelerini tavsiye ediyorum. Eğer çalışma hayatından çıkmışlarsa hala sistemin güvenli ve yüksek getirilerinden yararlanmaya ve de devlet katkısı avantajını kullanmaya devam edebilirler. Emeklilik Gelir Planları ile düzenli geri ödeme süreci içinde kendilerine en uygun şekilde maaş alabileceklerini de belirtmek isterim.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın