İTÜ Makine Kulübü, Çukurova Isı’nın Gebze’de bulunan fabrikasına teknik gezi düzenledi.
22 Mart’ta gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilere; Çukurova Isı’nın büyüme süreci, geleceğin çalışma hayatı, yöneticilerin kariyer yolculukları, iklimlendirme sektörü ve istihdam olanakları hakkında bilgiler verdi.
İstanbul Teknik Üniversitesi ( İTÜ ) Makine Mühendisliği bölümü öğrencileri, radyant ısıtma sektörünün lider firması Çukurova Isı’nın Gebze’de bulunan fabrikasını ziyaret etti.
İTÜ Makine Kulübü’nün katkılarıyla 22 Mart’ta gerçekleştirilen organizasyon, Çukurova Isı A.Ş. Satış Müdürü Kerem ÜNLÜ’nün; Çukurova Isı’nın büyüme süreci, iklimlendirme sektörü ve istihdam olanakları hakkında ki bilgileri içeren sunumu ile başladı. Kerem Ünlü, konuşmasında geleceğin meslek mensupları için yol gösterici önerilerde de bulundu:
“Başarılı bir kariyer için teoride öğrendiğiniz bilgileri, yarı zamanlı çalışma fırsatlarını değerlendirerek, pratiğe dönüştürmeniz oldukça önemli. Böylece iş hayatına bilgili, bilinçli ve 1-0 önde başlama fırsatı yakalayacaksınız. Bu nedenle önünüze çıkan fırsatları iyi değerlendirmelisiniz.
Üniversite yılları, kişisel beceri ve yetkinliklerinizi geliştirmeniz açısından da oldukça önemli. Örneğin İngilizceyi ve makinelerle iletişimi sağlayan kodlama programlarını çok iyi öğrenmenizi tavsiye ederim. Ayrıca iyi bir mühendis olabilmek için dünyadaki trendleri yakından takip etmek yani iyi bir araştırmacı olmak gerekiyor. Mümkünse Erasmus veya IAESTE gibi programlardan yararlanarak, yurt dışında eğitim almanızı da tavsiye ederim” dedi.
Kerem Ünlü’nün sunumunun ardından öğrencilerle bir araya gelen Çukurova Isı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, bir İTÜ’lü olarak geleceğin mühendisleri ile buluşmaktan duyduğunu memnuniyeti dile getirdi. Öğrenciler ile üniversite yıllarındaki anılarını ve profesyonel iş yaşamına ilişkin deneyimlerini paylaşan Ömer Cihad Vardan’ın konuşması büyük ilgi gördü.
Sunumların ardından showroomda sergilenen radyant ve elektrikli ısıtıcıları yakından görme ve çalışma prensipleri hakkında bilgi alma fırsatı yakalayan öğrencilere, fabrika gezisinde ise üretim süreçleri hakkında önemli bilgiler verildi.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.