Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) Yönetim Kurulu başkanı Dr. Tamer Saka, şirketlerin kurumsal yönetim kaslarını güçlendirmesi gerektiğini önemle vurgulayarak, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına kurumsal yönetimin damga vuracağını açıkladı. 

TKYD Yönetim Kurulu başkanı Dr. Tamer Saka, 2023 yılının hem TKYD hem de Türkiye açısından tarihi bir yıl olacağının altını çizerek, “Dernekler, üyeleriyle var olan kurumlar; üyelerinin katkılarıyla güçleniyor, onların destekleriyle yoluna devam ediyor. Bugün geldiğimiz nokta üye sayımız, üye profilimiz ve üyelerimizin süreçlere desteği, derneğimizin kamuoyu nezdindeki yeri ve gücünü dikkate aldığımızda önemli bir dönemeçte olduğumuzu görebiliyoruz. Bunun Türkiye’deki diğer kurumlara da örnek olmasını diliyorum. 2023 tarihi bir yıl olacak. Ülkemizin kurulduğu gün ile bugün arasında çok büyük fark var ama gelişmiş bir ekonomi olmak istiyorsak kurumsal yönetim kaslarımızı güçlendirmeliyiz. Çünkü Cumhuriyetin ikinci yüzyılına kurumsal yönetim damgasını vuracak. “dedi.

TKYD’nin 2023 yılında kurumsal yönetimi ülkenin geneline, tüm kurumlarına yayacak özel projelere imza atacağını da sözlerine ekleyen Saka, “2023 yılı hepimiz için çok önemli ve anlamlı bir yıl. Dernek olarak biz de 20’nci yaşımızı kutlayacağız. Bu yıl zirvemizi çok daha coşkulu yapmayı hedefliyoruz. Dolayısıyla kurumsal yönetim kavramı vurgusunun daha yoğun duyulduğu bir yıl olacak. Çok yakın bir zamanda kamuoyu ve üyelerimizle programımızı paylaşacağız. Ayrıca 20 yıla dönüp baktığımızda en önemli kazanımımızın üye profilimiz olduğunu görüyoruz. Hem kurumsal hem de bireysel üyelik anlamında oldukça güçlü bir noktaya geldik. Önümüzdeki dönemde bunu geliştirmeye yönelik adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. En temel değişiklik ise kurumsal yönetim kavramını daha geniş tanımıyla tartıştırmak istiyoruz. Ekosistem üzerinden kurumsal yönetimi tartışmak çok değerli, bunu ülkenin DNA’sına eklemeliyiz. 20 yılda çok önemli bir know-how’a sahip olduk, bunu kullanmak, daha geniş kitlelere açmak istiyoruz.” şeklinde konuştu. 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın