Q Yatırım Bankası, bankacılık altyapısı olarak tamamı API’den oluşan bulut tabanlı özel bankacılık yazılımı Fimple platformunu tercih etti.
Özel olarak hazırladığı hizmetleri ve uluslararası standartlarda hizmet kalitesi ile yerli ve yabancı yatırımcıların en iyi iş ortağı olmayı hedefleyen Q Yatırım Bankası, 2022’nin son çeyreğinde BDDK tarafından kuruluş iznini aldı. Bünyesinde Qua Granite ve Bien Finans şirketlerini barındıran Q Yatırım Holding, rekabetçi ve sürdürülebilir büyüme potansiyeli olan iş ortaklarının sağlıklı şekilde ve milli ekonominin gereklerine uygun olarak gelişmelerini ve devamlılığını güvence altına almak için bankacılık faaliyetlerine başlıyor. Yeni nesil dijital yatırım bankası olma vizyonuyla modern ve özel bir bankacılık deneyimi sunmayı hedefleyen Q Yatırım Bankası en güncel bankacılık teknolojisine sahip olmak amacıyla Fimple ile el sıkıştı.
Dr. Mücahit Gündebahar: “Kullandıkça öde modeli yeni bankalar için ilgi çekici oldu”
Fimple CEO’su Dr. Mücahit Gündebahar, “Büyük bir titizlikle en güncel teknolojileri kullanarak geliştirdiğimiz ana bankacılık platformumuzun yeni kurulan finans kuruluşları tarafından tercih edilmesinden dolayı gururluyuz. Son olarak Q Yatırım Bankası ile yaptığımız iş ortaklığı, SaaS yaklaşımı ile çalışan bulut tabanlı bankacılık platformumuzla sektördeki etkinliğimizi ve yenilikçi teknolojilerimizin farkındalığını artırmaya devam ettiğimizi gösterdi” dedi. Gündebahar, platformun dinamik altyapısı ve SaaS modeli sayesinde yeni kurulan bankalar için kolay kurulum ve hızlı entegrasyon sağladıklarını, bununla birlikte aylık üyelik sistemiyle kullandıkça öde modeli sayesinde maliyet avantajı imkânı sunduklarını bu sayede de yeni finans kuruluşlarının ilgisini çektiklerini ifade etti.
Dr. Mücahit Gündebahar: “Fimple müşteri memnuniyetini arttırmayı sağlıyor”
Gündebahar açıklamalarına şöyle devam etti: “Fimple’ın bulut tabanlı ana bankacılık platformu, kullandığı modern teknolojilerle bankaların işlem hacmini artırmalarını, müşterilerine daha iyi hizmet sunarak ve müşteri memnuniyetlerini artırmalarını sağlıyor. Q Yatırım Bankası, Fimple’ın yeni nesil platformunu seçerek, dijitalleşme ve müşteri memnuniyeti açısından daha yüksek bir düzeye ulaşmayı, platform bankacılığı iş modelleri sunmayı hedefliyor. Fimple olarak, müşterilerimizin iş ihtiyaçlarına uygun çözümler sunmak ve onların işletme performansını artırmak için tüm enerjimizle çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz.”
Fimple pazaryerine değinen Dr. Mücahit Gündebahar, Fimple’in sadece ürün geliştirme faaliyetleri yürütmediğini belirterek, aynı zamanda ana bankacılık sistemi ve dikey uzmanlaşmış iş ortaklarıyla bir platform oluşturduklarını ifade etti. Geleneksel yaklaşımların tek bir yazılım sistemiyle tüm bankacılık ihtiyaçlarını çözmeye çalıştığını, ancak bu tarz sistemlerin kendini yenileme, dikey uzmanlaşmadan uzaklaşma ve operasyonel zorluklar gibi sorunlar yarattığını belirtti. Fimple ise ana bankacılık sisteminin yanı sıra, pazar yeri üzerinden modern bankacılık platformuna entegre çalışan uzman yan sistem ailesiyle bir ekosistem sunarak, farklı ürün gruplarında geleneksel yaklaşımların yarattığı sorunları ortadan kaldırmayı hedeflediğini vurguladı. Gündebahar, mevcutta Fimple’ın pazar yerinde bulunan 60’dan fazla finansal ürün ve güçlü iş ortakları ile müşteri ihtiyaçlarının daha iyi karşılanacağına ve oluşturdukları iş birliği kültürü ile bankacılık ve finans sektöründe uzun vadede sürdürülebilirlik sağlanacağına inandıklarını söyledi.
Abdurrahman Çınar: “Yeni dönem bankacılık entegrasyon kabiliyetiyle şekilleniyor”
Fimple Kurucu Ortağı ve CTO’su Abdurrahman Çınar, bulut tabanlı bankacılık yazılımının, bankaların dijitalleşme sürecini hızlandırmasına ve operasyonel verimliliği artırmasına olanak tanıdığını ve Fimple’ın müşterilerinin, güvenilir, güncel ve kolay kullanımlı bir yazılım çözümüyle işlerini yürütmelerine yardımcı olduklarını belirtti. Ek olarak Q Yatırım Bankası’nın yeni nesil dijital yatırım bankası vizyonunun temelini oluşturacak gerekli teknolojik altyapı sağlayıcısı olduklarından duyduğu memnuniyeti vurgulayarak onlara en iyi hizmeti sunmak için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Mikroservis mimarisi temelinde API-First yaklaşımıyla yazılan Fimple Platformu’nun, tüm fonksiyon setinin API’lerden oluştuğunu ve bu sayede entegrasyon kabiliyetinin çok yüksek olduğunu ve kolay bir şekilde yeni ürün geliştirme imkanı sağladığını vurgulayan Çınar, hızlı ve kolay bir şekilde yeni ürün geliştirip servis bankacılığı gibi yeni iş modelleri kurgulamak isteyen kurumların sistemde bulunan yaklaşık 2100 finansal API sayesinde bu ihtiyaçlarını çok rahatlıkla karşılayabileceklerinin altını çizdi.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.