Genel Sağlık Sigortası üzerinde borcu olanlara uyarılar gelmeye devam ediyor. 31 Ağustos tarihine kadar ödeme yapanlar faizlerden kurtulacak. GSS prim borcu olan vatandaşlar anlaşmalı bankaların yolunu tutmaya başladı. GSS ile ilgili önemli gelişmeler haberimizde.

Sigortalı bir işte çalışmayan ve sosyal güvencesi olmayan GSS tescilinin yapılması zorunlu tutuldu. Bu durumda öğretimini tamamlayan çocuklar okudukları okulla doğru orantılı olarak GSS kapsamına giriş yapıldı. İlköğretim mezunu çocuklar 18 yaşında, lise mezunları 20 yaşında, yükseköğretim mezunları 25 yaşına geldiğinde GSS üzerinden prim ödemek zorunda olacak.

GELİRİ 3.336 TL’DEN AZ OLANLAR MUAF TUTULDU

GSS yükümlülüklerinden, hane içerisinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olanların primleri devlet tarafından karşılanırken yüksek olanların ise yüzde 3 oranında prim ödemesi yapması gerekir. Asgari ücrette ek bir artış söz konusu olmadığı sürece 2023 senesinde ki tutarlar bu yönde uygulanacak.

GSS borcu olanlara tarih verildi.

BORÇLULARA VERİLEN SÜRE 31 AĞUSTOS

Vergi ve prim borçlarının ödenmesinde önemli kolaylıklar sağlanırken GSS borcu olanları yakından ilgilendiriyor. 31 Aralık 2022 tarihinden önce GSS prim borçlarının 31 Ağustos tarihine kadar ödenmesi durumunda cezaların silineceği duyuruldu. Borç anaparası, SGK ile anlaşmalı bankalara ödenmesi durumunda ise cezalar otomatik silinecek. Fakat verilen tarihe kadar ödenmeyen borçlar için gecikme cezaları silinecektir. 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın