Depremzede Esnafların Satış Yapacağı Kahramanmaraş Dayanışma Günleri, 17-26 Mart tarihleri arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA Altınpark Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Türkiye’yi ve Suriye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, dünyanın dört bir yanından insanlar depremzedelere yardım etmek için seferber oldu. Geçtiğimiz ay yaşanan deprem felaketi sonrasında yaraların sarılması için insanlık, ilk başta kurtarma çalışmaları ve acil ihtiyaçlar için yardıma koşarken, şimdi bölgenin ekonomik anlamda canlandırılması için çalışmalar yapılmaya başlandı.

Üretim faaliyeti gösteren 900’den fazla fabrikanın zarar gördüğü bölgede depremden kaynaklık en büyük kayıp istihdam alanında yaşanırken, esnaf ve sanatkârlar işyerlerini kaybetti, ticari hayat durma noktasına geldi. Bölgede, sosyal hayatın canlandırılması için ekonomik faaliyetlerin yeniden başlatılması gerekiyor. Kahramanmaraşlı depremzede genç bir iş insanı Samet Çiftaslan bu amaçla, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın desteğini alarak “Depremzede Esnafların Satış Yapacağı Kahramanmaraş Dayanışma Günleri” düzenlemek için harekete geçti. 17-26 Mart tarihleri arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA Altınpark Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan etkinlik, depremden etkilenen bölge esnafının ticari faaliyetlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Kahramanmaraşlı esnaflar, 10 gün sürecek dayanışma günleri boyunca, sabah 10.00’da başlayıp, akşam 22.00’ye kadar satış yapabilecek.

DAYANIŞMA GÜNLERİ BÖLGEYE CANSUYU OLACAK

Açılışına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katılmasının beklendiği Depremzede Esnafların Satış Yapacağı Kahramanmaraş Dayanışma Günlerini organize eden Rivos ve Fitstar kurucusu Haşiroğlu Tarhanaları Yönetim Kurulu Başkanı Samet Çiftaslan etkinlik boyunca başta el işleri, bakır işlemeler, oyma sanatı materyalleri, ahşap oymacılık ürünleri olmak üzere; tarhana, biber, dondurma gibi Kahramanmaraş’la anılan gıda ürünlerinin Depremzede Esnafların Satış Yapacağı Kahramanmaraş Dayanışma Günleri’nde Ankaralı tüketiciyle buluşacağını söyledi.

Kahramanmaraş’ın tüm yöresel ürünleri bu etkinlikte yer alıyor. Ürün yelpazesinin çok geniş olduğuna vurgu yapan Samet Çiftaslan, deprem bölgelerinde perakende satışlarda fırsatçıların da olduğunu hatırlatarak, etkinlik boyunca fahiş fiyatın oluşumuna asla izin verilmeyeceğini belirtti. Samet Çitfaslan, “Yüksek fiyatlara kesinlikle müdahale edilecek. Buna her sektörde belirlediğimiz sektör başkanları öncülük edecek, kendi sektöründeki fiyatları denetleyecek, fahiş fiyat uygulayan olursa önce uyarılacak, düzeltilmezse fahiş fiyat uygulayan esnaf fuardan men edilecek” dedi.

Deprem sırasında işyerlerini kaybeden esnafın kredi kartı kullanımını kolaylaştıran sanal postlarını da kaybettiğini hatırladan Çiftaslan, dükkânı yıkılan bazı esnafın satışlarını, Depremzede Esnafların Satış Yapacağı Kahramanmaraş Dayanışma Günleri’nde nakit gerçekleştireceğini belirtti.

ABB DEPREM BÖLGESİ ESNAFINI DESTEKLİYOR

Etkinlikle ilgili olarak Kahramanmaraşlı depremzedelere Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli konaklama ve ulaşım avantajı sağlandığını hatırlatan Samet Çitfaslan, “Ankara Büyükşehir Belediyesi, her stant başına üç kişiye konaklama sağlıyor. Ayrıca otel ve etkinlik alanına geliş gidiş servisi konulacak” diye konuştu.

Depremden etkilenen esnafa destek vermek isteyen Ankaralılar, EGO’nun belli noktalardan kalkışlı düzenlediği seferlerle, ANFA Fuar Alanı’na gelebilecek.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın