Deniz Yüce Başarır’ın storytel.tr sponsorluğunda hazırladığı podcast serisi “Ben Okurum”un yeni bölümüne, ülkemizin en önemli şair ve yazarlarından Murathan Mungan konuk oluyor.

Bölümün odağına ise, gazeteci Johann Hari’nin günümüz insanının en önemli sorunlarından birine, bilimsel bir kanıt havuzu sunarak eğilen ve bir araştırma kitabı olmasına rağmen bir roman gibi okunan kitabı Çalınan Dikkatyerleşiyor.

Kitabı her yönüyle ele alan sohbette Murathan Mungan“Maalesef bizim kültürümüzde zaman değerlendirilecek bir şey değil öldürülecek bir şeydir. Pek çok insan oyalanmayla geçiştirilmiş bir hayat yaşıyor. İçine bakmanın, içini gözden geçirmenin ruh terbiyesine sahip bir kültürden gelmiyoruz. Dolayısıyla kişiler içlerindeki boşlukla nasıl baş edeceklerini bilemiyorlar. Günümüzün ekranları, dijital dünyası bu anlamda müthiş oyalayıcı bir saha sunuyor insanlara…” diyerek çok önemli bir konuya dikkat çekiyor: “Bu hayat reel yaşamın yerine sanal yaşamı koyuyor. Kaygılarını yatıştırmanın daha eğlenceli yanlarını arayan insanlar yaşamı ıskalıyorlar.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın