Solarçatı iştiraki “Solarşarj”, Türkiye’de elektrikli araç şarj ağını genişletmek için lisans başvurusu yaparak, TC.Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK)
“Şarj Ağı İşletmeci Lisansı”nı aldı.
“Solarşarj”, elektrikli araç şarj istasyonu kurma ve altyapı sağlamanın yanı sıra 49 yıl süreyle Türkiye genelinde şarj ağı işletmeciliğinde faaliyet gösterecek. Sıfır emisyonlu gelecek için yenilenebilir enerji hizmet sağlayıcısı olan Solar Araç Şarj Hizmetleri A.Ş. olarak artık “Solarşarj” markasıyla kendi elektrikli araç şarj istasyonlarını kurarak, 49 yıl süreyle ülke genelinde şarj ağı işletmeciliğinde faaliyet gösterebilecek. Elektrikli araçlara elektrik enerjisi temininin sağlandığı şarj ünitesi ve istasyonlarının kurulması, şarj ağı ve şarj ağına bağlı şarj istasyonlarının işletilmesi ile şarj hizmetinin sunulması hizmeti ile “Solarşarj” artık elektrikli araç ekosisteminin en önemli oyuncularından biri olarak teknolojiyi yola çıkarıyor…
“ELEKTRİĞİN, ARACIN ŞARJLANDIĞI NOKTADA ÜRETİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ”
Solarçatı CEO’su Utku Korkmaz, “Dünya pazarında her yıl 10 milyon elektrikli araç trafiğe çıkıyor. Elektrikli aracın 100 km’de kullanımı ise 22kw. Bugünkü elektrik fiyatları ile birlikte elektrikli araçlar 100 km’de 44 TL maliyet getiriyorlar. Elektrikli araçlar 100 kilometrede benzinli aracın maliyetine göre 60-70 TL tasarruf sağlıyor. Örneğin; 20 bin kilometre elektrikli araç kullanan birisi benzinli araca göre yılda 20 bin TL’nin üzerinde tasarruf sağlar. Tasarruf beraberinde en önemlisi fosil yakıt zincirinin kırılması ve “Karbon Salınımı”nı azaltmak üzere elektrikli araç sayısının artması çok önemli. EPDK’nın teşvikleriyle lisans alan kurumların sayısı hızla artıyor. Lisans başvurumuzun olumlu sonuçlanmasıyla birlikte bizde “Solarşarj” markamız ile biz de elektrikli araç şarj istasyonu kurulum hizmetimizi, lisanslı bir operatör olarak elektrikli araç şarj noktalarının artması için en iyi ekipmanlarla en doğru çözümü sağlamak üzere hizmet vereceğiz” dedi.
“SOLARŞARJ, SOLARBATARYA, SOLARÇATI”
Elektrikli araç şarj istasyonlarının enerji şebekesine etkilerinin minimize edilebilmesi için, elektrikli araç şarj istasyonunda kullanılan elektriğin yenilenebilir enerjiden üretilmesinin önemine dikkat çeken Utku Korkmaz, “Çevreci olarak ön plana çıkan elektrikli araçların şarjında kullanılan elektriğin üretim yöntemi de aynı şekilde karbon ayak izinin takibinde büyük önem arz etmekte. Birçok elektrikli aracın aynı anda veya öngörülemeyen zaman dilimlerinde şarj olması elektrik arz ve talebinde çok büyük farklara neden olmakta. Şebeke dengesinin sağlanabilmesi için Solarşarj operasyonunda Solarçatı ve Solarbatarya sistemlerinin bir arada kullanılması büyük önem arz edecek.” diye konuştu.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.