GENÇ GİRİŞİM VE YÖNETİŞİM DERNEĞİ YARDIM TIRI HATAY’A DOĞRU YOLA ÇIKTI

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD), tüm Türkiye’yi yasa boğan; Kahramanmaraş merkezli, Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Adana, Osmaniye illerimizde, ilçelerinde ve köylerini etkileyen deprem felaketi sonrası depremzedelere yardım için ayni ve nakdi yardım kampanyası başlattı. Afet bölgelerindeki ilgili kurum ve kuruluşlardan edinilen ihtiyaç listesine göre GGYD Yardım Tırı Hatay’a gönderilmek üzere yola çıktı. 6 Şubat Pazartesi günü yaşadığımız deprem felaketi sonrasında GGYD Yönetim Kurulu sabahın ilk saatlerinde gerçekleştirdiği toplantıda ayni ve nakdi yardım kampanyası başlatılmasına karar verdi. GGYD Dernek üyelerinin yüksek katılımı ile şu ana kadar yaklaşık 1 Milyon TL değerinde ani ve nakdi yardım depremzedelere ulaştırılmak üzere toplandı. 

“Milletimizin başı sağ olsun”

Yardımların gönderilmeye devam edildiğini belirten GGYD Genel Başkanı M. Nezih Allıoğlu, “Milletimizin başı sağ olsun. Korkunç bir felaket ile karşı karşıyayız ancak gün birlik olma zamanı gün dayanışma zamanı. Yardım tırımız Hatay’a doğru yola çıktı. Vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz. GGYD Dernek Yönetim Kurulu katılımıyla ‘Afet Çalışma Grubu’ oluşturarak bir ‘Afet Bölgesi Eylem Planı’ hazırladık. Afet bölgelerindeki kurum ve kuruluşlardan edindiğimiz listelere göre nakdi yardımların bir kısmı ile battaniye, polar, mont, içlik, ıslak mendil, yorgan, bebek bezi, çok fazla sayıda ısıtıcı temin ettik. Gıda ürünlerini de koliledik. İkinci aşamada gönderilecek tır için hazırlıklar devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

ICBC Turkey’den deprem bölgesine 1 milyon TL destek

ICBC’nin (Industrial and Commercial Bank of China) Türkiye iştiraki ICBC Turkey, Kahramanmaraş ve çevre illerde meydana gelen deprem felaketi sonrasında destek için harekete geçti. AFAD’a aktarılmak üzere 1 milyon TL’lik maddi yardımda bulunduğunu açıklayan ICBC Turkey, yapılacak her türlü yardımın hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

Türkiye bankacılık sektöründe faaliyet gösteren ICBC Turkey, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve çevre 10 ili etkileyen depremin ardından bölgeye destek için harekete geçerek, depremzedeler için 1 milyon TL nakdi yardım desteğinde bulunduğunu açıkladı.

ICBC Turkey yaptığı açıklamada, “Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen yıkıcı depremden etkilenen vatandaşların ve ağır kış şartları koşullarında kurtarma faaliyetlerini yürüten ekiplerin acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ICBC Turkey olarak 1 milyon TL nakdi yardım desteği veriyoruz. Böylesi bir felaket sonrası yapılacak her türlü desteğin hayati önem taşıdığına inanıyoruz. Bir kez daha bu vesileyle hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılar için acil şifalar dileriz” ifadelerini kullandı.

Zorlukları dayanışma ile aşacağız

BtcTurk: 100 milyon TL’ye ulaşma hedefiyle, büyüklüğüne bakılmaksızın 

kullanıcıların bağış miktarı kadar bağış ekliyoruz

Devletimizin ilgili kurumlarıyla iş birliği halinde depremzedelere yönelik yardımlar için elimizden gelen her türlü desteği sunmaya devam ediyoruz. Başta AFAD olmak üzere KIZILAY, HAYATA DESTEK, TİDER ve TOG gibi sivil toplum ve yardım kuruluşlarına, kriptopara yardım cüzdanları oluşturup teslim edilmişti. 

Hesabınızdan kolayca Türk Lirası bağışlayabilirsiniz

Şimdi ise BtcTurk hesapları üzerinden bağış yapmak isteyen kullanıcılarımıza Türk lirası varlıklarını doğrudan bağışlama imkânı sunuyoruz. BtcTurk ve BtcTurk PRO kullanıcıları, BtcTurk mobil uygulamasında, BtcTurk PRO mobil uygulaması, web uygulaması ve mobil web üzerinden kendi hesaplarında bulunan Türk lirası varlıklarını AFAD, AKUT, KIZILAY, Hayata Destek, Nef Vakfı, TİDER ve TOG’a ait olan hesaplara gönderebilir. BtcTurk mobil uygulamasından TL Cüzdanım ekranından, BtcTurk PRO’da ise Yatır-Çek ekranında ‘Türk lirası Çek’ menüsünden bağış yapılmak istenen kurumu seçerek doğrudan kurumun banka hesabına bağışta bulunabilirler. 

BtcTurk “Biriz Beraberiz” sloganıyla kullanıcılarının adına yardım tutarı kadar bağış ekleyerek AFAD, AKUT, KIZILAY, Hayata Destek, Nef Vakfı, TİDER ve TOG’a yardım iletmeyi sürdüreceğini ve hedeflerinin kullanıcıları ile birlikte 100 milyon TL bağış miktarına ulaşmak olduğunu belirtti.

 Bağış sayfasına https://pro.btcturk.com/deprem-bagis linkinden ulaşabilirsiniz.

Madenciler dört koldan depremin yaralarını sarıyor 

Türkiye’de bugüne kadar yaşanan tüm doğal afetlerde yaraları sarmak için insan gücü ve makine ekipmanıyla ilk refleks gösteren Türk madencilik sektörü, Kahramanmaraş depreminde de çok hızlı ve organize bir şekilde harekete geçti. Türk madencilik sektörü dört koldan depremin yaralarını sarmak için çırpınıyor.

Kurtarma ekibi deprem bölgesinde

Türkiye Madenciler Derneği organizasyonunda Türkiye genelindeki madencilik firmalarından arama kurtarma konusunda yetkin 4 bin 63 kişilik bir ekip deprem bölgelerinde enkaz altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak için sahada yerini aldı. Deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerine katılan madencilerin sayısı sürekli artıyor.

İş makinaları yolları havaalanlarını tamir ediyor, enkaz kaldırıyor

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6’lık depremler Türkiye‘de büyük bir yıkıma yol açarken, Türk madencilik sektörü deprem bölgesinde en çok ihtiyaç duyulanlar listesinin başında yer alan iş makinalarının deprem bölgesine gönderimi için İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türkiye Madenciler Derneği, TÜMMER’in öncülüğünde, Madencilik sektöründeki 18 STK’nın yer aldığı Madencilik Platformu 24 saat kesintisiz mesai yürütüyor.

Türkiye’de 110 bin kilometrekarelik alanda, 4 coğrafi bölgede, 10 ilde 15 milyon insanımızı etkileyen büyük bir afetle karşı karşıya olduğumuza dikkati çeken Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, “Bu ortamda bizlerin maden sahalarında çalışmalarını sürdürmesi düşünülemez. İş makinalarını deprem bölgesine göndermek isteyen çok fazla üyemiz var. Deprem bölgesi de çok büyük. Bu ekipmanları kullanabilecek operatörlere de ihtiyaç var. Lojistik olarak da atılması gereken adımlar var. Doğru eşleşmeleri yapabilmek için İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nden Devrim Taşkıran (0 549 454 00 25)‘ın başında olduğu bir ekibi görevlendirdik. Madencilerimizden bu ekiple iletişime geçmelerini bekliyoruz. Şu anda İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Muğla, Denizli, Afyonkarahisar  başta olmak üzere 81 ilimizden ekskavatör, loder, kamyon, treyler çekici, iş makinaları ve bu makinaları kullanacak operatörler deprem bölgesinde kullanılmak üzere yola çıktı. Deprem bölgesine ulaşan iş makinalarının bir kısmı enkaz kaldırırken, bir kısmı bozulan yolların, havaalanlarının tamirinde görev yapıyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’de çalışan Çinli madenciler yardıma koştu 

Deprem olduğunda İngiltere’de “Doğal Taş Sektörel Ticaret Heyeti”nde olduklarını dile getiren EMİB Başkanı Alimoğlu, depremzede insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için Ticaret Bakanlığı’yla hızlı bir şekilde iletişime geçtiklerini vurguladı. Başkan Alimoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Ticaret Bakanlığımızdan, depremzede vatandaşlarımızın ihtiyacı için ayni yardım iznini hızlı bir şekilde aldık. İzmir Valiliğimizin izniyle, Ege İhracatçı Birlikleri’mizin içinde yer aldığı iş dünyasından 36 STK’nın dahil olduğu ‘İzmir Yardıma Koşuyor’ isimli kampanya kapsamında diğer birliklerimizin yaptığı gibi ayni yardım alarak ihtiyaç sahipleriyle buluşması için AFAD’a teslim ettik. Türkiye’de faaliyet gösteren Çinli madencilerde deprem bölgelerine yardım için insanüstü gayret gösteriyor. Hemen 1 TIR dolusu insani yardımı toplayarak deprem bölgesine sevk ettiler. 1 milyon TL’lik nakdi yardımda bulundular. Çinli dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.”

Madenciler kan ihtiyacı için seferber oldu

Madenciler, iş makinaları ve ayni yardım yanında depremde yaralanan vatandaşlarımızın kan ihtiyacı içinde harekete geçti. Başkan Alimoğlu, “Maden sektöründe gerek işverenlerimiz, gerekse işletmelerimizde çalışan işçilerimiz kan verme konusunda bir yarışa girdiler. Madencilik sektörü mensuplarımızın Kızılay Kan Merkezlerine transferlerini organize ettik. Kana ihtiyaç oldukça bu çalışmaları sürdüreceğiz” diye konuştu.

EMİB YK Üyesi Mehmet Şen Koordinatör atandı

Deprem bölgelerine yapılacak yardımlar için Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şen’i Koordinatör olarak görevlendirdiklerini aktaran Başkan Alimoğlu, AFAD tarafından ilan edilen ihtiyaç listesine göre; gıda, hijyen, battaniye, uyku tulumu ve diğer ayni yardımları göndermek isteyen madencilerin yardımlarının ihtiyaç sahiplerine ulaşması için; Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan’ın girişimleriyle  Muğla Milas Bodrum Havalimanı’ndan kalkacak askeri kargo uçağına yardım malzemelerinin ulaştırılmasına aracılık ettiklerini, bundan sonraki süreçte yardımda bulunmak isteyen Madencileri, ‘İzmir Yardıma Koşuyor’ isimli kampanyaya sevk etmeyi sürdüreceklerini belirtti.

Hayatımız Maden Çalıştayı ertelendi

Ege Maden İhracatçıları Birliği olarak, madenlerin insan hayatındaki önemi hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için 2023 yılında Hayatımız Maden Çalıştaylarının 5.‘sini yapmayı planladıklarını hatırlatan EMİB Başkanı İbrahim Alimoğlu, “Türkiye büyük bir depremle sarsıldı. O nedenle enerjimizi depremin yaralarını sarmaya kanalize ediyoruz. Hayatımız Maden Çalıştayı”nı 2024 yılına öteleme kararı aldık. Depremin yol açtığı son enkaz kaldırılana kadar deprem bölgelerindeki çalışmalarımız kesintisiz devam edecek” diyerek sözlerini noktaladı.

İNŞAAT FİRMALARI ENKAZDAN HAYAT KURTARMAK İÇİN SEFERBER OLDU

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremin ardından ülkenin diğer şehirlerindeki inşaat firmalarının büyük bölümü çalışmalarına arar vererek, ekiplerini deprem bölgesine seferber etti. Kendi ekipmanlarıyla birlikte enkazdan canlı çıkarmak için harekete geçen inşaat işçileri yüzlerce kişiyi kurtardı.

Deprem bölgesine yardıma koşan inşaat firmalarından biri de Ankara merkezli Gamador İnşaat oldu. Gamador İnşaat, 40 kişilik ekibi, 8 iş makinası ve 5 tır dolusu ihtiyaç malzemesiyle deprem bölgelerine yardıma koştu. Hatay’da AFAD ekipleriyle koordineli bir şekilde yardım faaliyetlerine katılan inşaat çalışanları, Şeyh Sultan Caddesi üzerindeki bir binanın enkazında canlı belirtisi almaları üzerine harekete geçti. Ekipler, yoğun uğraşın ardından enkaz altındaki anne ve kıza ulaştı. Titiz bir çalışma sonrası anne ve kızı göçük altından çıkartıldı.

Enkaz altından kurtarılan anne ve kızı hastaneye sevk edilirken, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

DEPREMDE 4.GÜN: İBB’NİN 118.TIRI DA YOLA ÇIKTI

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından İBB, Türkiye’nin yaralarını sarmaya devam ediyor. İBB’nin arama kurtarma ve insani yardım faaliyetleriyle ilgili AFAD’ın Hatay iliyle eşleştirilmesinin ardından 118 TIR yola çıkarıldı. Yenikapı’dan depremzedelere ulaştırılmak için çıkarılan TIR’larda 16 bin 752 koli kadın giyim, 10 bin 078 koli bebek ürünü, 8 bin 320 koli hijyen seti, 177 koli sağlık malzemesi, atkı-bere-çorap-eldiven bin 342 koli, uyku tulumu-nevresim-battaniye-ısıtıcı 35 bin 552, ayakkabı bin 683 koli, elektronik eşya 435 koli, gıda-su 40 bin 616 koli, su 13 bin 439 koli, 26 bin 774 adet ekmek gönderildi.

POLİSAN HOLDİNG KURTARMA EKİBİYLE HATAY’DA 

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve birçok ili etkileyen depremler sonrası iş dünyası seferber oldu ve oluşturduğu ekiplerle, resmi makamların arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor. Valilik izni ile Hatay’da çalışmalara katılan Polisan Holding’in iştiraklerinden Poliport arama kurtarma ekibi, sahada birçok kişinin hayata tutunmasını sağlıyor. Sertifikalı uzman arama kurtarma ekibi, 7 Şubat’tan beridir Hatay’da görev yapıyor. Poliport kurtarma ekibi, enkaz altında kalan dört çocuğu çöken bir binadan dün canlı olarak çıkardı. 

SUNEXPRESS, 60 ÖZEL UÇUŞLA DEPREM BÖLGESİNDEN 4000’DEN FAZLA KİŞİYİ TAHLİYE ETTİ 

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, arama-kurtarma ve sağlık ekiplerini deprem bölgesine ulaştırmak amacıyla bugüne kadar toplam 60 özel uçuş gerçekleştirdiğini duyurdu. Düzenlediği özel uçuşlarda 2000’den fazla arama-kurtarma ve sağlık ekibini bölgeye taşıyan SunExpress, bu uçuşların dönüş seferlerinde de depremden etkilenen 4000’den fazla vatandaşın bölgeden tahliyesini sağladı. 

Ayrıca, AFAD başta olmak üzere tüm resmi yetkili kuruluşlar aracılığıyla gelen 63 ton yardım malzemesini ücretsiz kargo hizmeti vererek deprem bölgesine ulaştırdı. SunExpress, arama-kurtarma ve sağlık ekiplerini deprem bölgesine en kısa sürede ulaştırmak ve vatandaşların bölgeden tahliyesi amacıyla önümüzdeki günlerde de resmî kurumlarla koordineli olarak özel uçuşlar düzenlemeyi sürdürecek. 

SunExpress, 8 Şubat’ta deprem bölgesindeki iller için uçuşlarını ücretsiz hale getirdiğini açıkladı. Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Malatya ve Mardin kalkış ve varışlı tüm yurt içi uçuşlarını 13 Şubat 2023’e kadar ücretsiz gerçekleştireceğini duyurdu.

Bilet değişikliği ve iptal hakkı genişletildi

SunExpress, 21 Şubat 2023 tarihine kadar olan Adana, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Malatya, Mardin, Kars, Kayseri, Samsun, Trabzon ve Van kalkışlı/varışlı tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda ücretsiz bilet değişikliği ve iptal hakkı sunuyor.

Bilet değişikliği işlemleri www.sunexpress.com web sitesinden veya mobil uygulamada yer alan “Rezervasyonlarım” adımından yapılabiliyor. Bilet iade işlemleri ise biletin satın alındığı satış kanalı üzerinden yapılabiliyor. 

Ücretsiz bagaj hakkı yükseltildi

SunExpress ayrıca deprem bölgesine yaptığı uçuşlardaki yolcularına bilet tarifelerinde geçerli bagaj haklarının yanı sıra ek bagaj hakkı sağlıyor. Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Malatya ve Mardin kalkış ve varışlı iç ve dış hat uçuşları için 21 Şubat 2023 tarihine kadar geçerli olmak üzere bilet tarifesinde sağlanan bagaj hakkına ilaveten ek 15 kg ücretsiz bagaj hakkı sunuyor. 

SAMSUNG TÜRKİYE: Deprem bölgesindeki ihtiyaçların giderilmesi için 3 Milyon Dolar bağışlıyoruz

Geçmiş olsun Türkiye…

Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz.

Bu kapsamda, ilgili kurumlarla iş birliği içinde deprem bölgesindeki ihtiyaçların giderilmesine destek vermek amacıyla 3 Milyon Dolar tutarında bir bağış yapıyoruz. Bu bağışın 1,5 Milyon doları nakit olarak, geri kalan 1,5 Milyon doları ise taşınabilir şarj cihazı, tablet, beyaz eşya, portatif ultrason, geçici barınma çözümlerine ve sağlık tesislerine destek olarak kullanılacak.

Bu felaketin yaralarını birlikte saracağımıza inanıyoruz.

ARABICA COFFEE HOUSE’DAN AFET BÖLGESİNE DESTEK

6 Şubat 2023 saat 04.17’de Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde meydana gelen ilk deprem ve ardından Elbistan merkezli 7.6 şiddetindeki ikinci depremle merkez üssü Kahramanmaraş, Hatay, Diyarbakır ve Adana başta olmak üzere 10 ilimiz etkilendi. Depremden sağ olarak kurtulan binlerce vatandaşımızı yalnız bırakmayan Arabica Coffee House; bölgeye temel gıda ve hijyen kiti ağırlıklı iki adet kamyon, bir driver, 3 binek araç ve iki adet konteyner gönderdi.

YARDIM KOLİLERİMİZ DEPREMZEDELERE ULAŞTI

Arabica Coffee House CEO’su Av.Sertaç Yalçın ; “Ülkemizin ve binlerce vatandaşımızın yaşadığı bu yıkıcı afet bizi derinden üzdü. Arabica ailesi olarak afet bölgemize iki adet kamyon, iki adet konteyner, 3 binek araç ve 1 driver şeklinde olmak üzere ekmek, su, çay, şeker, çorba, sıcak küçük bardak, bebek bezi, polar şal ve hijyen kiti olarak peçete, tuvalet kağıdı ve mendil desteği sağladık. Acil durumlarda kullanılması için de ilk yardım kitleri ekledik. Yardım kolilerimiz depremzedelere ulaştı ve ekibimiz şuan depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta kolilerimizi ilk elden vatandaşlarımıza dağıtıyor. Biz bu afet sürecinde, depremzede vatandaşlarımızın hayatları az da olsa normale dönene kadar tüm ekipman, araç ve ekip arkadaşlarımızla gönüllü olarak orada bulunmaya ve yardım edebilmek adına emek harcamaya devam edeceğiz. Vefat eden vatandaşlarımızsa Allahtan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine de başsağlığı ve sabır diliyorum. Ülke olarak bir daha böyle bir felaket yaşamamızı umuyorum.” dedi.

SAKARYA’DAN GİDEN İLK SEYYAR MUTFAK SICAK YEMEK DAĞITIMINA BAŞLADI

Depremin ilk günü itibariyle Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde şehrin iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve Sakarya halkının özverili destekleriyle başlayan yardım çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Deprem bölgesinin ihtiyaçları doğrultusunda anbean aksiyon alarak ihtiyaçlara göre güncellenen yardım tırları depremzedelere günlük olarak ulaştırılıyor.

Koordineli bir şekilde yürütülen çalışmalar kapsamında geçtiğimiz gün seyyar mutfak ve kuru bakliyat ürünleri onları üretecek aşçı ve şeflerle birlikte yola çıktı. Bugün itibariyle deprem bölgesinde sıcak yemek üretimi başlamış olup, Sakarya iş dünyası ve SATSO temsilcilerinin bölgede oluşturduğu merkez üzerinden de diğer ihtiyaç ürünleri halka birebir ulaştırılıyor. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Sakarya Valiliği tarafından SATSO’ya iletilen ihtiyaç listesine göre bugün de yardım tırları hazırlanarak bölgeye iletilmek üzere yola çıkmaya hazırlanıyor. 

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunana Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ şunları dile getirdi: “Depremzedelerinin ihtiyaçlarının düzenli bir şekilde temin edilerek gerekli yerlere bizzat iletilmesi için camia olarak büyük gayret gösteriyoruz. Bugün de; su, kuru bakliyat, bebek ve çocuk gereçleri, jeneratör, çadır, battaniye, ısıtıcı, konteynır, katalitik, elektrikli ısıtıcı, yatak, temel gıda malzemesi, konserve, mutfak gereçleri, dayanıklı sebze ve meyve gibi bir çok ihtiyaç bölgeye sevk edilmek üzere hazırlanıyor.

Bu ihtiyaçların temini ve tırların hazırlanması noktasında Sakarya halkımıza çok teşekkür ederiz. Özverili ve samimiyetle hazırlığımızın her aşamasında bizlere destek olmaya devam ediyorlar. Daha önce de dile getirdiğim gibi yaralarımızı ülke olarak hep birlikte saracağız, bunun da üstesinden geleceğiz.”

AHLATCI EĞİTİM SAĞLIK VE YARDIM VAKFI’NDAN DEPREM BÖLGESİNE 25 MİLYON LİRALIK YARDIM PAKETİ

Ahlatcı Eğitim Sağlık ve Yardım Vakfı tarafından 25 milyonluk yardım paketi hazırlanarak AFAD kanalıyla deprem bölgesine sevk edildi.

ALLİANZ’DAN DEPREMDEN ETKİLENEN BÖLGELER İÇİN 6 MİLYON AVRO DESTEK

Allianz, depremden etkilenen bölgelere yapılan yardım çalışmalarını desteklemek amacıyla 6 milyon avro (121 milyon TL) değerinde destek sağlayacak.

BAYKAR’IN DEPREM BÖLGESİNE YARDIMI 655 MİLYON TL’YE ULAŞTI

Baykar, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremler sebebiyle AFAD’a 300 milyon TL’lik bir yardım daha yaptı.

Baykar’ın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, şirket, AFAD’a 300 milyon TL’lik bir nakdi yardımda bulundu. Şirketin açıklamasında “Bugün, kurucumuz merhum Özdemir Bayraktar ve Canan Bayraktar adına, 300 milyon TL’lik bir nakdi yardımı daha AFAD’a ilettik. Baykar ailesi olarak 4 günlük süre zarfında bölgeye gönderdiğimiz insani ve nakdi yardımlar 655 milyon TL’ye ulaştı” ifadeleri yer aldı.

BOYNER GRUP’TAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM

 Boyner Grup, yaşanan deprem felaketi ile ilgili grup şirketleri, kamu kuruluşları, iş ortakları ve Boyner Grup Gönüllüleri ile birlikte afet bölgelerine yönelik seferberliğin devam ettiğini duyurdu.

Boyner’den yapılan açıklamada, grup şirketleri tarafından hazırlanan çocuklar ve yetişkinler için mont, kazak, polar sweatshirt, kalın çorap, atkı, bere, eldiven, battaniye, ısıtıcı, bebek bezi, hijyenik malzemeler ile ilk yardım ve gıda paketlerini içeren deprem çantalarından oluşan 100 bine yakın ürünün, ilgili kurumların koordinasyonunda afet bölgelerine ulaştırılmak üzere yola çıktığı belirtildi.

BERA HOLDİNG’DEN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM

Bera Holding, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen depremlere ilişkin, “Holding çalışanları ve şirketlerimiz tarafından 4 gün içerisinde 1 milyon TL’nin üzerinde nakdi yardım toplanmış olup meblağ devletimizin yönlendirmesine uygun olarak afetzedelerin hesabına aktarılacaktır” ifadesini kullandı

ÇAĞRI MARKET “DEPREM YARDIMLAŞMA SEFERBERLİĞİ”NE KATILDI

Çağrı Market, Deprem Yardımlaşma Seferberliği’ne katılarak, “cagri.com” internet adresi üzerinden yapılan alışverişin doğrudan deprem bölgesine gönderilmesini sağlıyor.

“E-Seferberlik Kolisi” olarak adlandırılan destek kolisi, “https://www.cagri.com/deprem-yardimlasma-seferberligi adresinden” satın alınabiliyor.

ICBC TURKEY’DEN DEPREM BÖLGESİNE 1 MİLYON TL DESTEK

Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) Türkiye iştiraki ICBC Turkey, Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen depremler sonrası destek için harekete geçti.

Bankadan yapılan açıklamada, Türkiye bankacılık sektöründe faaliyet gösteren ICBC Turkey’in, depremin ardından bölgeye destek için harekete geçerek depremzedeler için 1 milyon TL nakdi yardım desteğinde bulunduğu bildirildi.

İSTANBULLU ŞİRKETLER DEPREM BÖLGESİ İÇİN SEFERBER OLDU

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde art arda meydana gelen depremlerin ardından birçok şirket bölgeye ayni ve nakdi yardım göndermeye devam ediyor. Öne çıkan şirketler,  Eczacıbaşı Topluluğu, Kibar Holding, Modanisa, Aras Kargo, Tavuk Dünyası, Getir, Re-Pie Portföy Yönetimi, Panasonic Electric Works Türkiye, LC Waikiki, Yataş, Anker, Fujifilm, Bahçeşehir Koleji, Paribu, Hedef Holding, Kahve Dünyası, Huawei oldu.

KUYAŞ, BIST ŞİRKETLERİNİ DEPREMZEDELER İÇİN YARDIMA ÇAĞIRDI

Kuyaş Yatırım, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler sonrası depremzedelere destek olmak için yardım kampanyası başlattığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, “Milletimize ait olan Kuyaş, her zamanki gibi halkının yanındadır. 2022 yılı karımızın yüzde 1’i tutarındaki 2,4 milyon Türk liranın tamamını AFAD’a bağışlayarak bir kampanya başlatan Kuyaş, tüm BIST şirketlerini bu kampanyaya katılmaya davet ediyor. Bizler Türkiye’nin değerleri olarak milletimizin yanındayız” denildi.

AFET DESTEK EKİBİMİZLE SAHADAYIZ

Yüzyılın felaketini yaşadık ama yüzyılın dayanışmasıyla depremin yaralarını hep birlikte sarıyoruz. 

Türkiye’de 6 Şubat Pazartesi sabahı ne yazık ki kara bir güne uyandık. Toplam 10 ili ve 13 milyonu etkileyen depremlerin yaralarını sarmak için el ele verdik. 

Biz de Uluslararası Kalkınma ve Çevre Derneği – IDEA Universal olarak 24 saat içinde afet destek ekibimizle deprem bölgelerine ulaştık. Arama kurtarma faaliyetlerinin her aşamasında elimizden gelen tüm desteği vermeye devam ediyoruz. Afet bölgesine gönderilen gıdadan giyeceğe kadar birçok yardım malzemesinin henüz erişilemeyen bölgelere ulaştırılması çok önemli. Tam donanımlı afet destek aracımız ulaşılması zor bölgelere destek sağlayacak. 

Uluslararası Kalkınma ve Çevre Derneği – IDEA Universal olarak Asya, Afrika ve Türkiye’de su, enerji, gıda gibi temel insani ihtiyaçlara erişimin olmadığı bölgelerde çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu deneyimlerimiz gösteriyor ki arama kurtarma çalışmalarına eşzamanlı olarak bu temel ihtiyaçların giderilmesi için bizlere büyük bir görev düşüyor. Başta su, sanitasyon, enerji altyapıların onarılması, temel insani ihtiyaçlara kalıcı çözümlerin üretilmesi en önemli çalışma alanımız olacak. 

13 milyon insanımızın etkilendiği bu büyük afetin yaralarını sarmak için önümüzde uzun, fedakarlık gerektiren bir yol var. Uluslararası Kalkınma ve Çevre Derneği – IDEA Universal, bu yolda tüm destekçileriyle beraber çalışmaya, sorumluluk almaya, bilgisini ve çabasını sunmaya hazır. 

Afet Destek ekibimizle ulaşılması zor bölgelerde arama kurtarma çalışmalarına destek veriyoruz. Yoğunluktan dolayı Hatay’a giremeyen araçların yardımlarını erişilmesi zor bölgelere küçük araçlarla dağıtıyoruz. İhtiyaç duyacağımız noktalarda sosyal medya kanallarımız aracılığıyla bildirimde bulunacağız, lütfen takipte kalın.

Birlikte güçlüyüz, birlikte bu yaraları iyileştireceğiz. Kimseyi geride bırakmayacağız.

TMSF’den 102 Milyon TL ve her gün 40 bin kişiye sıcak yemek 

Kurumumuz ve kurum yönetimindeki şirketlerimizden deprem bölgesindeki acil ihtiyaçlara destek olmak üzere, ilk günden itibaren AFAD ve KIZILAY iş birliğiyle çalışmalara başlanılmıştır. 

Yardım faaliyetleri kesintisiz olarak devam etmekte olup ayrıca nakdi olarak AFAD’a 102 milyon Türk Lirası yardımda bulunulmuştur.

  • Öncelikle Koza Altın bünyesindeki iş makineleri ve tecrübeli madencilerimizden arama-kurtarma ekip ve ekipmanları bölgeye sevk edilmiştir.
  • Aydınlı Grup bünyesindeki şirketlerden kadın, erkek ve çocuklar için başta kışlık kıyafet, mont, kaban, kazak, eldiven, bere, termal içlik gibi yaklaşık 120 bin adet ihtiyaç malzemesi gönderilmiştir.
  • Erciyes Anadolu Grubu bünyesindeki şirketlerden toplamı 60 bin adeti bulan yatak, yorgan, yastık, battaniye ve ısıtıcı bölgeye intikal ettirilmiştir.
  • Naksan Holding bünyesindeki iki fabrika, çalışan ve yakınlarından oluşan yaklaşık 1500 depremzede barındırmaktadır.
  • Barınma ve ihtiyaç malzemelerinin korunması amacıyla branda ve çadır kentlerde zemin soğuğunu kesmek için kullanılacak halılar AFAD’a teslim edilmiştir.
  • Bunların haricinde jeneratörler, akaryakıt, tüp, su tankları, seyyar tuvaletler, powerbank, ekmek ve kuru gıda gibi acil ihtiyaçlar ve temel yaşam malzemelerini içeren 60 tır malzeme deprem bölgesine ulaştırılmıştır.

Kızılay iş birliğiyle 4 adet seyyar mutfakta günlük 20 bin kişiye yemek

  • Akyaka Park AVM ile birlikte günlük 10 bin kişiye yemek vermek için Gaziantep’te iki adet seyyar mutfak faaliyete geçirilmiştir. 
  • Koza Grubu tarafından Kahramanmaraş/Türkoğlu’nda ve Erciyes Anadolu Grubu Kahramanmaraş’ta, Aydınlı Grubu Hatay/Kumlu’da 3 seyyar mutfakla yaklaşık 10 bin kişiye üç öğün sıcak yemek teminine başlanmıştır.

İlk aşamada acil ihtiyaç listesindeki bu yardımlar gönderilmiş olup, benzeri yardımlarımız kesintisiz deprem bölgesine ulaştırılmaya devam edecektir. Ayrıntılar Akyaka AVM, Aydınlı, Erciyes Anadolu, Koza Holding’in internet siteleri ve sosyal medya hesaplarından paylaşılmaktadır.

Boeing’den Türkiye’ye Destek Açıklaması

Boeing, Türkiye’deki deprem felaketinden etkilenenlere yardım etmek üzere harekete geçti.  Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın, “Ülkemizde meydana gelen büyük deprem felaketinin yarattığı can kayıpları ve yıkımın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Deprem felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. İhtiyaç bölgelerine destek olmak amacıyla yardım kuruluşlarıyla işbirliği içerisindeyiz. Tüm kalbimizle felaketzedelerin ve ülkemizin yanındayız.” açıklamasında bulundu.

Boeing, Türkiye’deki deprem felaketi sonrası yardım ve kurtarma çabalarına destek olmak amacıyla, Türk Kızılay’a 500 bin dolar bağışta bulunuyor. Boeing Charitable Fund üzerinden Amerikan Kızılhaç aracılığıyla Türk Kızılay’a aktarılacak bu bağış, yürütülen yardım ve kurtarma çalışmalarında kullanılacak. 

Boeing International Başkanı Dr. Brendan Nelson, “Depremin sebep olduğu yıkım çok büyük ve küresel çapta müdahale gerektiriyor. 156 bin kişilik Boeing ailesi olarak, bu zor zamanda Türk halkının yanındayız. İhtiyaç bölgelerine en hızlı şekilde yardım götürmek için yardım kuruluşlarıyla birlikte çalışıyoruz. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Deprem felaketinden etkilenenler hep düşüncelerimizde ve kalbimizde olacak.” açıklamasında bulundu.  

Boeing Kamu Operasyonları Başkan Yardımcısı Ziad Ojakli, “Önceliğimiz, Türkiye’deki depremzedelere destek olmak. Bölgedeki depremzedeler, Kızılhaç ve Kızılay ekipleri aracılığıyla hayati önem taşıyan hizmetlere, afet yardımına ulaşabilecek, ve umarız ardından toparlanma ve yeniden inşa süreçlerine odaklanabilecek. Bu hizmetlerinden ötürü Kızılhaç ve Kızılay ekiplerine minnettarız.” dedi. 

İZBAŞ 24 SAAT İÇİNDE DEPREMZEDELERİN YARDIMINA KOŞTU

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler, etki alanındaki illerde büyük yıkım yaratırken, İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ) depremzedelerin en fazla ihtiyaç duyduğu kışlık giyecek ihtiyaçlarının karşılanmasına öncü oldu.

İZBAŞ tarafından farklı beden ölçülerindeki 1667 kışlık mont, AFAD kanalıyla depremin üzerinden 24 saat geçmeden afetzedelere ulaştırıldı. İZBAŞ ayrıca, İzmir Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) aracılığı ile yapılan yardım faaliyetlerine destek sağladı.   


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın