LİDYA GRUP’TAN DEPREMZEDELERE DESTEK

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğüyle, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa dahil 10 ilimizi etkileyen depremler nedeniyle, 6 Şubat sabahı acı bir güne uyandık. Büyük felaketin ardından dijital baskı sektörünün lideri Lidya Grup’un aralarında bulunduğu şirketler, belediyeler, STK’lar ve vatandaşlar yardım seferberliği başlattı. Merkezi İstanbul’da bulunan Lidya Grup, ülke genelindeki 5 ofisi ve İngiltere ofisindeki yöneticilerinin ve çalışanlarının katılımı ile ihtiyaç malzemelerini hazırladı ve malzemeler deprem bölgesine hareket etti.

Arka arkaya yaşanan iki deprem felaketinin ülkemizi yasa boğduğunu ve tarifsiz büyük bir üzüntü yaşadıklarını anlatan Lidya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Öz, yaptığı açıklamada; “Merkezi Kahramanmaraş’ta olan ve 10 ilimizi etkileyen depremler, hepimizi yasa boğdu. Lidya Grup Ailesi olarak çok büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Depremzedelere elimizden geldiğince destek vermeyi sürdüreceğiz. Millet olarak, birlik ve beraberlik içinde bu felaket günlerini geride bırakacağız. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımıza sağ salim ulaşılması hepimizin ilk duasıdır. Aziz Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

MİGROS’UN 30 YARDIM TIRI DEPREM BÖLGESİNE GİTTİ, 30 TIR DAHA HAZIRLANIYOR

Migros, Güney ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki depremlerden etkilenen vatandaşlar için çalışmalarına devam ediyor. İlk 24 saat içerisinde yardım tırlarını, akabinde de Migros Sanal Market üzerinden duyarlı vatandaşların yaptıkları bağışları deprem bölgesine ulaştıran Migros, Kızılay koordinasyonunda mağazalarından bedelsiz gıda ve hijyen ürünü dağıtımı yaptı. Migros ayrıca İskenderun ve Kahramanmaraş’a kurduğu 2 seyyar mutfak ile bir günde 13 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdi. Migros’un bölgeye ilettiği tır sayısı 30’a ulaştı. Sanal Market üzerinden duyarlı vatandaşların yaptıkları bağışlarla 30 tır daha hazırlanıyor.

Migros, AFAD ve Kızılay koordinasyonunda, bölgedeki dağıtım merkezlerinden acil ihtiyaç malzemelerini taşıyan tırları ilk 24 saat içerisinde yola çıkarmıştı. Migros, T.C. Ticaret Bakanlığı ile T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Afet Acil Sosyal Yardım’ın himayesinde başlatılan, depremden zarar gören vatandaşların öncelikli ihtiyaç ürünlerinin yer aldığı Deprem Yardımlaşma Seferberliği kapsamında da ürünleri deprem bölgesine ulaştırmaya devam ediyor. Migros Sanal Market üzerinden vatandaşların özel bağış fiyatlarıyla sipariş verdiği ürünler arasında temel gıda kolisi, bebek ve kadın hijyen ürünleri, ısıtıcı ve fener gibi ihtiyaç malzemeleri bulunuyor. Siparişlerle birlikte Migros’un bölgeye ilettiği tır sayısı 30’a ulaştı. Sanal Market üzerinden duyarlı vatandaşların yaptığı bağışlarla 30 tır daha hazırlanıyor.

Ayrıca, Kızılay koordinasyonunda İskenderun ve Kahramanmaraş’a 2 seyyar mutfakla sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiren Migros, diğer illerde de mutfak kurulması için çalışmalarını hızlandırdı. Kurulan mutfaklardan tek günde 13 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı yapıldı. Migros, ayrıca Antakya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve İskenderun’daki mağazalarından gıda ve hijyen ürünlerini depremzedelere bedelsiz olarak dağıttı.  

YAŞ MEYVE SEBZE SEKTÖRÜ, ARAÇLARI İLE TÜRKİYE’NİN YARDIMLARINI DEPREM BÖLGESİNE TAŞIYOR

Türkiye’de lojistik altyapısı en güçlü sektörlerden biri konumunda olan yaş meyve sebze sektörü, soğuk zincire uyumlu araçlarıyla Türkiye’nin dört bir tarafındaki yardım malzemelerini deprem bölgelerine naklediyor.

Türkiye, 7,7 ve 7,6’lık şiddetteki iki depremle yıkılırken, lojistik ihtiyacı hat safhaya çıkmış durumda. Taze meyve sebze sektörü lojistik üstünlüğünü depremzedeler için harekete geçirdi.

“Tekrar küllerimizden doğma vakti” diyen Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, taze meyve sektörü olarak Türkiye’nin dört bir tarafından deprem bölgesine ulaştırmak için seferber olduklarını kaydetti.

Deprem bölgesindeki ihtiyaçların AFAD tarafından listelendiğini ve kamuoyu ile paylaşıldığını aktaran Uçak, “Bölgemizdeki valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler, AFAD, Kızılay, STK’lar ihtiyaçları temin ediyor. Bu ihtiyaçların doğru ve hızlı bir şekilde depremzede vatandaşlarımıza ulaşması için biz de aktif görev alıyoruz. Tüm lojistik imkânlarımızı, illerden gelen talepler doğrultusunda deprem bölgesine yardımları ulaştırmak üzere görevlendirdik. Bu bölgelerden toplanan yardım malzemelerini AFAD’ın yönlendirmesiyle 10 ilimize ulaştırıyoruz. Gece gündüz demeden bölgedeki kardeşlerimizin hizmetinde, Devletimizin emrindeyiz” şeklinde konuştu.

Sektörümüzün lojsitik imkânlarını seferber etmenin yanı sıra, hızlı tüketime uygun gıda maddelerini deprem bölgesindeki kardeşlerimize ulaştırdıklarını vurgulayan Başkan Uçak, “Türkiye genelinde tüm ihracatçı birliklerimizin 30 milyon 500 bin TL’lik kaynağını Ticaret Bakanlığımızın onayı ile deprem bölgesinde kullanılmak ve depremin yaralarını sarmak üzere çalışmalara başladık. İzmir Valiliğimizin onayıyla başlattığımız “İzmir Yardıma Koşuyor” isimli yardım kampanyasında da kısa sürede 30 milyon TL’nin üzerinde kaynak topladık. Bu kaynakla prefabrik evden jeneratöre, bebek mamasından uyku tulumuna, ısıtıcılardan gıdaya, kefenden tabuta, iş makinalarından kıyafete binlerce kalem ürünü temin edip kara, hava ve deniz yoluyla deprem bölgelerine gönderiyoruz. Depremin yaraları sarılana kadar seferberliğimiz sürecek” diyerek sözlerini noktaladı.

RAMS TÜRKİYE’DEN DEPREM BÖLGESİNE DESTEK

RAMS Türkiye olarak Kahramanmaraş – Pazarcık merkezli 10 ilimizin etkilendiği deprem felaketi nedeniyle derin üzüntü duyuyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar dileriz.

RAMS Türkiye çalışanlarından oluşan 10 kişilik gönüllü ekibimizle birlikte AFAD koordinasyonunda 20.000 adetçocuk montu, 100.000 adet 4 çeşitten oluşan kumanya,1.888 adet bebek mont ve kabanı, 12.500 adet çocuk bezi, 26.900 adet battaniye, 2.583 uyku tulumu, 2.228 adet yetişkin mont ve kabanı, 1.364 adet yetişkin giysisi, 1.994 adet bere ve atkı,316 adet yağmurluk, 1.792 adet çocuk mont ve kaban, 1.200 adet çorap, 4.800 adet iç çamaşırı,720 çift ayakkabı taşıyan 20 tır göndermiş bulunmaktayız. Ayrıca arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere kırıcı ve delici inşaat makineleri de bölgeye sevk edilmiştir.

Yardım malzemeleri ile yüklü 20 tırımız, ekip arkadaşlarımızla birlikte Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay ve Adıyaman’a doğru yola çıkmıştır.

Hatay’da, BKM ile birlikte ortak planladığımız, 900 m² alanda Çocuk Rehabilitasyon Merkezi olarak hizmet verecek çadırımız da yoldadır. Ayrıca afetzedelerin yiyecek ihtiyacını bir nebze de olsa karşılamak için 5 aşevi de alanda kurulacaktır.

Bu süreçte bizlere destek olan başta AFAD olmak üzere, AHBAP Derneği – Haluk Levent’e ve BKM yönetimine teşekkürlerimizi sunarız.

Birlik ve beraberlik ile atlatacağımıza inancımızın tam olduğu bu zor günlerde, RAMS Türkiye olarak şimdi ve sonra üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız.

MUĞLA’DAN 4 UÇAK DOLUSU YARDIM 

Muğlalı ihracatçılar, vatandaşlar, Türk Silahlı Kuvvetleri ve AFAD ile güç birliğine giderek, topladıkları 100 ton yardım malzemesini Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 4 askeri kargo uçağıyla depremden en çok etkilenen illerden olan Kahramanmaraş, Adıyaman ve Adana’ya gönderdiler.

Türkiye, 6 Şubat sabaha karşı büyük bir kabusa uyandı. İlk önce Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi merkezli 7,7’lik depremin vurduğu Türkiye, saatler sonra Elbistan merkezli 7,6’lık depremle yıkıldı. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yıllık tarihinin en büyük doğal afeti, yurdun her noktasında büyük bir yardımlaşma seferberliğinin de fitilini ateşledi. 

Muğlalı ihracatçılar, Muğlalı vatandaşlarında katkılarıyla gıda malzemeleri, bebek maması ve ilaç ağırlıklı 100 ton insani yardım malzemesi topladılar. 

Milas Hava Meydan Komutanlığı Koordinasyonunda, AFAD ile iş birliğinde bir yardım kampanyası yürüttüklerini aktaran Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikeri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait kargo uçaklarıyla, 9 Şubat 2023 tarihinde, 3 uçak dolusu yardım malzemesini Kahramanmaraş ve Adıyaman’a ulaştırdıklarını, 4. Uçağın ise; Adanalı depremzedeler için 10 Şubat’ta havalandığını dile getirdi.

Koca Yusuf 40 tonluk yardımı Kahramanmaraş’a uçurdu

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Koca Yusuf isimli kargo uçağının, 40 tonluk insani yardım malzemesini alarak 9 Şubat’ta Muğla Bodrum-Milas Havalimanı semalarından deprem bölgesine uçuşa geçtiği bilgisini paylaşan Kızıltan, “Muğlalı ihracatçılar ve vatandaşlarımız tarafından toplanan 60 ton yardım malzemesi için, aynı gün 2 askeri kargo uçağı Adıyaman’a sevk edildi. 10 Şubat’ta da 4. uçağımız Adana’daki depremzedeler için havalandı ve iyilik hareketimizi taçlandırdı” şeklinde konuştu. 

Muğlalı ihracatçılar ve vatandaşların, yardımlarının havayolu yanında karayoluyla da deprem bölgesine sevklerinin devam ettiğini belirten Kızıltan sözlerini şöyle tamamladı; “Deprem bölgesindeki yaraların sarılması için yardım toplamaya devam ediyoruz. Bu çalışmalarımız, deprem bölgesindeki hayat normale dönene kadar karayolu ve havayoluyla devam edecek. Yardım malzemelerimizin temininde Milas ve Bodrumlu vatandaşlarımızın ve Muğla Bölgesi’ndeki su ürünleri ve maden ihracatçılarımızın emekleri çok fazla oldu. Milas ve Bodrumlu vatandaşlarımıza, Muğla’da faaliyet gösteren Su ürünleri ve maden ihracatçılarımıza, yardım malzemelerimizi havayoluyla deprem bölgelerine ulaştırabilmemiz noktasında verdikleri destek nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Milas Hava Meydan Komutanlığı personeline ve uçuş ekiplerimize, yardımlarımızın ihtiyaç sahiplerine dağıtımını gerçekleştiren AFAD’a şükranlarımızı sunuyoruz.”

PRONTOTOUR DOKTOR VE TEKNİSYENLERLE AFET BÖLGESİNDE!

Prontotour doktor ve teknisyenlerle afet bölgesinde!

Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketi karşısında milletçe kenetlendik. Yaraları sarmak için doktor ve teknisyenlerden oluşan bir ekiple bölgeye giden Prontotour, bu zor günlerde depremzedelerin yanında!

Yurt dışı turların öncü markası Prontotour, deprem bölgelerinde yaraları sarmak için harekete geçti. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta 7.7 büyüklüğündeki Pazarcık merkezli ve ardından 7.6 şiddetinde gerçekleşen Elbistan merkezli depremler 10 ilimizi etkileyerek yüreklerimizi dağladı. Depremzedelerin yanında olmak isteyen Prontotour bölgeye başta temel gıda ve hijyen kitlerinin olduğu kolileri afet yardım araçlarıyla göndermeye başladı. Prontotour genel merkezinden hareket eden otobüslerde, rehberlerle birlikte doktorlar ve teknisyenler de bulunuyor. Valilikten alınan izinle Hatay’a doğru yola çıkan otobüsler dönüşte depremzedeleri de tahliye edecek.

Binlerce vatandaşımızın etkilendiği yıkıcı depremler karşısında çok üzüldüklerini belirten Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, “Deprem felaketi hepimizi derinden sarstı. Rehber arkadaşlarımızdan göçük altında kalanlar, hayatını kaybedenler oldu. Bu zor günlerde afet bölgesine destek olmak amacıyla elimizden geleni yapıyoruz. Hazırladığımız yardım kolilerini depremzedelere ulaştırmak için yoğun bir çalışma halindeyiz. Doktor ve teknisyen arkadaşlarımızın da içinde olduğu iki otobüsümüz Hatay’a hareket etti. Araçta kuru gıda, ısıtıcı, jeneratör gibi gereksinim duyulan malzemeler de var. Bundan sonraki süreçte yeni ihtiyaçları tespit edip, yetkililerle irtibatlı olarak 10 şehrimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 DOĞRUER GROUP’TAN DEPREM BÖLGESİNE LOJİSTİK DESTEK

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve başta Adana, Hatay, Diyarbakır olmak üzere 10 ilimizde olağanüstü yıkıma yol açan iki büyük depremden sonra tüm Türkiye depremden sağ kurtulan vatandaşlarımız için el ele verdi. Bölgeye depremzede vatandaşlar için temel ihtiyaçları taşıyan tırlarıyla ulaşım sağlayan Doğruer Lojistik, hem yerel halka yardımlarını hem de kurtarma ekiplerine desteklerini sürdürüyor. 

ARAÇLARIMIZI DEPREM BÖLGESİNE YÖNLENDİRDİK

Doğruer Group Yönetim Kurulu Üyesi Uğuray Doğruer; “Ülkemizde yaşanan bu acı felaketten dolayı hepimiz derin üzüntü içindeyiz. Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu faciadan sağ kurtulan vatandaşlarımıza yardım etmek hepimizin birincil görevi. Bu yüzden biz de depremlerin hemen ardından Doğruer Lojistik olarak bütün imkanlarımızı ve araçlarımızı deprem bölgesine yönlendirdik. Tırlarımızı temel ihtiyaç, battaniye, çadır ve jeneratörlerle doldurduk ve bölgeye ulaştırdık. Özellikle jeneratörler şu an arama kurtarma çalışmalarının devam etmesi ve iletişimin sağlıklı olabilmesi için büyük önem taşıyor. Gönüllü ekip arkadaşlarımızla beraber hem depremzedelerimize hem de buradaki arama kurtarma ekiplerimize yardımlarımızı ve desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

DOĞRUER GROUP HAKKINDA: 

1969 yılında kurulan Doğruer, 1982 yılında karayolu, denizyolu, lojistik, depolama, gümrükleme ve gümrüklü antrepo faaliyetlerini aynı çatı altında bir araya getirerek dış ticaretin her alanında hizmet veren bir sistem kurdu. Firma, 56.000 m² kullanılabilir depolama alanı, 7000 m² gümrüklü depolama alanı, 50 tırlık filosu, kendi gümrük müşavirliği ve dış ticaret firması, 200’ü aşkın çalışanı ile müşterilerine komple ve sorunsuz hizmet vermektedir.

SUNEXPRESS, 89 ÖZEL UÇUŞLA DEPREM BÖLGESİNDEN 6000 KİŞİYİ TAHLİYE ETTİ

Yardım uçuşlarına devam ediyor

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, arama-kurtarma ve sağlık ekiplerini deprem bölgesine ulaştırmak amacıyla bugüne kadar toplam 89 özel uçuş gerçekleştirdi. Düzenlediği özel uçuşlarda 4000’den fazla arama-kurtarma ve sağlık ekibini bölgeye taşıyan SunExpress, bu uçuşların dönüş seferlerinde de depremden etkilenen yaklaşık 6000 vatandaşın bölgeden tahliyesini sağladı. 

Ayrıca, AFAD başta olmak üzere tüm resmi yetkili kuruluşlar aracılığıyla gelen 104 ton yardım malzemesini ücretsiz kargo hizmeti vererek deprem bölgesine ulaştırdı. SunExpress, arama-kurtarma ve sağlık ekiplerini deprem bölgesine en kısa sürede ulaştırmak ve vatandaşların bölgeden tahliyesi amacıyla resmî kurumlarla koordineli olarak özel uçuşlar düzenlemeyi sürdürüyor. 

Bilet değişiklik ve iptal hakkını 28 Şubat’a kadar uzattı

SunExpress, bilet değişikliği ve iptal hakkını genişleterek 28 Şubat tarihine kadar uzattı. Yolcular, 5 Şubat 2023 tarihinden önce rezervasyonu yapılan ve 6 Şubat-28 Şubat 2023 tarihleri arasında olan Adana, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Malatya, Mardin, Kars, Kayseri, Samsun, Trabzon ve Van kalkışlı/varışlı tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda ücretsiz olarak bilet değişikliği yapabilecek veya uçuşlarını iptal edebilecekler. 

SunExpress, 8 Şubat’ta deprem bölgesindeki iller için uçuşlarını ücretsiz hale getirdiğini açıklamıştı. Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Malatya ve Mardin kalkış ve varışlı tüm yurt içi uçuşlarını 13 Şubat 2023’e kadar ücretsiz gerçekleştiriyor.

GİLEAD TÜRKİYE OLARAK ÜLKEMİZİ ETKİLEYEN DEPREM FELAKETİNİN ACISINI EN DERİNDEN PAYLAŞIYORUZ

Depremin yaralarını dayanışma içerisinde birlikte sarabilmek için Gilead Türkiye olarak ilk andan itibaren ülke ve global seviyede tüm imkanlarımızı seferber ettik. Yardım çabalarına destek olmak amacıyla Gilead Vakfı tarafından, International Medical Corps ve Direct Relief’e 1 milyon dolar bağış gerçekleştiriliyor.

Aynı zamanda tüm dünyada çalışanlarımızın katkılarının üç katına çıkarılacağı ve insani yardım çabalarını desteklemek için Türk Kızılay’ın da dahil olduğu sivil toplum kuruluşlarına aktarılacağı bir bağış kampanyası başlattık.

Gilead Türkiye olarak ‘Hayat Bulan Fikirler’ bağış programımızın kaynağını da afet yardım çabalarına destek olmak amacıyla bağış olarak aktaracağız.

Bu zorlu günleri omuz omuza dayanışma içerisinde aşacağımıza inanıyoruz.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın