Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından düzenlenen Boğaziçi Zirvesi’nin 14’üncüsü bu yıl Kasım ayında yapılacak. UİP Kurucusu Cengiz Özgencil, ‘Gelecek Yüzyılı Karşılamak’ ana temalı zirveye bu yıl 128 ülkeye davet mektubu göndereceklerini ve 80’e yakın ülke katılımı beklediklerini belirtti. Zirveye, 14 yıldır sadece pandemi dolayısıyla 2020 yılında zorunlu ara verildiğini, 2021 yılında ise Mart ve Aralık aylarında iki tane fiziki zirve yaptıklarını ifade eden Özgencil, 14’üncüsü gerçekleşecek olan zirvede düzenlenecek panellerle daha adil ve eşitlikçi bir dünyaya ulaşmak ve yeni dünya düzenini anlamak için çok önemli fikirlerin ortaya konulacağını ifade etti.
Bugüne kadar tüm dünyadan cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, prens ve prensesleri ağırlayan Boğaziçi Zirvesi’nin 14’üncüsü Kasım ayında “Gelecek Yüzyılı Karşılamak” ana teması ile düzenlenecek. Bu yıl gerçekleşecek panellerle dünyanın pandemi sonrası değişen, dönüşen süreçlerinde çözüm önerilerinin ortaya konulacağı ve İstanbul’un yine 2 gün boyunca tüm dünyadan çok değerli konuşmacıları ağırlayacağını ifade eden UİP Kurucusu Cengiz Özgencil, bu yıl 128 ülkeye davet mektubu yollayacaklarını söyledi. Özgencil, “Başta Avrupa, Uzakdoğu, Orta Doğu ve Amerika, daha sonra da Afrika’dan ve özellikle Türk Cumhuriyetleri’ne davetlerimizi ileteceğiz. Bu davetlere katılım Eylül-Ekim aylarında daha netleşmeye başlar.” dedi.
2022’DE 50’YE YAKIN ÜLKEDEN KATILIM
Cengiz Özgencil, pandeminin başlamasıyla 2020 yılında toplantı yasağından dolayı hiçbir organizasyonun yapılmadığını; 2021 yılı Mart ayında bir önceki yılın zirvesini, Aralık ayında ise 2021 yılı zirvesini bütün sağlık kurallarına riayet ederek fiziki olarak gerçekleştirdiklerini söyledi. 2021’de ve 2022’de pandemi rüzgarının devam ettiğini ona rağmen 2022’de 50’ye yakın ülke temsilcisinin katılım gösterdiğini kaydeden Özgencil, bütün zirvelerde cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, prens, prenses, üst düzey A ve B kategorisinde iş adamı katılımlarının olduğunu ifade etti. Özgencil, “Her yıl gerçekleşen zirve sonrası; gerek mail ortamında, gerek özel mektuplarla aldığımız tebriklerin motivasyonuyla bir sonraki zirveyi hep daha büyük heyecanla yaptık.” dedi.
BÜYÜK İŞ BİRLİKLERİNE EV SAHİPLİĞİ
Bu yıl gerçekleşecek 14’üncü zirveye çok yoğun bir ilgi olacağını, olağanüstü bir durum yaşanmazsa 80’e yakın ülke temsilcisinin katılımını beklediklerini dile getiren Özgencil, “Bu yıl yine içi dolu panellerle, önemli konuşmacıları ağırlayacağımıza ve önemli iş birlikleri yapılacağına inanıyorum. Boğaziçi Zirvesi geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da önemli ekonomik iş birliklerine ve anlaşmalara ev sahipliği yapacak. Zirve Türkiye’deki yatırım fırsatlarını göstermek ve yabancı yatırımcıyı ülkemize çekmek için çok önemli fırsatlar sunacak. Değişen dünyada güçlü tedarik zinciri ve jeopolitik önemi ile gözde ülkelerden biri haline gelen Türkiye yabancı yatırımcıların gözdesi konumunda.” ifadelerini kullandı.
Zirvenin bir düşünce kuruluşu olduğunun altını çizen Özgencil, organizasyonun diğer bir ayağının ise UİP çatısı altında yapılan B2B görüşmeleri olduğunu ifade etti. Boğaziçi Zirvesi’nin, 14. yılında da Türkiye menfaatlerini ön planda tutarak, bağımsız ve güçlü bir şekilde adım adım ilerlediğini ifade eden UİP Kurucusu Cengiz Özgencil, Boğaziçi Zirvesi’nde önceki yıllarda olduğu gibi yine çok önemli ekonomik iş birliklerine ve yatırımlara imza atılacağını söyledi. Özgencil, A ve B statüsündeki iş insanlarının B2B görüşmeleriyle bir araya gelerek önemli ve yüksek meblağlı iş anlaşmalarının başlangıcını yaptığı ve ticari ilişkilerin de kolaylaştığını vurguladı.
KADIN VE KÜLTÜR SANAT PANELLERİ
Zirvenin başladığı yıldan itibaren kadın ve kültür sanat panellerini aralıksız sürdürdüklerini, bunu bir sosyal hizmet olarak düşündüklerini ifade eden Özgencil “Kadın panellerindeki amacımız özellikle Orta Doğu coğrafyasında kadının ekonomiye katkısını bir nebze olsun gündeme getirmek, bunu konuşturabilmekti. Zannediyorum bu konuda başarılı olduk. Çünkü daha sonra takip eden yıllarda G20 Zirvelerinde kadın panelleri tartışılmaya başlandı. Diğer büyük ülkelerdeki bu tür kuruluşlarda kadın panelleri konuldu. Bu konuya önayak olmak bizleri çok mutlu ediyor.” dedi.
İSTANBUL DÜNYAYI AĞIRLIYOR
Geçmiş yıllarda olduğu gibi dünyanın farklı ülkelerinden konusunda uzman kişilerin bir araya gelerek fikir ve önerilerini Boğaziçi Zirvesi’nde anlatacağını belirten UİP Kurucusu Cengiz Özgencil, bu kadar yüksek profilli katılımcıyı İstanbul’da ağırlayacak olmalarının büyük bir gurur olduğunun altını çizdi. Dünyanın içerisinden geçtiği bu değişim, dönüşüm sürecinde “Gelecek Yüzyılı Karşılamak” çatısı altında çok önemli paneller düzenleyeceklerini anlatan Özgencil, bu panellerde daha adil ve eşitlikçi bir dünyaya ulaşmak ve yeni dünya düzenini anlamak için çok önemli fikirlerin ortaya konulacağını ifade etti.
Özgencil, “Değerli kurul üyelerimizle her yıl 20’yi aşkın panel düzenliyoruz. “Gelecek Yüzyılı Karşılamak” yuvarlak masa toplantısı ile başlayacak zirvede iki gün gerçekleştirilecek olan panellerlerden bazıları şöyle; UİP Büyükelçiler Özel Paneli, Sermaye Piyasaları, Altyapı Yatırımları ve Şehircilik, Lojistik ve Taşımacılık, Enerji Trilemması, İklim Değişikliği, Yapay Zekanın Etkileri, Hukuk Paneli, Finans Paneli, Göbeklitepe’nin Ötesinde Boncuklu Tarla Karahan Tepe, AB Paneli, Sivil Toplumu Güçlendirme (Kadın Paneli), Savunma Sanayi, İş Hayatında Yeni Nesil, Yükseköğrenimde Globalleşme, Medya ve Eğlence Sektöründe Yeni Trendler ve Ekonomisi, Yaratıcı Endüstrilerde Dün, Bugün ve Yarın, Spor Ekonomisi.
Bağımsız bir kuruluş olan Boğaziçi Zirvesi’nin uluslararası ve ulusal sponsorluklarla sürdürüldüğünü belirten Özgencil sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye’nin bir markası ve saygın bir düşünce kuruluşu hedefiyle çıktığımız yolda bundan sonra da farklı düşüncelerle uluslararası arenada ışık tutmaya devam edeceğiz. Zirve sonrası ülkelere ‘gelecek dönem önerileri’ niteliğinde raporlar yayınlamayı planlıyoruz.”
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.