TÜBİTAK, 1507 Programı 2022 Yılı 2. Çağrısı Desteklenmesine Karar Verilen Projeler Listesi’ni açıkladı. Noor Technologies’in iç mekanın hava kalitesine etki eden zararlı bileşenlerin yok edilmesine yönelik fotokatalitik filtre sistemi ve bu sistem ile entegre olarak çalışacak olan hava kalite ölçüm cihazının geliştirilmesi projesi Photo-N Air Pure, TÜBİTAK tarafından desteklenen projeler arasına girdi.

TÜBİTAK 1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında destek vereceği projelerin listesini açıkladı. Birbirinden değerli ve inovatif projelerin yer aldığı listeye Noor Technologies tarafından geliştirilen Photo-N Air Pure Projesi de girdi. TÜBİTAK tarafından desteklenen Photo-N Air Pure, iç mekanlarda bulunan havanın kalitesine etki eden zararlı bileşenlerin yok edilmesi üzerine geliştirilen fotokatalitik filtre sistemini içeriyor. Ayrıca proje, geliştirilen sistem ile entegre çalışarak iç havanın kalitesini ölçümleyen bir cihazı da içerisinde barındırıyor.

TÜBİTAK ve Noor Technologies İş Birliği Tüm İç Mekanlarda Sağlıklı Nefes Sunuyor

TÜBİTAK 1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı tarafından faydalı bulunan ve desteklenen Photo-N Air Pure Projesi, konutlardaki ve tüm kapalı ortamlardaki iç havanın insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen karbonmonoksit, nitrojen oksit, formaldehit, sigara dumanı, radon, asbest, kurşun, uçucu organik moleküller, çeşitli mikroorganizma ve alerjenler gibi kirleticileri etkin bir şekilde gidermeyi ve gidermenin ardından hava kalitesini izleyebilmeyi hedefliyor.

Noor Technologies tarafından geliştirilen Photo-N Air Pure zararlı gazların tutularak reaksiyonla zararsız hale getirilmesi ve entegre edilen cihazlar aracılığıyla iç mekanda bulunan hava kalitesine yönelik verilerin izlenmesi üzerine geliştirilen yeni nesil fotokatalitik bir filtreden oluşuyor. Photo-N Air Pure içerdiği RF, Wifi ve Miwi teknolojileri ile veri iletimini kusursuzca sağlıyor. Uygun maliyetli ve ölçeklenebilir bir proje olan Photo-N Air Pure, insan yaşamının olduğu her yerde UVA ışınlarına ek olarak UVC LED’ler ile birlikte üretilen filtre yüzeyinde gerçekleşen reaksiyonlar sayesinde hem zararlı gazların giderimine hem de zararlı mikroorganizmaların yok edilmesine imkan tanıyacak.

İşletmelerden Son Tüketiciye Hava Kalitesi Takibi: Photo-N Air Pure

Mevcutta kurulumu tamamlanan yüksek maliyetli kapalı ortam hava temizleme cihazlarına oranla daha uygun maliyetli olarak geliştirilen Photo-N Air Pure’in, her bütçeden kapalı ortam hava izleme taleplerini rahatla karşılaması bekleniyor.

Okullar, hastaneler, kamu daireleri, oteller, eğlence kulüpleri, rezidanslar, spor salonları ve bankalar gibi insan yaşamının olduğu her alanda rahatlıkla kullanılmak üzere geliştirilen Photo-N Air Pure, 18 ay sonra projelerin, işletmelerin ve son tüketicilerin kullanımına sunulacak.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın