Kripto piyasasının ilk ve en yaygın kullanılan stablecoin’ine güç ve destek veren blokzincir özellikli bir platform olan tether.to’yu yöneten Tether Operations Limited (Tether), bugün çevrimiçi CSAM’ a karşı mücadele veren lider küresel ağ INHOPE ile iş birliği yapacaklarını duyurdu.

Tether CTO’su Paolo Ardoino konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Özellikle, kripto para işletmelerinin çevrimiçi CSAM piyasalarında bu konuyla ilişkili transferleri belirleme ve bunları yetkililere bildirme kabiliyetlerini geliştirmekle ilgileniyoruz.” şeklinde konuştu.

Gerek INHOPE gerekse Tether, dijital finansın, çocukların cinsel sömürüsü (CSE) ve çocukların cinsel istismarı (CSA) materyallerinin değiş tokuşunu finanse ederek yasa dışı kullanılmasını engellemek istiyor.

INHOPE ile Tether arasındaki görüşmeler, 2022’deki INHOPE Zirvesi’nde yapılan çevrimiçi CSAM ile mücadelede sektörün temel rolüne ilişkin açık ve dürüst bir tartışma sırasında başlamıştı.

Bu yıl içerisinde INHOPE, CSAM işlemleriyle mücadele etmek için kripto para birimi değişimi iş birliği ve eylemi için bir forum düzenleyecek. Bu forum, aynı zamanda INHOPE üye yardım hatları ağına, kripto destekli CSAM değiş tokuşunda gerçekleşen finansal işlemlerin riskini nasıl destekleyebileceklerini, engelleyebileceklerini anlayabilmelerini sağlayacak çok değerli bilgiler sağlayacak.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın