Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD)’nin, MY Executive iş birliği ve Galatasaray Üniversitesi desteği ile hayata geçirdiği ‘Yönetim Kurulu Üyeliği Mentorluk ve Geliştirme Programı’ Sonbahar’22 Dönemi’nin 2. Simülasyonu ve Kapanış Töreni 18 Ocak’ta Galatasaray Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Kurumsal yönetim anlayışının Türkiye’de tanınması ve gelişmesi amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin (TKYD), MY Executive iş birliği ve Galatasaray Üniversitesi desteği ile hayata geçirdiği ‘Yönetim Kurulu Üyeliği Mentorluk ve Geliştirme Programı’nın Sonbahar’22 Dönemi’nin 2. Simülasyonu ve Kapanış Töreni 18 Ocak’ta Galatasaray Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Toplam 16 hafta süren programda eğitim, tecrübe paylaşımı webinarları, mentor-menti görüşmeleri ve Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi iş birliği ile gerçekleştirilen yönetim kurulu simülasyonları tamamlanarak düzenlenen mezuniyet töreninde katılımcılara sertifikaları verildi.

İş dünyasının duayen isimlerinin mentor ve konuşmacı olarak katıldığı program, yönetim kurulu üyelerinin, bağımsız yönetim kurulu üyelerinin, yönetim kurulu üyesi adaylarının desteklenmesini, güçlendirilmesini ve geleceğine yön verdikleri şirketlere sağladıkları katma değerin artırılmasını hedefliyor.

Programın Sonbahar’22 Dönemi’nin mentorları; Aclan Acar, Adnan Akan, Ahmet Cemal Dördüncü, Prof. Dr. Aytül Erçil, Can Çaka, Dr. Cüneyt Sezgin, Cüneyt Türktan, Emir Turan, Ethem Kutucular, Feyyaz Ünal, Galya Molinas, Hakan Eminsoy, Lale Saral Develioğlu, Levent Kömür, Murat Bilgiç, Murat Selek, Murat Ülker, Müge Yalçın, Nazan Somer Özelgin, Neriman Ülsever, Neslihan Tözge, Perihan İnci, Selim Oktar, Dr. Tamer Saka, Tanyer Sönmezer, Dr. Yılmaz Argüden oldu.

Yönetim Kurulu Üyeliği Mentorluk ve Geliştirme Programı Sonbahar’22 kapanış töreninde konuşan TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, “Yönetim Kurulu Üyeliği Mentorluk ve Geliştirme Programı ile riskleri ve fırsatları birlikte barındıran yeni dünya düzeninde, şirketlerinin başarısı ve itibarı için kritik role sahip yönetim kurullarını güçlendirmeyi ve onların yeni normale hazır hale gelmesine destek olarak büyük resimde başta iktisadi olarak Türkiye’nin çok daha güçlü bir konumda olmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Özellikle global ticaretin ayrılmaz bir parçası olarak kurumsal yönetim ilkelerine uyumlu olan bir hukuk sisteminin varlığı veya yokluğu ülkemizin yatırım konusunda tercih edilip edilmemesi açısından belirleyici bir rol üstlenecek.  Bir ülkede kurumsal yönetimin gelişmesi ve yaygınlaşması adına şekilsel altyapılar gerekli ancak yeterli değil. En az şekilsel düzenlemeler kadar davranışsal boyutta da ilerleme sağlanması önemli ve kritik. Şirketlerimizin kurumsal yönetim uygulamalarından gerçek faydayı elde edebilmeleri davranışsal boyuttaki ilerlemeye doğrudan bağlı. Bu alandaki engelleri aşmak için hep birlikte mücadele etmemiz sonuç almak için son derece önemli.

Bugün kapanışını yaptığımız 16 haftalık program süresince; Yönetim kurullarının daha etkili ve verimli çalışması için dikkat edilmesi gereken noktaları, örnekler vakalar ve yaşanmış tecrübeler üzerinden anlattık. Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz webinarlarda pandemi sonrasındaki dönemde yönetim kurullarının karşısına çıkacak farklı konuları detaylarıyla ele aldık. Umudumuzu hiçbir zaman kaybetmeden ve hiç vakit kaybetmeden hem kurumlarımız ve paydaşlarımız hem de içinde bulunduğumuz ekosistem için harekete geçmemiz gerekiyor. TKYD olarak bu konuda elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu da belirtmek isterim.” derken;

Dr. Volkan Demir de “Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği ve MY Executive iş birliği ile hayata geçirilen “Yönetim Kurulu Üyeliği Mentorluk ve Geliştirme Programının” dahilinde Galatasaray Üniversitesi Kurumsal Yönetim, Denetim ve Uyum Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (GSUKUYDEM) olarak Sürekli Eğitim Merkezi (GSUSEM) kapsamında 2 adet Yönetim Kurulu Simülasyonunu birlikte gerçekleştirdik.  Üniversite, Sivil Toplum ve İş Dünyası iş birliğinin iyi bir uygulaması olduğuna inandığımız bu eğitimlerin toplumun her alanına yayılmasına, katılımcılara ve şirketlerimize büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz.  Sizlerle üniversitemizde birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğumuzu belirtir, hem bu projede birlikte çalıştığımız kurumlarla, hem de katılımcılar ve mentorlarımızla iş birliklerimizin artarak devam etmesini temenni ederim.” şeklinde konuştu.

MY Executive Kurucu Ortağı Müge Yalçın ise; “Yönetim kurulu, şirketlerin orta ve uzun vadeli yönünü belirleyen en üst yönetim organıdır. Şirketin beynidir. Vizyonu belirler, stratejileri oluşturur ve icraatı denetler. Yönetim kurulunun misyonu; şirketi proaktif bir şekilde yönlendirmek, uzun vadede hissedarlarının yanı sıra parçası olduğu toplum için de sürekli ve kalıcı değer yaratmaktır. “Doğru oluşturulmuş”, “güçlü bir yönetim kurulu”, yakaladığı sürdürülebilir başarı sayesinde, elbette ülke ekonomisi için büyük değerdir. Yönetim Kurulu Üyeliği Mentorluk ve Geliştirme Programı için yola çıktığımda amacım buydu. “Doğru yönetim kurullarının oluşturulması” ve “güçlü yönetim kurulları”. MY Executive olarak, TKYD işbirliği ve Galatasaray Üniversitesi’nin desteğiyle hazırladığımız bu program, bu konudaki çözüm önerilerimin somutlaşmış hali oldu. Her fırsatta dile getiriyorum. Güçlü yönetim kurulları, güçlü şirketler ve güçlü şirketler de güçlü bir ülke ekonomisi anlamına geliyor. Siz değerli katılımcılarımızın hali hazırda görev yaptığı ve bundan sonra görevler alacağı her şirkete sağlayacağınız katma değerin, ülkemiz ekonomisinde değerli bir katkı yaratacağını biliyorum. Programımız büyüdükçe bu katkının da katlanarak büyüyeceğini düşüyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın