Koç Holding, Güney Koreli SKO’nun daha önce Ford ile beraber elektrik batarya yatırımı için imzaladıkları niyet mektubundan çekildiği yönündeki haberlere karşın bir açıklama yayımladı. Açıklamada mektubun yürürlükte olduğu belirtildi.

Koç Holding, Ford ile birlikte Güney Koreli şirket SKO ile imzaladıkları bağlayıcı olmayan niyet mektubunun yürürlükte olduğunu belirtirken, batarya yatırımında alternatiflerin değerlendirildiğini belirtti.

Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada Koç, Ford ve SKO arasında imzalanan münhasır olmayan niyet mektubunun yürürlükte olduğu, Ford’un Türkiye’de Koç ile birlikte batarya yatırımı yapılmasına yönelik yaklaşımında herhangi bir değişiklik bulunmadığı belirtildi. Holding, bu kapsamda batarya yatırımının gerçekleştirilmesine yönelik tüm alternatiflerin değerlendirildiğini söyledi.

2022 Mart ayında holding otomotiv sektöründe gelişen fırsatların incelenmesine yönelik süregelen çalışmaları kapsamında, Ford ve SKO ortaklığı ile Ankara’da gerçekleştirilmesi planlanan batarya üretimi yatırımına Koç Topluluğu’nun katılması konusunda işbirliği imkanlarının değerlendirilmesi amacıyla tarafların ön niyetlerini içeren bağlayıcı olmayan bir Niyet Mektubu (MoU) imzalandığı kamuya açıklamıştı.

GÜNEY KORELİ BATARYA ÜRETİCİSİNDEN KOÇ AÇIKLAMASI

Güney Kore medyasında çıkan haberler

Güney Koreli elektrikli araç bataryası üreticisi SK On da, Türkiye’de Koç Holding ve Ford ile ortaklık kurma konusunda henüz karar almadığını açıklamıştı.

Güney Kore’nin Dong-A Ilbo gazetesinde, isimsiz bir kaynağa dayandırılan haberde, zayıf makro ekonomik koşullar nedeniyle SK On şirketinin anlaşmadan vazgeçtiği ifade edildi.

SK On tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Mart 2022’deki bağlayıcı olmayan anlaşmadan bu yana Türkiye’de ortaklık fikrini değerlendiriyoruz ancak henüz değerlendirme tamamlanmadı. Müzakerelere son verilip verilmemesi konusundaki son karar henüz alınmadı” denildi.

Koç Holding, Ford ve SK On, 2025 yılında üretime geçecek ve yılda 30-45 gigavat (GWh) hacimde batarya üretecek fabrika kurulmasını değerlendiriyorlardı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın