Toplamda 130 milyar dolarlık servete sahip Tiger 21 ultra zenginler kulübü üyeleri resesyon döneminde uygulayacakları stratejiyi açıkladı.

1.200 ultra zengin üyeden oluşan Tiger 21 ağı, üyelerin sahip olduğu toplam 130 milyar dolarlık servet sayesinde dünya çapında ün kazandı. Tiger 21 Başkanı Michael Sonnenfeldt grubun üyelerini ‘servetin koruyucuları’ olarak tanımlıyor. Ultra zenginler kulübünün üyeleri sahip oldukları varlıkları korunma konusunda büyük bir tecrübeye sahip.

Fortune’un haberinde Tiger 21 grubu başkanına resesyona dayanıklı portföyleri nasıl inşa edildiği soruluyor. Sonnenfeldt ise beklentilerin aksine ultra zenginler resesyon döneminde yatırım yapmamayı tercih edildiği cevabını verdi. Tiger 21 Başkanı yakın zamanda gerçekleştirilen bir ankette üyelerin ‘nakit kraldır’ düşüncesini benimsediğini gördüğünü söyledi. Sonnenfeldt “önümüzdeki dokuz ila 12 ay içerisinde gayrimenkul fiyatlarındaki oluşabilecek fırsatlar” karşısında ultra zenginlerin ellerinde likidite tutmak istediği görülüyor.

Buna karşılık, perakende yatırımcıların yakın tarihli bir anketi, amatör tüccarların sadece üçte birinin 2023’te gayrimenkule yatırım yapmayı planladığını, bunun yerine hisse senetlerini, özellikle de büyük teknoloji ve yeşil enerji hisselerini tercih ettiğini ortaya koydu.

Tiger 21’in süper zengin üyelerinin yeni yıl boyunca yatırım yapmayı planladıkları diğer sektörler arasında teknoloji, enerji ve sağlık hizmetleri sektörleri yer aldı.

Hisse senetleri söz konusu olduğunda, Tiger 21’in üyeleri arasındaki fikir birliği var. 2022 boyunca tutarlı ve genellikle çarpıcı bir şekilde bozguna uğrayan bir küresel piyasalara rağmen Tiger 21 üyeleri henüz dibe vurulmadığını düşünüyor. Birçok üye ise uzun vadeli stratejilerinin bir parçası olarak ucuz maliyetli endeks fonlarını tuttuklarını söyledi.

Sonnenfeldt’e göre, Tiger 21 üyeleri ayrıca “kendi girişimcilik becerilerinden yararlanabilecekleri” daha küçük, özel şirketlere yatırım yapıyorlar. Zira üyeler nakit pozitif veya kârlı olan özel sermaye şirketleriyle çalışırken kendilerini daha rahat hissediyorlar.

Kripto paralarını satmıyorlar

2022’de kripto para birimleri çalkantılı bir yıl geçirdi. Buna karşın Tiger 21’in zengin üyelerinin çoğu satış dalgasına katılmamaya ve sahip oldukları dijital para birimlerini satmamaya karar verdi.

Her üç Tiger 21 üyesinden biri, kripto varlıklarını son altı ay boyunca aynı seviyede bıraktığını, %10’u ise daha fazla satın aldığını söyledi. Kulüp üyelerinin yarısı kripto para birimi sahibi olmadıklarını açıkladı.

Bu arada, ultra zenginler kulübünün beşte biri yılın ilk yarısında kripto varlıklarını artırmayı planladıklarını dörtte biri ise kripto para birimi varlıklarını önümüzdeki altı ay içinde aynı seviyede tutmak istediğini söyledi. Üyelerin sadece %4’ü kripto para satmayı planlıyor.

Sonnenfeldt, “Tüm Tiger 21 üyelerimize bakarsanız, kripto varlıklar kabaca altın varlıkları ölçeğinde” dedi. Sonnenfeldt düzenlenmemiş dijital varlıkların birçok üye için “istikrarsızlık koruma yatırımı” olarak nitelendirildiğini belirtiyor. Tiger 21 Başkanı Sonnenfeldt, “Özellikle ABD dışındaki yatırımcılar arasında ülkesindeki ekonomik ve parasal sistemler hakkında endişeleri olanların, kripto ve altın gibi varlıklara yatırım yapması mantıklıdır” tavsiyesinde bulundu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın