Türkiye’nin lider ambalajlı su markası Erikli, Şubat ayında başlattığı Korumamız Gerekli İnisiyatifi kapsamında, hem bölgenin biyoçeşitliliğinin korunmasına hem de tarımsal sürdürülebilirliğin gelişimine destek oldu. Nestlé Waters Türkiye Genel Müdürü Michel Beneventi projenin, “Bursa’nın geleceği için kalıcı bir yatırım” olduğunu ifade etti.
Lezzetini ve doğalığını Bursa ve Uludağ’dan alan Erikli, Uludağ’ın doğal mirasını; tüm canlılar ve doğal güzellikleriyle birlikte korumak amacıyla 2022 yılının şubat ayında Korumamız Gerekli İnisiyatifi’ni başlattı. İlk aşamada Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Gönül Kaynak ve Prof. Dr. Özer Yılmaz’ın liderliğinde arazi ve saha çalışmalarında sadece Bursa doğasında yetişen ve bu bölgede yaşayabilen endemik bitki türleri tespit edildi. Bölge coğrafyasının özgün bitki türleri “Uludağ’ın Endemik ve Nadir Bitkileri” başlığı altında kitaplaştırıldı. Hazırlanan kitapta, doğal bir botanik park özelliği taşıyan Uludağ’ın sahip olduğu endemik türler hakkında geniş kapsamlı bilgilere yer verildi. Ayrıca kitapta Korumamız Gerekli İnisiyatifi bünyesinde Bursa ve Uludağ’da yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıkan 152 bitki türü, doğal ortamlarında çekilmiş fotoğrafları ile yer aldı.
Endemik bitkilerin yaşam alanı olan habitatlarının korunmasına dair toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla Haziran ayında Erikli Korumamız Gerekli Sergisi, Bursalılarla buluşturuldu. “Uludağ’ın Endemik ve Nadir Bitkileri” kitabı ise sergi ziyaretçilerine ücretsiz hediye edildi.
“Uzun Soluklu Hedeflerimizin Başlangıcı”
Nestlé Waters Türkiye Genel Müdürü Michel Beneventi, Projeye ilişkin “Korumamız Gerekli İnisiyatifi’ni, uzun soluklu hedeflerimizin başlangıç noktası olarak görüyoruz. Geniş bir zamana yayılacak projemizin gelecek yıllarında Bursa’nın ve bu coğrafyanın korunmasını destekleyecek çok daha büyük ve heyecan verici adımlar atmayı planlıyoruz. Yatırımı sadece üretim ve istihdam odaklı düşünmüyoruz. Üretimden tüketime ve sosyal sorumluluk çalışmalarına kadar tüm süreçleri bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Korumamız Gerekli İnisiyatifi de Bursa’nın geleceği için yaptığımız kalıcı bir yatırımdır” dedi.
Proje kapsamında ayrıca, Bursa’nın en önemli gelir kaynaklarından kestane ağaçlarının korunması ve verimliliğinin artırılmasını için çiftçilere eğitimler verildi. T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) bünyesinde faal Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü rehberliğinde verilen eğitimler sayesinde çiftçilerin kestane kanseri ve gal arısı ile mücadele gibi konularda bilgilendirilmesi sağlandı.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.