Sanal POS, Mobil POS, Fiziksel POS ve Cüzdan ürünleriyle şirketlere ödeme sistemleri alanında 360 derece çözümler sunan inovasyon odaklı finansal teknoloji şirketi Sipay, hızlı büyümesini sürdürüyor. 2022 yılında 10 milyar TL’lik başarılı işleme aracılık eden Sipay, söz konusu dönemde işlem hacmini 8, işlem adedini 5, üye iş yeri sayısını ise 4 kat artırdı. 

2018 yılının son aylarında finansal teknoloji sektörüne “ödeme sistemleri alanına yenilikçi ve dinamik çözümler sunma” mottosuyla giriş yapan Sipay, şirketlere ödeme adı geçen tüm noktalarda teknolojisiyle uçtan uca çözümler sunarak hızlı büyümesini aralıksız sürdürüyor. 2022 yılında bir önceki yıla kıyasla üye işyeri sayısını 4 kat artıran Sipay’in söz konusu dönemde işlem hacmi yüzde 740, işlem adedi ise yüzde 370 arttı. 2022 yılında 10 milyar TL’lik başarılı işleme aracılık eden Sipay, 2023 yılında 40 milyar TL’lik işleme aracılık etmeyi hedefliyor.

Aylık 2 milyar TL’yi aşan ciro hacmine ulaştı

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Sipay CEO’su Semih Muşabak, “2022 yılı global ölçekteki enflasyonist baskı nedeniyle pek çok sektör için zorlu geçerken, Sipay olarak böylesi bir dönemde işlem hacmimizi 7, işlem adedimizi 5, üye iş yeri sayımızı ise 4 kat artırmaktan dolayı gururluyuz. Söz konusu dönemde 32 yeni iş ortaklığına imza atarken, aylık 2 milyar TL’yi geçen ciro hacmine ulaştık” dedi. 

2023 yılında hedef sektörde ilk 2 sırayı paylaşmak

Henüz 4 yıl önce kurulmuş bir şirket olarak sektörde ilk 3 şirket arasında yer aldıklarına vurgu yapan Muşabak, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün geldiğimiz noktada Sanal POS aracılığıyla döviz ile satış ve döviz ile ödeme alma imkânını bir arada sunarken, Fiziksel POS ve Mobil POS ile ise pek çok büyük şirketin online ödemeler haricinde fiziksel mağazalarındaki ödemelerini tek bir panelden daha uygun maliyetle gerçekleştirmesini sağlıyoruz. Bireysel cüzdan ve cüzdan hesabına tanımlanabilen temassız ön ödemeli kartlarımızla para transferinden QR ile ödemeye pek çok işlemi gerçekleştirme fırsatı sunarken, özel kampanyalar sayesinde iş birliği yaptığımız markalardan indirim ve avantajlar da sağlıyoruz. Yapay zekâ teknolojisinin etkin kullanımıyla firmalara bir FinTech gibi davranabilme niteliği kazandıran Walletgate ile kişi veya kurumların zaman, maliyet ve regülasyon maliyetlerini ortadan kaldırıyoruz. Walletgate ile 2023 yılında, FinTech kabiliyeti kazanan 60 ve üzeri markaya hizmet vermeyi planlıyoruz. Sipay olarak markaların müşterilerine özel tasarlanmış ön ödemeli kartları ile sadakat programlarının gelişmesine olanak tanıyoruz. Öte yandan açık bankacılık ile kullanıcılara tüm hesap hareketlerini görüntüleme, işlem yapabilme ve daha fazla seçeneğin tek bir uygulama içerisinde sunulması noktasında büyük bir yönetsel kolaylık sağlayarak, bireysel kullanıcıların finansal özgürlüğüne de odaklanıyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023’te ise sektörde ilk 2 sırayı paylaşacağız.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın