Yüz cerrahisi için 3D simülasyon ve animasyon teknolojisi geliştiren Kratos girişimi, şirket paylarının %10’unun arzıyla paya dayalı kitle fonlaması turunu başlattı. fonbulucu platformunda 2,1 milyon TL fon talebiyle 25 Şubat 2023’e kadar yatırımcılarla bir araya gelecek olan girişim; yüz cerrahisi dışında saç ekimi, kozmetik, kriminal, oyun ve film sektörlerinde de kullanımına uygun yapay zeka tabanlı cihazlarıyla gelişmiş çözümler üretiyor. 

İnsan yüzünün anatomik yapısını inceleyerek cerrahi ve kriminal alanlarda faaliyet göstermek için 2017 yılında harekete geçen, öncelikli olarak yüz cerrahisi için 3D simülasyon ve animasyon teknolojileri geliştiren Kratos, fonbulucu platformunda yatırım turuna çıktı. Şirket paylarının %10’unu yatırımcılara arz ederek 2,1 milyon TL fona ulaşmayı hedefleyen girişim; 25 Şubat 2023’e kadar yatırım turunu sürdürecek. Kratos, turun başlama tarihi olan 27 Aralık Salı günü saat 10.00 itibari ile ilk 19 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %20 fazladan pay verecek.

Girişim şirketi; 18,7 milyon dolar pazar büyüklüğüne sahip olup 2030’a kadar 107,1 milyon dolarlık hacme ulaşması beklenen medikal turizm sektöründe uzman hekim kadrosuyla ihtiyaçlara göre çeşitlendirdiği cihazlarıyla hastaneler, görüntüleme merkezleri, özel kliniklerde yerini alarak söz sahibi olmayı amaçlıyor. Kratos; geliştirdiği teknolojiyle ilerleyen dönemlerde kozmetik, oyun, film ve metaverse dinamikleri üzerine de çözüm sunmak üzere 2022 yılının son çeyreğinde 180°’lik yüz tarama cihazının üretimini tamamlayarak ilk satışını gerçekleştirmiş ve önemli çıktılar elde etmişti. 

Kratos uygulamaların çıtası her geçen gün yükseliyor

3D Yüz Hareketi Kodlama Sistemi’ne dayalı dinamik 3D yüz ifadeleri içeren, veri setiyle biçimlendirilebilen, hareketli yüz modelleri üreten yüksek teknolojili cihazlarını sunmaktan gurur duyduklarını ifade eden Kratos Kurucu Ortağı ve CEO’su Emre Kaya, 2017’de kapsamlı olarak incelediğimiz ABD menşeli görüntüleme cihazından ilham alıp Kratos girişimini başlattık. Ekip olarak geçmiş tecrübe ve deneyimlerimizi kullanarak cihazın ilk versiyonunun AR-GE çalışmalarını tamamlayıp üretim modelini Ağustos 2022’de tamamladık. Simülasyon yazılımını doktorların ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdik. Bugün ekip olarak işlerini büyük bir titizlikle ve tutkuyla yapan ekibimizle imalat ve yazılım süreçlerini devam ettirmekteyiz. Teknolojik ve operasyonel kararların kritik analizine, iyileştirilmesine ve büyümesine kendini adayan bir ekibiz. Uygulamalarımızı sürekli daha iyiye taşıyor ve her geçen gün kalite standartlarımızı yükseltmeyi için gayret gösteriyoruz” dedi. 

Farklı sektörlere uyarlanabilen teknolojik çeşitliliğe sahip

Kısa, orta ve uzun vadeli hedefleri hakkında da konuşan Emre Kaya, “Kısa vadede göz kapağı estetiği, yüz germe, yüz implantları, alın germe, kaş kaldırma gibi yüz cerrahisinin farklı alanlarında uzman doktorlarımızla birlikte çalışmalarımızı yürüteceğiz. Orta vadede dünyaca kabul gören standartlarda tasarım, ürün ve imalat tecrübesine sahip, alanında uzman kadromuzla 360° kafa tarama cihazının saha testleri tamamlayacağız ve eş zamanlı olarak yürütülen saç ekimi simülasyon yazılımını devreye sokacağız. Bu sayede doktorlar, planladıkları operasyonu 3 boyutlu olarak hastalarına gösterebilecek; hastalar ise  ekim işleminden bir yıl sonra saçlarının uzamış halini ve nasıl görüneceğini 3 boyutlu simülasyon halinde görebilecekler.  Uzun vadede kozmetik sektöründeki kişisel bakım ve güzellik merkezlerinde yüzlerini taratan kullanıcıların bilgisayarlarını ya da VR gözlüklerini kullanarak çeşitli ürünleri yüzlerinde denemesini ve online satın almasını sağlayan, sektöre damga vuracak yeni bir satış modeline geçeceğiz. Öte yandan Kratos’un organ verisini arttırmasıyla beraber “Kriminal Daire Başkanlığı Kimlik Tespiti” departmanlarında halihazırda kullanılan biyometrik fotoğraflar ve robot resimler yerine, kişilerin 3D modellerinin oluşturulup çok az veri alanı kullanılarak eşkal tespit etme ve arşivleme çalışmaları için simülasyon yazılımı uyarlayacağız” ifadelerini kullandı. 

Kratos’un makine öğrenimi altyapısıyla geliştirdiği teknolojisi,  laptop/telefon kameralarıyla yakalanan yüz hareketlerinin saniyeler içerisinde oyun motorlarına otomatik olarak aktarılarak taranan yüz modellerinin konuşturulmasına izin verdiğinden  ilerleyen zamanlarda oyun, metaverse, NFT projelerinde de kullanılacak.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın