İş Yatırım’ın, teorik bilginin pratik uygulama ile verimli bir şekilde birleşmesini sağlamak amacıyla üniversiteler arası düzenlediği sanal portföy yarışması TradeMaster Yatırım Ligi’nde sonuçlar açıklandı. TradeMaster Kampüste projesi kapsamında son olarak 14.’sü düzenlenen TradeMaster Yatırım Ligi’nde 30 üniversiteden 358 takım yarıştı. Yarışmada Adnan Menderes Üniversitesi birinci ve ikinciliği kazanarak öne çıkarken, İstanbul Üniversitesi üçüncülüğü elde etti.

İş Yatırım Menkul Değer A.Ş’nin TradeMaster Kampüste isimli sosyal sorumluluk projesinin yarışma ayağı olan 14. TradeMaster Yatırım Ligi’nin kazananları belli oldu. 14 Kasım tarihinde başlayan ve 5 hafta süren 14. TradeMaster Yatırım Ligi’nde 30 üniversiteden 358 takım yarıştı. BİST100 payları, varantlar ve vadeli kontratlarda her gün düzenli işlem yaparak mutlak getirilerini maksimize etmeyi hedefleyen takımlar 250.000 TL’lik sanal bakiye ile yarışmaya başladılar. Haftalık bazda ve bütün yarışma süresince portföylerinde sağlamış oldukları mutlak getiri ve işlem adetleri olmak üzere iki kritere göre puanlandırıldılar.

16 Aralık’ta açıklanan sonuçlara göre oldukça çekişmeli geçen yarışmanın şampiyonu Adnan Menderes Üniversitesi oldu. Yarışmayı üniversiteyi temsilen “GordonGekko” takımı kazandı. İkinci olan takım yine Adnan Menderes Üniversitesi’nden “OMEGA-YP” oldu. Lig üçüncüsü takım ise İstanbul Üniversitesi’nden “gelisimkulubu” oldu.

Sonuçları ve sıralamaları, günlük ve haftalık olarak www.trademaster.com.tr internet sitesinde açıklanan yarışmada öğrenciler gerçek veriler ile piyasa deneyimi kazanırken, rekabet ruhunu da deneyimlemiş oldular. Yarışmada ilk üçe girmeyi başaran öğrenciler Ocak ayında düzenlenecek ödül töreninde İş Yatırım uzmanlarıyla bir araya gelecekler.

TradeMaster Kampüste Nedir?

TradeMaster Kampüste; İş Yatırım’ın finansal bilinci artırmak için 2013 yılında başlattığı bir sosyal sorumluluk projesidir. İş Yatırım bu kapsamda üniversiteler ile işbirliğine giderek, teorik bilgilerin pratik uygulama ile birleşmesini sağlamak için üniversite bünyesinde öğrencilerin gerçek zamanlı verilerle sanal yatırım işlemleri gerçekleştirebilecekleri elektronik uygulama merkezleri kurmaktadır.

Bu merkezlerde öğrenciler; Uygulamalı Portföy Yönetimi dersleriyle paralel, yurtiçi piyasalarda BIST 100 hisseleri, VİOP’ta belirli kontratlar, varant işlemleri, Euro, USD, gösterge tahvil ve altın gibi yatırım araçları hakkında teorik bilgilerini İş Yatırım’ın çevrimiçi işlem platformu olan TradeMaster’da uygulama olanağı buluyor. Gerçek veriler ile piyasaları takip etme ve işlem yapma imkânı bulan genç finansçılar, düzenlenen üniversite içi ve üniversiteler arası TradeMaster Yatırım Ligi yarışmaları ile bilgi ve tecrübelerini test edebiliyorlar.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın