Geçtiğimiz pazar günü oluşan sel Antalya Kumluca ve Finik’ye büyük zarar verdi. Yağışlardan 13bin dekardan fazla alan etkilendi. Kumluca’da Pazartesi gününe kadar eğitime ara verildiği öğrenilirken Kumluca ve Finike ”Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” olarak ilan edildi.

Seraları sel vurdu

Sel olduğunda seralar zarar görür. Buna bağlı olarak da fiyatlar yükselir. Bu durum seralarda yetişen patlıcan, domates, salatalık, biber, kırmızı biber gibi sebzeler diğer illerin hallerinde de fiyatların yükselmesine sebep olur. Yağmur suyunun seralara sızmasından kaynaklanan sorunlardan biri de seraların içinde yağmur suyunda bulunan asitin buharlaşma sonrası  rekoltenin azalmasıdır. Bu sebepten seralarda yetişen ürünler de fiyatların yükselmesi söz konusudur.

Domates fiyatları 10 liradan 14 liraya yükseldi.

Selin izleri silinmeye çalışılırken Antalya Kumluca’da şu ana kadar 497 araç, yaklaşık 100 konut, 920 iş yeri hasar görmüş durumda. Hasar tespiti halen devam ediyor.

Sel felaketinin yaşandığı Kumluca ve Finike ilçelerindeçamurla kaplanan yollar ve iş yerlerinde temizlik çalışmaları devam ediyor, selden zarar gören yöre halkının yaralarının sarılması için kurum ve kuruluşlar da görevlerini sürdürüyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın