Yerli Malı Haftası programı, bu hafta sonu Beykoz Kundura’da sanatseverleri bekliyor.

İlhamını Sümerbank Deri ve Kundura Sanayii’nin hatırasından alan “Yerli Malı Haftası”, Türkiye’nin endüstriyel kültür miraslarından biri olan Beykoz Kundura Fabrikası’nda başlıyor.

Yerli Malı Haftası programı kapsamında 17 Aralık’ta Kundura Sahne’de bir sohbet ve müzik etkinliği düzenlenecek. Sunuculuğunu BaBa Zula’nın kurucularından Murat Ertel’in üstleneceği “Bi’Sahne Bi’Sohbet”in konukları, Türkiye’de caz müziğin öncülerinden Oktay Temiz ve müzik yazarı Murat Beşer olacak. Canlı performansların sergileneceği ve yerli müzik üretiminin tarihi üzerine sohbetlerin yapılacağı program 14.00’te başlayacak.

18 Aralık Pazar günü ise Kundura Sinema’da İstanbul-Beyrut hattında uyuşturucu ticareti yürüten bir suç örgütünü durdurmaya çalışan “Altın Çocuk”un maceralarını anlatan “Altın Çocuk Beyrut’ta” filminin gösterimi yapılacak. “Yerli James Bond” olarak da bilinen filmin ardından Altyazı sinema dergisi yazarlarından Ekrem Buğra Büte’nin moderatörlüğünü üstleneceği, Melis Behlil ve Yeşim Burul’un katılacağı bir sohbet olacak. Altın Çocuk serisi üzerine değerlendirmelerin yapılacağı sohbette James Bond’un serüveni ve bu ikonik karakterin Türkiye’deki yansımaları da ele alınacak.

Kukla performansı “Altın Elma” da Kundura Sahne’de 18 Aralık’ta yer alacak olan performanslardan. Yazarlığını ve yönetmenliğini Hilal Polat’ın üstlendiği oyun, seyirciyi tarihin ilk güzellik yarışması olarak da bilinen; Afrodit, Athena ve Hera’nın Altın Elma için mücadele ettiği “Üç Güzeller Efsanesi”ni kuklaların dili ve şarkılar ile seyirciye aktaracak.

“Altın Elma” dışında tüm etkinliklerin ücretsiz gerçekleşeceği Yerli Malı Haftası programına beykozkundura.com adresinden rezervasyon yaptırarak katılım sağlanabilir.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın