LOréal Türkiye Aktif Kozmetik divizyonu Medikal departmanı ile ecording arasındaki iş birliğiyle, Türkiye dermokozmetik sektöründe bir ilke imza atıldı. Biyoçeşitliliği destekleyip, doğadaki canlılığı sürekli kılmayı hedefleyen iş birliği çerçevesinde 60 bin tohum topu, dermatoloji hekimlerinin katkısıyla ecoDrone’lar aracılığıyla doğaya kazandırılıyor. 

Dünyanın sınırlı kaynaklarına ve toplumların içinde bulunduğu koşullara saygılı, yeni nesil bir değişim modeli yaratmayı amaçlayan L’Oréal, “2030 Biyoçeşitliliği ve Ekosistemi Koruma Hedefleri” doğrultusundaki çalışmalarına Türkiye’de bir yenisini daha ekledi. 

La Roche Posay, Vichy, CeraVe ve SkinCeuticals markalarının FSC sertifikalı reçeteliklerde hekimlere ecording fidan tohumu konusunda bilgilendirmeler yapıldı. 

ecoDrone’lar tohum toplarını toprakla buluşturuyor

Sisteme kaydolan hekimler tarafından seçilen ağaç tohumları, tohum toplarına dönüştürülerek, ecoDrone’lar aracılığıyla insanların ulaşamadığı, ormanlaştırılması gereken alanlarda toprakla buluşturuluyor.  Dermatologlar, seçtikleri tohumların doğadaki serüvenini 3 yıl boyunca izleyebilecekler. 

L’Oréal’in en değerli iş paydaşları arasında yer alan dermatoloji hekimlerinin katılımıyla, doğanın canlılığını ve çeşitliliğini korumayı hedefleyen bu partnerlik sayesinde 60 bin tohum topu doğada yeni yaşam potansiyelleri oluşturuyor.

Gelecek İçin L’Oréal için anlamlı bir adım

Dünyanın en kapsayıcı sürdürülebilirlik programlarından biri olan “Gelecek İçin L’Oréal”; İklim, Su, Biyoçeşitlilik, Doğal Kaynaklar ve İş Ekosistemi şeklinde 5 önemli başlıktan oluşuyor. Bu hedefler kapsamında tüm üretim tesislerini %100 yenilenebilir enerji kullanarak karbon nötr hale getirmek üzere çalışan L’Oréal; endüstriyel süreçlerde kullandığı suyun %100’ünü yeniden kullanıma kazandırmak ve tüketicilerin ürün kullanımı için gerekli su tüketimlerini de %25 azalmak için de somut adımlar atıyor. 

İçerik ve ambalaj malzemelerinin %100’ü sürdürülebilir kaynaklardan elde edilmesi ve şirket binalarının %100’ünün biyolojik çeşitlilik üzerinde olumlu bir etkiye sahip olması gibi önemli hedeflerin yanı sıra doğal kaynak kullanımı ve atıkların %100 geri dönüşümlü olması gibi gibi projeler de dikkat çekiyor.

Programın etkisini büyütmek ve tüm değer zincirimizi kapsamak amacıyla L’Oréal, ana müşteri ve tedarikçilerini de programa dahil ederek, belirlenen ortak hedeflere onlarla beraber ilerliyor.

La Roche-Posay Anthelios fotokorunma ürünü ile eco- ambalaj kullanımıyla ise L’Oréal,  çevreye saygılı ürünler ve ambalajlar sunmayı hedefliyor. Bu taahhüdünün ilk adımı olan geri dönüşümlü ambalajlı Anthelios güneş koruyucu ile ambalajdaki plastik kullanımını %45 oranında azaltan L’Oréal, karbon izini de azaltmaya katkı sağlıyor. 2025 yılına kadar %70 (geri dönüştürülmüş) plastikten üretilecek ambalajlarla L’Oréal’in hedefi, bunu sürdürerek 10.000 ton saf plastik tasarrufu sağlamak.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın