Schneider, ABB ve Siemens gibi dünya devlerinin rakip ve partneri olarak Türkiye’den çıkan global bir oyuncu haline gelen Europower Enerji hisseleri halka arz ediliyor.

·        Girişim Elektrik A.Ş.’nin bağlı ortaklığı olan Europower, beş kıtada 70’e yakın ülkeye ürün ve hizmet ihracatı gerçekleştiriyor.

Girişim Elektrik A.Ş.’nin bağlı ortaklığı olan ve 8 fabrikası ile elektrik ekipmanları ve sistemlerini 420kV’a kadar her gerilim seviyesinde üreten, bunun yanında dünya çapında proje tasarımı, proje yönetimi, otomasyon & SCADA, işletmeye alma, denetim, saha testleri ve eğitim hizmetleri gibi geniş bir yelpazede mühendislik hizmetleri sunan global oyuncu Europower Enerji hisseleri önümüzdeki günlerde halka arz edilecek.

Europower Yönetim Kurulu Başkanı Behiç Harmanlı’nın verdiği bilgilere göre halka arz için talep toplamanın yakın bir tarihte gerçekleşmesi öngörülüyor. Geçen yıl halka arz edilen Girişim Elektrik, GESAN kodu ile BİST’te işlem görmeye başlamıştı. GESAN hisseleri o tarihten bu yana yaklaşık yüzde 1500 kazandırdı. Halka arz sürecinde GESAN’da 18 kat kurumsal, 40 kat bireysel talep gelmiş, toplam talep 1 milyar doları aşkın olmuştu. Geçen süre içerisinde GESAN hem yaptığı işler hem de yeni yatırımları ile hem Borsa yatırımcısının hem de sektörün dikkatini çekti ve takdirini gördü. Europower halka arzında da çok yüksek talep gelmesi ve Borsa İstanbul’un ilgi çeken arzlarından biri olması, rekor bir talep ile karşılaşması bekleniyor.

Ak Yatırım liderliğinde gerçekleşecek halka arzda, Europower Enerji #EUPWR kodu ile BİST’te işlem görecek.

Global oyuncu

Harmanlı’nın verdiği bilgiye göre, Europower Enerji, ürün çeşitliliğiyle global bir oyuncu, dünyanın güvenini kazanmış, yatırımcının aradığı öncelikli bir marka oldu. Bir taraftan yenilenebilir enerjinin tüm kollarına ürün ve sistem tedarik ederken, diğer taraftan enerjinin üretimi, iletimi, dağıtımı anlamında diğer işlem ve yatırımcıların da ana tedarikçisi ve getirdiği endüstriyel çözümlerle de sanayi kuruluşlarının tercihi haline geldi. En ayrışan noktası ise sistemleri akıllı hale getiren otomasyon ve SCADA hizmetlerini ve çözümlerini kendi içinde çözebilmekte olup, böylece sistemlerin izlenmesi ve uzaktan kontrolü, koruması mümkün hale geliyor.

Beş kıtada 70’e yakın ülkeye ürün ve hizmet ihracatı gerçekleştirmiş, 120’den fazla mühendis, toplamda 800’den fazla çalışanı ile faaliyet gösteren Europower, enerjiye ihtiyaç olan her yerde ürün çeşitliliğiyle takımı tamamlayarak, alçak gerilim, orta ve yüksek gerilim ekipman ve sistemleriyle enerji sektörünün tam bir entegratörü konumunda bulunuyor.

Firma, endüstriyel sistemlerin yatırımcı ve sanayicilerin taleplerinin önemli bir kısmını karşılayacak kapasiteye sahip olup, proje tasarımı, proje yönetimi, otomasyon & SCADA, işletmeye alma, denetim, saha testleri ve eğitim hizmetleri gibi geniş bir yelpazede mühendislik hizmetleri sunuyor. Firma’nın tüm ürünleri uluslararası standartlara uygun üretilmekte ve uluslararası akredite laboratuvarlarda tip testlerinden geçiriliyor. Europower Enerji, kendi bünyesinde barındırdığı 245kV’luk nominal gerilime kadar ekipmanların tip testlerini, rutin testlerini ve saha testlerini uluslararası (TURKAK) akredite edilmiş yüksek gerilim test laboratuvarında gerçekleştirebiliyor. Yeni yatırımları ile 550kV’a kadar olan ürünleri test edebilecek yeni laboratuvar yatırımını hedefliyor.

Europower Enerji, Avrupa ve Amerika’da dünya devi ABB ve Siemens gibi hem işin üretimi hem de mühendislik ve projelendirilmesi kısmında hizmet veren firmaların rakibi veya partneri konumunda global bir oyuncu. Irak, Fas, Makedonya, Ukrayna, Cezayir, Hollanda gibi ülkelerde temsilcilikleri bulunan Grup, 70’e yakın ülkeye ihracat yapıyor, bu sayıyı kısa bir süre içerisinde 100’e çıkarmayı da hedefliyor.

Borsa’da enerji ilgisi

Enerji sektörü firmaları borsada ibreyi yukarı çevirdi. Mevcut konjonktür ve alternatif yatırım araçlarındaki düşüş de yatırımcı talebini bu yöne çevirdi. Bu nedenle tüm dünya borsalarında enerji hisseleri son dönemde zirve yaptı ve yatırımcısına en yüksek getirileri sağladı. Bu eğilimin enerji krizinin derinleştiği göz önüne bulundurularak uzun bir süre bu şekilde devam etmesi bekleniyor.

Europower Enerji, halka arz sonrası yapacağı yatırımlar ile hem kapasite artışını sağlayacak hem de Ar-ge merkezinin geliştirdiği ürünleri ticari hale gelmesini sağlayacak. Önümüzdeki yılların konuları olan Depolama sistemleri, küçük ve orta ölçekli mesken tipi güneş enerjisi çözümleri, elektrikli şarj istasyonları, hibrit sistemler Europower’ın ana gündeminde. Yatırımının ilk fazı sonlanmak üzere olan Güneş Paneli fabrikası da Europower Enerji’nin önümüzdeki yıllardaki önemli atılımlarından biri olacak. PEAK-PV Solar markası ile hem Türkiye hem de Avrupa’da önde gelen bir güneş paneli üreticisi haline gelmesi hedefleniyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın