Eti’nin gençlerden büyük ilgi gören ‘Sen Gençsin, Güç Sensin’ projesi bütün hızıyla devam ediyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle 2019 yılından bu yana yürütülen projeyle bilim, kültür-sanat, sosyal sorumluluk ve spor alanlarında bu yıl desteklenecek 16 genç belirlendi. Gençlere mentorluk ve hibe desteği sağlanacak.

Uzun soluklu sosyal sorumluluk projeleriyle toplum ve çevre için fayda ve sürdürülebilir değer yaratmaya odaklanan gıda sektörünün lider kuruluşu Eti, ‘Sen Gençsin, Güç Sensin’sosyal sorumluluk projesiyle gençlerin yanında olmaya devam ediyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle 2019 yılından bu yana yürütülen proje kapsamında belirlenen 16 gence, bilim, kültür-sanat, sosyal sorumluluk ve spor alanlarındaki projelerini gerçekleştirmeleri için mentorluk ve hibe desteği sunuluyor. Bu yıl da hedefleri olan 16 genç belirlenirken, mentor sayısı 4’ten 8’e çıkarıldı. Böylece her mentor sadece iki gençle ilgilenerek onlara daha fazla destek verme olanağına kavuşuyor.

‘Sen Gençsin, Güç Sensin’ kapsamında bu yıl belirlenen 16 genç ve projeleriyle mentorların kamuoyuna tanıtıldığı basın toplantısı Eti Pazarlama Grubu Başkanı Zeynep Dipçin Akdoğan ve Toplum Gönüllüleri Vakfı Kurucu Üyesi İbrahim Betil’in katılımıyla yapıldı. 

Projeye Türkiye genelinde 1.742 genç başvurdu 

15-25 yaş grubunda bilim, kültür-sanat, sosyal sorumluluk ve spor alanlarında hedefleri olan, gösterdikleri azim ve hikâyeleriyle dikkat çeken gençler için TOG’un internet sitesi üzerinden başvurular açıldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gören projeye 1.742 başvuru yapıldı. TOG yetkililerinin yaptığı ön değerlendirme sonucunda yarı finale kalan 128 genç için çevrimiçi bir kamp düzenlendi. 

Kampta Hikâye Anlatıcısı, Eğitmen ve Yazar Nazlı Çevik Azazi, “Hayal Kurma Atölyesi” temalı bir konuşma yaptı. Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü ve TOG Yönetim Kurulu Üyesi Mehru Aygül “Sosyal Girişimcilik” üzerine konuştu. Tazefikir Group Kurucusu ve Yaratıcı Ajans Başkanı Çağlar Gözüaçık ise Metaverse eğitimi verdi. Kampta uzman jüri üyelerinin yaptığı kapsamlı değerlendirmelerin ardından her kategoride dört genç olmak üzere toplamda 16 genç projeye katılmaya hak kazandı. 

“Diğer gençlere cesaret verecek rol modelleri ortaya çıkarmak istiyoruz”

Eti Pazarlama Grubu Başkanı Zeynep Dipçin Akdoğan toplantıda yaptığı konuşmada, günümüzde gençlerin gelecekle ilgili kaygılarının bulunduğunu, olumsuz ekonomik ve çevresel koşulların gençler için eğitimden barınmaya kadar pek çok sorunu beraberinde getirdiğini hatırlattı. Zeynep Dipçin Akdoğan, “Eti’nin Kurucusu rahmetli Firuz Kanatlı’nın çok genç yaşta kendi elleriyle çizdiği bir fabrika hayalinden doğup bugünlere gelmiş bir marka olarak hayal etmenin anlamını bildiklerini” vurgulayarak şöyle devam etti: 

“İnsanların mutluluğuna hizmet etmeyi kurumsal gaye olarak benimsemiş bir şirketiz ve ülkemizin geleceği olan gençlerin mutluluğunu önemsiyoruz. Çünkü biliyoruz ki, hayal kurmak, hayallere ulaşmak için çabalamak ve kendini gerçekleştirebilmek mutlu bir hayatın en temel taşlarından biridir. Bu anlamda da gençlere ihtiyaç duydukları desteği sağlamak ve onları cesaretlendirmek için gayret gösteriyoruz. ‘Sen Gençsin Güç Sensin’ sosyal sorumluluk projesi bu tespitlerden ve olumsuz tablonun değişmesine katkı sağlamak yönünde duyduğumuz sorumluluktan doğdu. Hayallerinin ve hedeflerinin peşinde koşan, mücadeleyi bırakmayan gençlerin hikayelerini görünür kılmak, diğer gençlere cesaret verecek rol modelleri ve ilham kaynakları ortaya çıkarmak, bunları yaparken de hibe ve mentorluk desteğimiz ile gençlerin yanında olmak istiyoruz.”

“Ne mutlu ki 20 yıldır ETİ gibi paydaşlarımızla yürüyoruz”

Toplum Gönüllüleri Vakfı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Betil ise şunları söyledi:

“Gençler yalnızca geleceğimiz değil, aynı zamanda bugünümüz. Onların potansiyellerini fark edebilmeleri ve hayallerine bir adım daha yaklaşabilmeleri için hepimizin sorumluluk alması gerektiğine inanıyorum. Biz TOG olarak var oldukça onları desteklemeye devam etmeye kararlıyız. Ne mutlu ki 20 yıldır ETİ gibi gençlerin hayallerine ve gücüne inanan paydaşlarımızla birlikte bu yolda yürüyoruz. Sen Gençsin Güç Sensin Projesi ile her yıl 16 gencin farklı alanlardaki sosyal sorumluluk projelerini ve sosyal girişimlerini destekliyoruz. Ben de her yıl olduğu gibi bu yıl da değerlendirme sürecinde jüri üyesi olarak yer aldım. Gelen başvurular hepimizi çok heyecanlandırdı. Açıkçası seçim yapmak oldukça zordu. Şimdi değerlendirme sürecinden geçen projeler için sosyal sorumluluk alanında mentorluk yaparak gençleri güçlendirmeye devam edeceğim.”

Geçen yıl desteklenen gençlerden ikisi katıldı 

Toplantıya geçen yıl Sen Gençsin Güç Sensin projesi kapsamında desteklenen iki genç de katıldı. Sosyal Sorumluluk kategorisinden Esmanur Dağlı ve Kültür-Sanat kategorisinden Kerem Ciğerci proje hakkındaki duygu ve izlenimlerini aktardılar.  

Esmanur Dağlı, “Sen Gençsin Güç Sensin Projesi’ne başvuru sürecimde eğer seçilirsem hayatımdaki dönüm noktalarımdan biri olacaksınız diye bir cümle yazmıştım. Gerçekten de öyle oldu. Daha projenin ilk buluşmasında biz gençlere o kadar değer verilmişti ki gençlere ve gençlerin fikirlerine değer veren kapsamlı böyle bir programın var oluşu ve benim içindeki gençlerden biri olmam beni her defasında heyecanlandırıyor. Hayallerim sonsuz ve yolculuğumun başındayım,” dedi.

Kerem Ciğerci ise, “Öncelikle, Sen Gençsin Güç Sensin projesi benim sanat ve girişimcilik kariyerimde oldukça önemli bir motivasyon kaynağı oldu. Hayallerimi hayata geçirmemde oldukça büyük bir etkisi olduğunu söyleyebilirim. Oluşturduğum proje Metadoxia ile, şu ana kadar binlerce kişinin sanat ve blockchainin kullanımı ile ilgili bilgi sahibi olmasını sağladım. Ve geleceğin teknolojilerini inşa eden bir startup kurdum,” şeklinde konuştu.

Mentor sayısı iki katına çıktı

“Sen Gençsin Güç Sensin” projesinde geçen yıl 4 olan mentor sayısı iki kat artırılarak 8’e çıktı. Böylece her kategoride iki mentor olacak ve bunlar 4 yerine sadece 2’şer gençle ilgilenecekler. Mentorlarla gençlerin ilk buluşması basın toplantısıyla aynı gün her kategorideki 4 kişilik grupla o kategorideki iki mentor arasında toplu olarak gerçekleşti. Daha sonra devam eden süreçte her bir mentor kendi sorumluluğundaki iki gençle 6 ayda toplam 12 toplantı yapacak.

Her biri kendi alanında uzman olan mentorlar bu yıl şu isimlerden oluşuyor: Bilim kategorisinde Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Doktor Arzu Çelik ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Doçent Doktor Özgür Martin; Kültür-Sanat kategorisinde PACE Çocuk Sanat Merkezi Sanat Eğitmeni Barış Karayazgan ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doktor Osman Erden; Sosyal Sorumluluk kategorisinde TOG Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Betil ve Sivil Toplum için Destek Vakfı ve Köy Okulları Değişim Ağı Yönetim Kurulu Üyesi, The Good Factor Kurucusu Betül Selcen Özer; Spor kategorisinde ise Olimpik Branşlar Uzmanı Murat Mazhar Ağca ve Bahçeşehir Üniversitesi Spor Pazarlaması Öğretim Üyesi Doktor Gülberk Gültekin Salman

Bu yıl desteklenecek 16 genç 

Sen Gençsin Güç Sensin projesi kapsamında bu yıl Bilim kategorisinde Asmin Rana Avşar, Sude Öğütçü, Eylül Boz ve Lütfi Emre Aşkın; Kültür-Sanat kategorisinde Berke Yalman, Merve Namidar, Onur Yiğit İnan ve Öykü Arslan; Sosyal Sorumluluk kategorisinde Zülal Tannur, Gizemnur Erdoğan, Dila Öner ve İdil Çetinkaya; Spor kategorisinde ise Ayla Yılmaz, Hazal Zeynep Hisarlı, İpek Uzak ve Tan Nisan Göksal desteklenecek.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın