Kullanıcılara, kendi hesaplarını Merkle ağacında doğrulayabilmeleri için kendi denetimlerini yapabilecekleri araçlar sundu. 

Lider global kripto para borsası Bitget, bugün kriptografik denetim Merkle Ağacı ile Rezerv Kanıtı (“PoR”) tarafından kanıtlanmış, rezervleri tam bir borsa olduğunu duyurdu. Bitget’in, kullanıcıların platformda depolanan tüm varlıklarını en az 100% rezerv oranıyla karşılamak için yeterli fona sahip olduğunu gösteren bir izleme sayfası da artık Bitget platformundaki tüm kullanıcılar tarafından erişilebilir durumda.

Rezerv Kanıtı sayfası sağlayıcıları, kullanıcılara “Merkle Doğrulayıcısı”, rezerv havuzlarının dengesini gösteren aylık anlık görüntüler, Rezerv Kanıtı hakkında kullanıcı eğitimleri ve rezervleri tam olmanın önemi gibi çeşitli temel unsurlar da dahil olmak üzere, Merkle ağacının Bitget tarafından sunulan verilerin gerçekliği ve tutarlılığını nasıl desteklediği ve kanıtladığı gibi konularla ilgili zengin bilgiler sağlıyor.  Platformdaki rezerv cüzdanların ve kullanıcı varlıklarının anlık görüntüleri, güven verici bir kanıt işlevi görür ve varlıklarının her zaman 1:1 oranında korunduğunu gösterir.

Bitget, sayfadaki bilgilerin şeffaflığını daha da arttırmak için kullanıcıların kendi hesaplarıyla kendi kendilerini denetlemesi için yeni bir araç olan “Merkle Doğrulayıcı” özelliğini dahil etti. Bu özellik; kullanıcılara, varlıklarının güvenliğini bir kaç adımda doğrulamalarına imkan verir. Kullanıcılar varlıklarının Merkle ağacı veri yapısı altında “Merkle Yaprağı” durumunda doğrulayabilirler. Bitget ayrıca, rezervlerindeki kullanıcı varlıklarının bakiyelerinin ve durumunun güncel kalmasını sağlmak için üçüncü taraf denetçi ile PoR’ları düzenli olarak denetlemeyi taahüt eder.

Gracy Chen, Bitget Yönetici Direktörü: “Rezerv kanıtı ve Merkle ağacı verilerinin yayınlanması, kullanıcıları maksimum şeffaflık ve birinci sınıf koruma taahhütümüzde belirttiğimiz, Bitget’in mali durumu ve platformda depolanan varlıkları üzerinde gelişmiş kontrole ilişkin güncellenmiş ve bilgilendirici içgörülerle donatır.”

“Kripto endüstrisi, bazı dev kripto firmalarının skandalları ve çöküşlerinden sonra mercek altına alındı. Bitget’in son zamanlarda kullanıcı sayısındaki artışa tanık olmasıyla, kullanıcıların, varlıklarını güvenli bir platforma yatırma ve bu platformda depolama isteği en yüksek seviyesini gördü. Rezerv Kanıtı sayfasının çıkışı ile Bitget, kullanıcılarına sadece iyi çevrelenmiş bir güvenlik sunmakla kalmadı, aynı zamanda kripto paraların dünya çapında güvenli bir şekilde benimsenmesini ve kripto evreninde sürdürülebilir ve güvenilir bir ortam sunmayı amaçlayan daha fazla girişimi savunmaya devam edecek.”

Rezerv Kanıtı Nedir?

Rezerv Kanıtı; kriptografik kanıtlar, genel cüzdan sahipliği kontrolleri ve bir borsanın varlıklarını tasdik etmek için tekrarlanan denetimler yoluyla doğrulanabilen bir denetim prosedürünü ifade eder. Saklama kuruluşu; zincir içi rezervlerin varlığını ve şeffaflığını ve platformun emrinde etkin bir şeklide tutulan coinlerin toplam miktarının, tüm kullanıcıların ellerinde bulundurdukları coin toplamını aştığı veya ona eşit olduğunu kanıtlar.

Bitget bunu yapabilmek için;  tüm kullanıcıların hesap varlıklarının hash’ini, Merkle ağacı üzerindeki bir yaprak node içinde tutar. Her kullanıcı, kendi varlıklarının Merkle ağacına dahil edildiğini, kullanıcılarının Merkle ağacı yaprak node’larına depolanan varlıklarının toplam miktarını kontrol ederek doğrulayabilir.  Platformun %100 ödeme gücü programının kanıtının açık kaynak kodu da, GitHub’da yayınlandı. 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın