İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk ve tek Uluslararası Kumaş Tasarım Yarışması ödülleri, bu yıl ‘Futuretex İstanbul’ markası adı altında ‘FutureTech’ ve ‘FutureBase International’ olarak iki ayrı yarışma şeklinde düzenlendi. 28 Kasım’da düzenlenecek törenle sonuçların açıklanacağı yarışma ile ilgili olarak İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, “Sektörümüzün küresel ihracattan daha büyük pay alabilmesi için tasarım gücümüzü artırmalıyız. Bu kapsamda ‘FutureTech’ kategorisi ile teknik tekstilde inovasyon kabiliyetimizin artmasını hedefliyoruz. Teknik tekstiller, Türk tekstil sektörünün katma değerli ihracat artışı hedefinde en önemli alt ürün gruplarımızdan biri.” diye konuştu.
İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından 16.’sı gerçekleştirilen Uluslararası Kumaş Tasarım Yarışması bu yıl ilk defa ‘Futuretex İstanbul’ markası altında; ‘FutureTech’ ve ‘FutureBase International’ olarak iki ayrı yarışma şeklinde gerçekleşti. Tekstil sektöründeki yeteneklerin yarıştığı ödüllü tasarım yarışmasında; FutureBase kategorisinde yarışma koçluğunu tasarımcı Tuvana Büyükçınar üstlenirken, FutureTech kategorisinin yarışma koçu ise tasarımcı Özlem Süer oldu. Bu yıl ilk defa düzenlenen inovasyon ve fikir yarışması Futuretech’in kazananları, 28 Kasım, Pazartesi akşamı Divan Kuruçeşme’de gerçekleşecek defile ve ödül töreni ile belli olacak.
TEKNİK TEKSTİLERDE İNOVASYON KABİLİYETİMİZİ ARTIRACAĞIZ
Tasarım gücü yüksek ürünlerle Türkiye ekonomisinde katma değer yaratma amacıyla genç yetenekleri desteklediklerini ve sektöre kazandırdıklarını belirten İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, “Dünyanın en büyük 5. tekstil ihracatçısı olan sektörümüzün küresel ihracattan daha büyük pay alabilmesi için Türkiye’deki tasarım gücünün bir üst seviyeye çıkarılması büyük önem taşıyor. Yarışmamız kapsamında düzenlenmiş olan ‘FutureTech’ kategorisinde, teknik tekstil sektörümüzdeki inovasyon kabiliyetimizin de artmasını hedefliyoruz. Teknik tekstiller, Türk tekstil sektörünün katma değerli ihracat artışı hedefinde en önemli alt ürün gruplarımızdan biri. Teknik tekstil alanında inovatif projeler geliştirmek amacıyla bu yıl ilk defa İTHİB olarak Futuretech inovasyon ve fikir yarışmasını hayata geçirdik. Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden, fonksiyonel değerlere uygun olarak inovatif tasarımlar gerçekleştiren gençlerimizi desteklemek ve onları tekstil sektörünün en katma değerli alanlarından birine yöneltmek bizim için mutluluk verici.” dedi.
FutureTech yarışmasının koçu tasarımcı Özlem Süer ise, “Gelecekçi bir bakışla; tasarım ve mühendisliğin ve kolektif disiplinlerin doğduğu/birleştiği, yeni deneyimlere odaklandığı çevresel ve sosyal duyarlılığı olan kavramlarla bütünleşik değerler yaratmak büyük heyecan oldu. Sektörde dijitalleşme, bio tekstil, inovasyonun önemi ve nice yenilikçi bakışla Türkiye’nin tasarım ve üretim gücüne değer katan bu oluşumun fayda odağı ile yeni ufuklar yarattığına inanıyorum.” dedi.
BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ 200 BİN TL
Biotech, Dijitalleşme, NanoTech, Smart Textile temalarıyla düzenlenen FutureTech kategorisi için; birinciye 200 bin TL, ikinciye 150 bin TL, üçüncüye 100 bin TL ödül verilecek.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.