KPMG Türkiye ile Finansal İnovasyon ve Teknoloji Derneği FINTR’nin güç birliği yaparak hayata geçirdiği “KPMG & FINTR – Dijital Finansın Öncüleri” ödül programında, finans teknolojileri alanında yenilikçi projeler geliştiren bankalara ve girişimlere, “İnovasyona En Açık Banka” ve “Globalleşmeye En Açık Fintech” ödülleri verilecek.

KPMG Türkiye ile Finansal İnovasyon ve Teknoloji Derneği (FINTR), Türkiye’nin fintech ekosistemini destekleyerek finans ve teknolojiler bağlamında bölgedeki ve dünyadaki rolünü güçlendirmek amacıyla bir ödül programı başlatıyor. “KPMG & FINTR – Dijital Finansın Öncüleri” isimli ödül programı kapsamında, finans teknolojileri alanında yenilikçi ürünler veya hizmetler sunan bankalar ve girişimler, “İnovasyona En Açık Banka” ve “Globalleşmeye En Açık Fintech” ödüllerinin sahibi olacak.

Hayata geçirdikleri ödül programı ile ilgili değerlendirmede bulunan KPMG Türkiye Fintech ve Dijital Finans Lideri Sinem Cantürk; “Finansal hizmetler, geleneksel oyuncuların yeni platformlara dönüştüğü bir inovasyon sürecinden geçiyor. Dijital finans kavramı sadece bankacılık merkezinde finans dünyasını değil, diğer şirketleri de etkileyerek sürece dahil ediyor. Farklı sektörlerdeki köklü oyuncular pazara giriş yapıyor. Ekosistemler yeni değer önerileri etrafında birleşiyor. Finans sektörünün altyapısı hızla dijitalleşiyor ve bu değişim hız kazanarak devam ediyor. KPMG Türkiye olarak biz de Fintech & Dijital Finans adı altında kurduğumuz Mükemmeliyet Merkezi ile Türkiye’de kendi dijital finansal hizmetlerini sunmak isteyen şirketlere uçtan uca danışmanlık hizmeti verirken bu alanda yenilikçi çözüm ve hizmet geliştiren marka ve girişimleri ödüllendirerek teşvik etmek ve projelerinin bilinirliğini artırarak onlara destek olmak amacıyla harekete geçtik. Ülkemizde fintech ekosisteminin geliştirilmesine ve büyütülmesine yönelik önemli çalışmalar yapan FINTR ile başlattığımız bu yeni ödül programımız bu alanda proje geliştirenler için çok önemli bir fırsat. Amacımız yenilikçi teknolojileri desteklemek, yerli girişimlerin büyümelerine katkı sağlayarak yarının teknoloji devleri arasında yer almalarını sağlamak” dedi.

FINTR Yönetim Kurulu BaşkanıDemet Zübeyiroğlu ise KPMG ile ortaklaşa hayata geçirdikleri ödül programı ile ilgili olarak, “Türkiye’ye baktığımızda fintech startup’larının büyüyebilmesi için oldukça verimli bir altyapının mevcut olduğunu görüyoruz. Bankacılık sisteminin yeni teknolojiye uyum sağlamak için fintech’lerle yaptıkları iş birlikleri iki tarafın da gelişimine olanak sağladı. Dernek olarak startup’ları çıktıkları yolda desteklerken kurumsal üyelerimizin de yeni bakış açılarından faydalanmalarına olanak sağlamaya çalışıyoruz. Bu süreçte hem ülkemiz hem de bölgedeki ekosistemde takdire değer, yenilikçi ve ileri teknoloji uygulamalarını ödüllendirerek onları global sahneye davet etmeyi ve diğerlerine ilham vermeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Başvurular başladı!
Finansal hizmetler sektöründe fark yaratan çözüm ve hizmet geliştiren banka ve fintech girişimleri, 13 Ekim – 9 Aralık 2022 tarihleri arasında başvurularını yapabilecek.

KPMG Türkiye Fintech ve Dijital Finans Lideri Sinem Cantürk, FINTR Yönetim Kurulu Başkanı Demet Zübeyiroğlu, CCW Teknoloji Yatırımları Kurucusu ve ŞirketOrtağım Melek Yatırım Ağı Yönetim Kurulu Üyesi Adem Duman, Bahçeşehir Üniversitesi Fintech Master Program Koordinatörü Dr. Bora Erdamar, Brighton Üniversitesi İşletme ve Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ceylan Onay ve İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. C. Coşkun Küçüközmen’den oluşan jürinin 19 Aralık 2022 – 20 Ocak 2023 tarihleri arasında yapacağı değerlendirmenin ardından kazananlar belli olacak. Ödüle layık görülen proje ve girişimler 8 Şubat 2023 tarihinde İstanbul Fintech Week (IFW) etkinliğinde açıklanacak ve ödüller burada kendilerine takdim edilecek. Kazanan fintech’lere IFW’da kendilerini tanıtma imkânı sunulmasının yanında, kitlesel fon toplamalarına da destek verilecek.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın