İşletmeler rekabet edebilmek ve yeni dünya düzeni için otomasyona geçiyor:

Endüstri, cobot’lar ile verim artışı ve esnekliğe kavuşuyor

Türkiye ve MEA bölgesinde cobot kullanımı giderek artıyor. Gerek KOBİ’ler, gerekse büyük işletmeler artan iş dünyasında artan rekabete karşı otomasyon teknolojisine geçiyor. Endüstri 5.0 ile adlandırılan yeni süreçte KOBİ’ler, cobot teknolojisinden faydalanarak, üretimlerinde ihtiyaç duyulan verim artışı ve esnekliğe kavuşuyor. Cobot’lar büyük ve küçük ölçekli işletmelere uyarlanarak sağladığı avantajlarla rekabette fark yaratıyor.

Dünyanın bir numaralı kolaboratif robot üreticisi Universal Robots cobot’larının herkes tarafından kolay programlanabilir olması, hızlı kurulumu, esnek konumlandırması ve iş birliğine dayalı yapısı sayesinde küçük ve büyük ölçekli işletmelere yatırımlarında avantajlar sunmaya devam ediyor.  Robot teknolojisi ile yeni tanışan çalışanlar tarafından bile üretimin her aşamasında rahatlıkla kullanılabilen işbirlikçi robotlar, bu özellikleriyle kaliteli ürün ve düşük maliyetin yanı sıra hızlı yatırım geri dönüşü hedefleyen KOBİ ve büyük işletmeler için oldukça cazip imkanları beraberinde getiriyor.

“Kolaboratif robotlar hayatın kaçınılmaz bir ihtiyacına dönüştü”

2021 yılının ikinci çeyreğinde cobot teknolojisinin KOBİ’ler için de ulaşılabilir olduğunu bir kampanya ile duyuran Universal Robots, cobot’ların işletmelere sağladığı avantajları anlatmaya devam ediyor. Türkiye’de cobot kullanımının daha da verimli hale geleceğini söyleyen Universal Robots Türkiye & MEA Ülke Müdürü Kandan Özgür Gök, “Türkiye özellikle üretim sürecinin esnek bir yapıda olduğu, gün geçtikçe büyüyen bir pazara sahip. İnsan emeğine dayalı üretimin fazla olduğu, çok sayıda KOBİ’nin yer aldığı ülkemizde, kolaboratif robot kullanımının daha da verimli hale geleceğini düşünüyoruz. Dünya Ekonomik Forumu 2025 yılında mevcut işlerin yarısından fazlasının otomatikleşeceğini ve Endüstri 4.0 dönüşümü ile 58 milyon yeni işin ortaya çıkacağını söylüyor. Türkiye’nin bu inanılmaz hızda ilerleyen değişime üreticilerini ve eğitim sistemini şimdiden hazırlaması gerekiyor. Bu aşamada kolaboratif robotların hayatın kaçınılmaz bir ihtiyacına dönüştüğünü söyleyebilirim. Bu öngörüyle, cobot’ların, yazılımından kurulumuna kadar tüm süreçlerde yer alabilecek nitelikli çalışanların yetişmesi ve özellikle de KOBİ’lerin Türkiye’nin dijital dönüşüm sürecine aktif bir şekilde katılması gerekiyor” diye konuştu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın