Adana Valiliği’nin öncülüğünde Adana Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, odalar ve sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle 7-8-9 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan Uluslararası Adana Lezzet Festivali, üç gün boyunca lezzet şölenine sahne olacak. Adana’yı gastronomi dünyasının vazgeçilmez bir durağı haline getirmeyi amaçlayan, tüm kent dinamiklerinin iş birliği ve sinerjisi ile hayat bulan festival, bir yandan şehrin kendisine has lezzetlerini gözler önüne sererken bir yandan da konferansları ile Adana’nın mutfak mirasını ele alacak. 

Festivalin ilk günü Adana HiltonSA’da gerçekleştirilecek birbirinden önemli konuları içeren 12 konferans; uzmanları, akademisyenleri, yerli ve yabancı konuk şefleri, araştırmacıları ve iş insanlarını ağırlayacak. Birbirinden değerli konuklar, bir taraftan geçmişten günümüze Adana mutfağını ele alırken, bir yandan da coğrafi işaretlerde ürün pazarlama karması, gastronomi turizminde destinasyon yaratmak, sürdürülebilir gastronomi ilkeleri gibi konuları işleyerek gastronomi dünyasına ışık tutacak.

Ana teması “Geçmişten Geleceğe Miras: Mutfak” olarak belirlenen festival kapsamında gerçekleştirilecek konferanslar şu başlıkları taşıyor: “Geleceğin Tarım Uygulamaları”, “Yerel Mutfağın Korunmasına Akademilerin Yaklaşımı”, “Tadında Anadolu, Sürdürülebilir Yaşam İçin Sürdürülebilir Beslenme”, “Şerbetliler”, “Coğrafi İşaretli Ürünlerin Gastronomik Deneyime Dönüşümü”, “İncili Gastronomi Rehberi Adana’da”, “Adana Mutfağı, Gastronomi ve Turizmin Değer Yaratan Birlikteliğinde Yeni Hedefler”, “Sürdürülebilir Restoran Mümkün Mü?”, “Güney Kore Tanıtımında Gastronominin Rolü” ve “Adana’nın Eşsiz Tadı”. Adana Lezzet Festivali’nin ilk günü, konferansların ardından düzenlenecek kortej yürüyüşü ve mangal ateşi töreniyle son bulacak.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın