Startup’ların hedef tüketicisinde güven oluşturması uzun ve zorlu bir süreç olabiliyor. Bu zorlu süreçte Startup’ların siber saldırılara karşı tedbirli olması ise büyük önem taşıyor. Hackerlar, güvenlik önlemleri açısından yetersiz kalacağını düşündükleri yeni kurulan firmaları özellikle hedef alır. Tüketicide güven oluşturmanın ön koşulunun yaygın siber suçlara ve veri ihlallerine karşı önlem almak olduğunu vurgulayan Komtera Teknoloji Satış Direktörü Gürsel Tursun, Startup’ların karşılaşabileceği bazı siber riskleri ve bu riskler karşısında almaları gereken önlemleri aktarıyor.
Şirketler, siber tehditler ve gizlilik sorunlarından olumsuz anlamda büyük ölçüde etkileniyor. Yapılan araştırmalar, siber güvenlik açısından yeterince güvende olmayan şirketlerin, tüketicilerinin %87’sini kaybettiğini ortaya koyuyor. Henüz yolun başında olan Startup’ları özellikle ilgilendiren bu veri, yeni girişimlerin de siber güvenlik önlemleri alması gerektiğini gözler önüne seriyor. Startup’ların güvenlik önlemlerinin yeterince güçlü olmamasının hackerlar için bir fırsat kapısı araladığını ve bu sebeple Startup’ların hackerların odağı haline geldiğini ifade eden Komtera Teknoloji Satış Direktörü Gürsel Tursun, Startup’ların tüketicisinde hem güven hem de itibar oluşturmak, hizmetlerin aksamamasını sağlamak ve pazarda rekabet edebilmek adına alması gereken önlemler hakkında bilgi veriyor.
Siber Güvenlik Startup’lar İçin Neden Önemli?
Tüketicisinde güven oluşturmaya yeni başlayan Startup’ları, hackerların yeni hedefi haline geliyor. Siber saldırılar ile karşılaşan ve bu saldırılar ile mücadele edemeyen Startup’lar hem finansal kayıp hem de itibar kaybı yaşadığı için henüz yolun başındayken çok kan kaybediyor. Siber saldırı sonrası toparlanması imkansız hale gelen yeni girişimlerin güçlü siber güvenlik önlemleri alması gerekiyor. Öyle ki işletmelerin ilk adımında doğru güvenlik önlemleri almanın uzun vadeli başarıyı sağlayacak kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Komtera Teknoloji Satış Direktörü Gürsel Tursun, Startup’ların siber güvenliklerini iyileştirebilecek 5 önemli adımı aktarıyor.
1. Bütünleşmiş internet güvenliği ve güvenlik duvarına sahip olun. Cihaz ve ağ güvenliğini sağlamak için güçlü bir internet koruması kullanmak gerekiyor. Çoğu antivirüs yazılımı bütünleşmiş internet güvenliği ve güvenlik duvarına sahiptir. Bu yazılımların kullanılması Startup’ları kötü amaçlı yazılımlarından ve kimlik avı saldırılarından korur.
2. Bulut tabanlı depolama ve yedekleme çözümlerinden yararlanın. Güvenilir bulut tabanlı depolama ve yedekleme çözümleri kullanmak, Startup’ların ekstra bir güvenlik katmanına sahip olması anlamına gelir. Bulut depolama alanlarını güvenli hale getirmek girişimleri hassas verilerin ihlalleri karşısında güçlendiriyor.
3. Güçlü ve bulması zor olan şifreler kullanın. Startup’lar ekip üyelerinin etkinliklerini takip etmek çok önemlidir. Ekibin her üyesini kendine özgü, karmaşık ve güçlü şifreler kullanması için teşvik etmek gerekiyor. Ayrıca iki adımlı doğrulama kullanmak Startup’ları siber tehditlere karşısında müdahale edebilir konuma getiriyor.
4. Güvenilir bir şirketten güvenlik denetim hizmeti alın. Güvenlik hizmeti almadan önce Startup’ların güvenlik açıklarını belirlemesi büyük önem taşıyor. Açıkların belirlenmesinden sonra Startup’lar, işletim sistemlerinin ve kullanılan uygulamaların güvenli bir şekilde yapılandırılmasını sağlamak adına güvenilir bir şirketten güvenlik denetim hizmeti alabiliyor. Bu sayede şirketin sahip olduğu siber risklerin belirlenmesine olanak sağladığı gibi saldırılar karşısında şirketi mücadele edebilir de kılıyor.
5. Siber güvenlik kültürü oluşturun. Startup’ların henüz yolun başındayken ekiptekileri siber güvenlik bağlamında eğitmesi gerekiyor. Ekipte siber güvenlik kültürü oluşturmak siber saldırıların neden olduğu yıkıcı sonuçları ortadan kaldırmada kritik bir rol üstleniyor. Marka itibarı ve güveni yaratma sürecinin en başında bu tür bir kültür yaratmak pek çok siber riski etkisiz hale getiriyor.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.