Bundan 115 yıl önce, 100 dolarlık krediyle bir bodrum katında kurulan UPS, bugün dünya ticaretinin yüzde 2’sini tek başına hareket ettiriyor. 115 yıldır insanlara önemli olanı ulaştırmak için çaba sarf eden, dünyanın dört bir yanındaki UPS çalışanları, UPS’in 115. kuruluş yıldönümünü ve Kurucular Günü’nü kutluyor.

1907 yılında Jim Casey ve Claude Ryan, 100 dolarlık krediyle bir bodrum katındaki ofislerinde American Messenger Company’yi kurdular. Bu şirket zamanla, bugün dünya ticaretinin yüzde 2’sini taşıyan ve insanları birbirine bağlayan UPS’in başarı hikayesinin de başlangıç noktası oldu.

Tüm dünyada, 220’yi aşkın ülke ve bölgedeki müşterilerine geniş bir yelpazede entegre lojistik çözümler sunan UPS, “Önemli olan ne varsa teslimatını yaparak dünyamızı ileriye taşımak” amacına odaklanıyor. 500 binden fazla çalışanı ile Müşteri Önceliğiyle, Kişilerin Önderliğinde, Yenilikten İvme Alan bir stratejiyi odağına alan UPS, dünyanın dört bir yanında hizmet verdiği topluluklara destek olmak ve çevre üzerinde yarattığı etkileri azaltmak için çalışıyor.

UPS, girişimcilerin hayallerini ve işlerini ufkun ötesine taşıyor

KOBİ’lerin ve girişimcilerin ihracat potansiyellerini keşfedebilmesi ve e-ihracat sürecinde önlerine çıkabilecek engelleri ve çözümleri çok daha önceden görebilmesi için TC. Ticaret Bakanlığı ile Export Akademi programını hayata geçiren UPS, Türkiye’nin dört bir yanını gezerek KOBİ’lere sanal pazarlarda hesap yönetimi, online ödeme yöntemleri, e-ihracatta gönderi paketleme, dijital pazarlama, gümrük mevzuat çözümleri gibi konularda eğitimler verirken aynı zamanda onlarla başarılı ihracat hikayelerini de paylaşıyor.

Öte yandan UPS, Türkiye Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİDER) ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) iş birliğinde gerçekleştirilen Kadın İhracatçı Programı kapsamında, kadınların sınırları aşmasına, zorlukların üstesinden gelmesine ve işletmelerini küresel pazarlara genişleterek yeni gelecekler oluşturmalarına destek oluyor. Proje kapsamında kadınlara yeni pazarlara ulaşma, girişimcilik, tedarik zinciri yönetimi gibi eğitimler verilirken mentörlük, öğrenme ve bilgi paylaşımı için destekleyici ağ yaratma; ihracatta en iyi uygulamalar, ticaret politikaları ve yeni pazar fırsatları konulu e-öğrenme ve atölye çalışmaları gibi fırsatlar da sunuluyor.

Bugüne kadar 15.000’den fazla katılımcının yer aldığı programlarda UPS, girişimcilerin hayallerini ve işlerini ufkun ötesine taşıyor.

UPS, içinde yaşadığı topluluklara değer katıyor

UPS Vakfı, içinde yaşadığı topluluklara değer katabilmek ve global sorunların çözümüne destek olabilmek ve daha eşitlikçi bir dünya yaratabilmek için insanlara ve kültürlere destek oluyor. UPS Vakfı, sağlık desteği ve insanı yardım, cinsiyet eşitliği ve kadınların ekonomik anlamda güçlendirilmesi, yerel toplulukların desteklenmesi, gezegenimizin korunması gibi faaliyetlerde bulunuyor. Bu kapsamda UPS Vakfı;

  • 69,4 milyon dolar değerinde hibe dağıttı ve çeşitli aktivitelere sponsor oldu,
  • United Way’e UPS çalışanları ve emeklileri aracılığıyla 51,4 milyon dolar değerinde katkı sağladı,
  • Küresel hayırseverlik odağıyla 170 ülkeye erişti,
  • İhtiyacı olan ülkelere 34,5 milyon aşı bağışı gerçekleştirdi,
  • Küresel çevre hedeflerine kapsamında 3,2 milyon ağaç dikti,
  • 1,1 milyon saatlik gönüllülük faaliyeti gerçekleştirdi,
  • Global çapta 30’un üzerindeki insani krizde destek oldu.

UPS Vakfı, Türkiye’de de sadece 5 yılda, kültür-sanat, spor, çocuk, kadınların güçlendirilmesi, spor, sağlığa erişim gibi konularda faaliyet gösteren 50’ye yakın sivil toplum kuruluşuna destek oldu.

UPS çalışanları gönüllü faaliyetlerle fark yaratıyor

Dünyayı daha iyi bir yer haline getirme konusunda tutkulu bir şekilde çalışan UPS, global ağı ve çalışanları ile birlikte dünya çapında gönüllülük kültürünü güçlendirmek için mücadele ediyor. 2011’den bu yana UPS çalışanları, yılda ortalama 3 milyon saat gönüllü olarak çalıştı ve günümüzün en zorlu toplumsal engelleriyle mücadele eden 4.000’den fazla kuruluşa kritik destek sağladı.

UPS’in 20. yılını dolduran Küresel Gönüllülük Ayı uygulamasında toplamda, 17,9 milyon ağaç dikildi, topluluklara 122,3 milyon dolar sosyal yatırım yapıldı ve 2011 yılından bu yana tüm dünyadaki UPS çalışanları 21,7 milyon saat gönüllülük faaliyetinde bulundu.

UPS’in Türkiye organizasyonundaki çalışanları bu yıl 2.000 saatten fazla toplumsal bir değer yaratmak için çalıştı; 2016 yılından bugüne kadar ise toplamda, 800’e yakın sosyal faaliyette 44.000 saatten fazla gönüllü hizmeti verdi. Türkiye’nin dört bir yanında; hayvan barınağı ziyareti, kan bağışı etkinliği, kitap bağışı, çevre temizliği, STK bağışı, ağaç dikimi, şehitlik ziyareti gibi faaliyetlerde sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yapıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın