Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gülnar’daki yangından 25 kişinin etkilendiğini ve birinin durumunun ağır olduğunu söyledi.

Mersin Gülnar’ın Büyükeceli Mahallesi’nde dün (7 Eylül) Karadere mevkisindeki ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgârın da etkisiyle büyüyerek Silifke ilçesinin bazı mahallelerine kadar yayıldı.
Mahallede farklı noktalara sıçrayan yangın nedeniyle bir akaryakıt istasyonu, dinlenme tesisi ve 30 ev boşaltıldı.

Bölgede gece boyunca yer ekiplerinin yanı sıra gece görüş ve uçuş sistemli üç helikopterle yangına müdahale edildi.

Yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle bugün kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları ise sürüyor.
25 TOMA kullanıldı
Yangın koordinasyon merkezi olarak kullanılan Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü Büyükeceli Yangın İlk Müdahale Ekip Binası’nda konuşan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, emniyete bağlı 25 TOMA’nın da yangın söndürme çalışmalarında aktif olarak kullanıldığını vurgulayarak şöyle dedi:
“Yangın bölgesinde çok sayıda yerleşim yeri, köy, mahalle bulunmaktadır. Çok şükür bu mahallelere yangın sirayet etmemiştir. Yanan herhangi bir ev yoktur. Metruk bir bina yangında hasar görmüştür. Çok şükür insan can kaybımız yoktur.
“Şu anda yangın bölgesinde hem tarım arazileri hem de yangının ulaşmadığı ekiplerimiz tarafından korunan köylerin de olduğunu düşünürsek kesin yanan miktarı tam söndürme çalışmalarının nihayetinde bildireceğiz. Yaklaşık 1500 hektar alanın bu yangında zarar gördüğünü söyleyebiliriz.”
Bir kişinin durumu ağır
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yangından etkilenen yurttaşların sağlık durumlarına ilişkin şu bilgileri verdi:

“Mersin Gülnar’da dün ormanlık alanda çıkan yangından 25 kişi etkilenmiştir. 8 kişinin tedavisi devam ediyor. 1’inin durumu ağır, 3’ünün durumu orta, 4’ünün durumu iyidir. Yaralılara ve Mersin halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.”

sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın