Mavi, en iyi jean’in sürdürülebilir jean olduğuna inanarak, yenilikçi özgün fikirler ve teknolojinin gücüyle denimi dönüştürmeye devam ediyor.

Mavi, doğa dostu All Blue koleksiyonunun en yeni üyesi; en az su tüketen elyaf olması nedeniyle sürdürülebilir modanın geleceğinde devrim etkisi yaratan hemp bitkisiyle üretilen “Mavi Hemp Denim”i Kıvanç Tatlıtuğ’lu yeni karelerle tanıttı.

Daha az su, daha az enerji kullanılarak üretilen koleksiyonda hemp’in yanı sıra geri dönüştürülmüş pamuk, dikim iplikleri ve malzemeler, fındık kabuğundan üretilen doğa dostu düğmeler bulunuyor. Comfort kumaş teknolojisiyle geliştirilen, sürdürülebilir özelliklerinin yanı sıra yumuşaklığı ve rahatlığıyla da fark yaratıyor. Sekiz parçadan oluşan koleksiyon; Türkiye’nin yanı sıra Amerika, Kanada, Avrupa Rusya ve Avustralya’da da satışa sunuluyor.

Rivet’ten Mavi Hemp’e En Sürdürülebilir Koleksiyon Ödülü

Mavi, Hemp koleksiyonuyla denim modasında sürdürülebilir çözümleri benimseyen, en yenilikçi ve yaratıcı markaların ödüllendirildiği “The Rivet Awards” tarafından “En Sürdürülebilir Koleksiyon” ödülünü almaya hak kazandı.

Pamuğa göre daha az su ile daha hızlı yetişiyor

Sadece yağmur suyuyla ve yapay sulamaya ihtiyaç duymadan, yetişen hemp bitkisiyle su tüketimi en aza indiriliyor. Aynı zamanda geleneksel pamuğa göre yüksek verimle yetiştirilebilmesi sayesinde çevreye daha az zarar veriyor ve toprağın biyolojik çeşitliliğini doğal olarak destekliyor. Anti bakteriyel, anti mikrobiyal ve biyolojik olarak parçalanabilir olup; herbisitler, böcek ilaçları, sentetik gübreler veya GDO’lu tohumlar olmadan yetiştiriliyor. Toprağın sağlığını iyileştiriyor ve erozyonu önlüyor. 

Mavi Hemp koleksiyonunda kullanılan kumaşlar; inovasyon, teknoloji ve sürdürülebilirliği odağında tutarak dünyaya yenilikçi denim kumaşlar tasarlayan ORTA tarafından Türkiye’de üretilmiştir. Denim inovasyonuna öncülük ederek tasarlanan kumaşlar; elastikiyeti, dayanıklılığı ve konforu bir arada sunuyor. ORTA’nın kumaşında kullanılan hemp, CELC (The European Confederatıon Of Flax And Hemp) üyesi La Chanvrière’den tedarik ediliyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın