Günümüz ve geçmiş yakın tarihi düşündüğümüzde, 1990’lar ve sonrasını ele alırsak, dijitalleşme endüstride üretim sürecinin vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Dijital baskının gelişimi, tekstil sektöründe de teknolojik aygıtların geliştirilmesine ve yeni sektörlerin oluşmasına vesile oldu. Özellikle, İnkjet teknolojisinin tekstil alanına adaptasyonundan sonra, tekstilde baskı endüstrisi tamamen yön değiştirdi. Üretim tekniği, kullanılan makineler ve materyaller, imalat sürecinde talebi ve talebi karşılamak için kullanılan zamanı, maliyetleri ve en önemlisi çeşitliliği artırarak, “Tekstilde, dijital baskıyı” vazgeçilmez bir üretim alanı haline getirdi.
Lidya Grup’un dijital tekstil baskı makineleri hakkında bilgiler veren Lidya Grup Tekstil Baskı Teknolojileri Satış Müdürü Mehmet Serkan Oral, şunları söyledi:
“Dijital Tekstil baskı sektöründe ürün çeşitliliği ve verdiğimiz hizmetler ile müşterilerimize, Lidya Grup’un farkını yaşatmaya devam ediyoruz. 2022 yılı, dijital tekstil baskıda Lidya Grup’un yılı olacak diyoruz. Lidya Grup’un temsil ettiği markaları en iyi hizmet ile tekstil sektörüne sunuyoruz. Baskı teknolojilerinde dünya devi olan olan Epson’un geniş format yazıcılarının Türkiye distribütörüyüz. Epson’da temsil ettiğimiz geniş format ürünlerin arasına, SureColor F serisi yazıcıları ve ekipmanlarını da ekleyerek, Epson’un tekstil yazıcılarının da Türkiye distribütörüyüz. Lidya Grup’un kendi markası Sutec’in süblimasyon transfer baskı yazıcıları ve DTF XP-600 (Direct to Film) modelimiz ile dijital tekstil baskı sektörüne hitap etmeye devam ediyoruz. Süblimasyon transfer baskı alanında, sektörde lider firma olmayı hedefliyoruz. Kısaca, dijital tekstil baskı alanında her üreticinin talebini karşılayacak baskı makinelerini bünyemizde barındırıyoruz. Özellikle, İstanbul, Bursa, Denizli gibi tekstil üretimine öncülük eden bölgelerde makine parkurumuzu artırmayı planlıyoruz. Lidya Grup olarak, güçlü finansal yapımız ve iş motivasyonumuz ile müşterilerimize teknolojik yenilikleri ve hizmetleri en üst seviyede sunmaya devam ediyoruz.” dedi.
Sutec ve Epson dijital baskı makineleri hakkında bilgiler verdi
Lidya Grup’un temsil ettiği Sutec ve Epson dijital tekstil baskı makineleri hakkında detaylı bilgiler veren Mehmet Serkan Oral, şunları kaydetti:
“Sutec markamızın TX-3910 ve TX-6910 süblimasyon transfer baskı yazıcıları ve DTF XP-600 modelimiz ile tekstilde dijital baskı pazarına hitap ediyoruz. Bu modellerimiz, sahada aktif olarak çalışıyor. TX-3910 süblimasyon yazıcımız, 3 adet baskı kafasına sahip, 190 cm genişlikte ve saatte 120 m2 baskı hızı bulunuyor. TX-6910 süblimasyon yazıcımız, 6 adet baskı kafasına sahip, 190 cm genişlikte ve saatte 240 m2 baskı hızına sahiptir. Bu yazıcılarda, Sutec marka mürekkepleri kullanıyoruz ve mürekkep maliyetleri oldukça düşüktür. DTF yazıcımızda ise, 2 adet baskı kafası mevcuttur. Bu yazıcımız, 60 cm genişlikte film baskısı yapıyor ve 4 pas baskı modunda saatte 9 m2 ve 6 Pas baskı modunda saatte 6 m2 baskı hızına sahiptir. Epson markamızda süblimasyon yazıcı grubunda SC-F6300 – SC-F9400 yazıcıları, DTG ürün grubunda ise SC-F2100 direk kumaşa baskı yazıcılarını temsil ediyoruz. Baskı kalitesi ve teknolojik farklılıklarıyla, kalite ve çeşitliliği en üst seviyede tutuyoruz.” diye konuştu.
Tekstil sektöründe, dijital baskının payı her geçen yıl artıyor
Dünyada dijitalleşmenin her geçen gün gelişip, uçtan uca süreçleri dönüştürmeye devam ettiğini ifade eden Mehmet Serkan Oral, konuşmasına şöyle devam etti:
“İş dünyası, tasarımdan üretime, satıştan verilen hizmete kadar her alanda “dijital dönüşümün” farkındadır. Tasarım programlarından üretim-imalat yapısına, talep karşılamadan satış ve tedariğe kadar dijital teknolojiler en üst düzeyde kullanılıyor. Örneğin, kurumsal veya bireysel müşteriler, istedikleri bir tişörtü, dakikalar içinde tasarlıyor, grafiğini oluşturuyor, internetten siparişini veriyor ve ödemesini yapabiliyor. Kargoda, ürünün teslim edilene kadar nerede olduğu da anlık takip edilebiliyor. Hatta, bazı retail tekstil mağazalarında, internetten sipariş verildikten 15-20 dakika sonrasında, mağazadan hazır ürün satın alınabiliyor. Özetle dijital tekstil baskı makineleri, günlük hayatta kullanılan ev tekstili, hazır giyim sektörü, dekorasyon sektörü gibi tekstilin tüm alanlarına hitap ediyor. Ev tekstili ve giyim sektörü, bu alanda en çok kullanılan ve kullanılacak olan alanlar arasındadır. Tekstilde dijital baskı, kısa zamanda çeşitliliği artırması, kalitesi ve üretimdeki hızı ile büyük bir avantaja sahiptir. Sağlıklı malzeme kullanımı, üretim maliyetlerinin ekonomik olması, çevreci olması gibi faktörler, tekstil sektöründe dijital baskının payını artırmaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.