Sende iş Var programı Workcube ve Workcube İş Ortağı Harezyo Stratejik Yönetim ve Veri Madenciliği A.Ş. tarafından Sakarya Üniversitesi, Sakarya Teknopark işbirliğinde Sakarya üniversitesinden mezun gençlerden Workcube Implementerlar’ı, Koderları ve Dijital Dönüşüm Uzmanları yetiştirmek maksadıyla Workcube’Un ekosisteminde kariyer destekli bir program olarak kurgulandı.

24 Mart’ta başvuru kabulleri sonlanan “Sende İş Var” Eğitim programı 25 Haziran 2022 Tarihinde Workcube Catalys Hub’da gerçekleştirilen sertifika töreni ile tamamlandı. 

Genel başvuru ile değerlendirmeye alınan 500 katılımcıdan 300’ü ilk aşama değerlendirmeyi geeçerken, 150’si ön değerlendirme sürecinden geçmiş ve 40’ı mülakata davet edilmiştir.. Mülakata kalan 40 Katılımcıdan 9 kişi iş deneyimsiz sınıf içi eğitim , 9 kişi ise  iş deneyimli uygulamalı eğitim kategorisinde eğitim programına katılım sağladı. Program sonucunda; Toplamda 18 kişi olmak üzere; 15 Kişi Workcube implementer, 6 Kişi Dijital dönüşüm uzmanlığı ve 1 kişi Workcube Coder sertifikası almaya hak kazandı.

Seritifkasını alan danışman, uzman ve geliştiriciler Harezyo bünyesinde, Harezyo’nun yönettiği Workcube projelerinde ve Workcube İş ortaklığı kanalında istihdama kazandırılacaklar. 

Program kapsamında değerlendirilen ilk etapta ilk iş deneyimi olarak bilişim uzmanı olarak 2 kişi istihdam edilirken, iş deneyimli olan ancak alanı bilişim uzmanlığı olmayan 11 kişi Bilişim uzmanı olarak yeni pozisyonlarında göreve başladı. 5 Kişi ise “Sende İş Var” eğitim programının bir üst aşaması olan “Sende İş var Challenge” kapsamında gerçek projelerde görev almaya hak kazanarak deneyim ve tecrübe kazanıyorlar. 

Program kapsamında; katılımcılara toplamda 200 saatten oluşan 8 haftalık, yüz yüze eğitim verildi. Eğitimin temel modülleri program mezunlarının Workcube ekosisteminde kariyer edinmelerine yönelik olarak Implementasyon, Dijital Dönüşüm Uzmanlığı, Workcube Geliştiriciliği müfredatından oluşturuldu. Eğitim progrmaında ayrıca Workcube yetkinliklerinin yanı sıra kursiyerlere iş yaşam becerileri kazandırmaya yönelik olarak da kişisel gelişim, örgüt içi iletişim ve davranış bilimleri konularında gençlerin kariyerini destekleyen kapsamlı eğitimler yer aldı. Program Harezyo kurucu ortakları Halil İbrahim Başar ve Ubeyde Başar lideriliğinde yürütüldü. 

Sertifika töreni 25 Haziran’da Workcube ofisinde gerçekleşti. Kursiyerler Workcube yöneticileri ile tanıştılar. Keyifli bir kahvaltının ardından gençler Workcube yönetim ekib ile sohbet etme olanağı buldular. 

Sertifikaları Workcube Türkiye Yöneticisi Özlem Turhan ve Olgar Ataseven, Harezyo Kurucu Ortakları Ubeyde Başar ve Halil İbrahim Başar birlikte takdim etti. 

Workcube ekosisteminin dünya bilişim teknolojileri iş gücü piyasasına nitelikli yetkin kaynak geliştirme süreci hızla devam ediyor. Sakarya Üniversitesi’nde başlayan “Sende iş Var” programı 2022 ve 2023 yıllarında fakrlı üniversitelere ve Türkiye’nin fakrlı bölgelerine yaygınlaşıtılacak. Son sınıf öğrencileri ve genç işsiz statüsünde kendisini gerçekleştirmek ve önce kendisini dijital dönüştürmek isteyen tüm mezunları hedefleyen programın İkinci etabının 2022 Yılı Eylül ayında duyurularak yeni bir tema ile başlaması planlanıyor. 

Programın başvuruları için açılan web sitesinden de bilgi alabilirsiniz https://www.sendeisvar.com/ 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın