İzmit Çarşısı’ndan Kent İçi Lojistiğe Yeşil Çözüm: İzmit Çarşısı Bisiklet Kurye Projesi Başlıyor

İzmit içerisinde doğaya ve insana dost bir ekonomi için çabalayan İzmit Çarşısı bu kez de yereldeki iş birliğini güçlendirecek ve karbon emisyonlarını azaltacak Bisiklet Kurye Ağı Projesi’ni başlatıyor.

Ulaşım ve lojistik konusuna çevreci ve adil bir çözüm olarak karşımıza çıkan ‘Kent İçi Bisikletle Dağıtım Ağları’ Türkiye’de ve dünyada giderek yaygınlaşıyor. Çevre adına karbon ayak izini düşürmek, üretici ve alıcı adına ise karşılıklı iletişimi artırmak amaçlanıyor. Aynı zamanda gönderi ulaşım süresinin ve maliyetlerin azalmasına katkıda bulunmayı amaçlayan Bisiklet Kurye ağları Türkiye’de ilk kez bir belediye öncülüğünde, Türkiye’nin ilk dijital yerel çarşısı olan İzmit Çarşısı için hayata geçirilecek!

Türetim Ekonomisi Derneği, Good4Trust.org ve İzmit Belediyesi ortaklığında hayata geçirilecek olan İzmit Çarşısı Bisiklet Kurye Ağı Projesi, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Sivil Toplum Aracı ve Medya – Sivil Toplum Ağlar ve Platformlar Destekleme Programı kapsamında hazırlanan “Türkiye Sürdürülebilir Kent içi Ulaşım Ağı” projesi ile kurulan KAVŞAK Ağı’ndan mikro hibe desteği almaya hak kazandı. Bisiklet Kurye Projesi, ilk olarak üreticiler ile alıcılar arasında bir alışveriş ve dayanışma platformu olan İzmit Çarşısı’nda uygulanacak.

Bisiklet Kurye Ağı projesinin temel hedefi, İzmit Çarşısı dahilinde verilen siparişlerde bisiklet vasıtasıyla erişilebilen sınırlarla belirlenmiş bölge içerisinde teslimat paketlerinin ulaşmasını sağlamak. Bisiklet ulaşımını desteklemek amacıyla, projenin uygulanacağı bölgedeki mevcut bisiklet yolları ve yol güvenliği öncelikli olarak değerlendirilecek ve proje süresince kullanıcıların deneyimleri doğrultusunda geliştirilecek.
Bireye zaman ve maliyet; çevreye ise karbon emisyonu tasarrufu sağlayacak

Birincil fayda olarak; bisiklet ile erişilebilecek bölge içerisindeki paketlerin kargo araçları yerine bu yöntem ile ulaştırılması bireye zaman ve maliyet; çevreye ise karbon emisyonu tasarrufu sağlayacak. İkincil faydalar olarak; kent içi bisiklet hareketliliği artacak, birey ve toplum sağlığı olumlu yönde ilerleyecek, kentteki entegre ulaşım ve erişilebilirlik alternatif yolların kullanılması sayesinde gelişecek, sağlık ve çevre konusunda sosyal farkındalık artacak. Paketlerin kurumlar değil, bireyler tarafından iletiliyor olması kentliler arasındaki iletişimi artıracak, sosyal iletişim güçlenecek ve bu iletişim ağı potansiyel paylaşım ağı projelerinin temelini oluşturacak.

Proje ile ilgili detaylı bilgi için Türetim Ekonomisi Derneği internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın