Gezginler için yeni rotalar keşfetmek büyük bir keyiftir. Doğası, denizi, tarihi ve mimari dokusuyla görenleri kendisine hayran bırakan yüzlerce şehir mevcut. Havaların ısınmasıyla beraber tatil planlarını tekrar gündeme getiren gezginlere, rüya gibi bir gezi deneyimi yaşatacak bu rotalar görülmeye değer! Sadece bahar ya da yaz aylarında değil, yılın her döneminde ayrı bir güzelliğe sahip olan bu şehirler, seyahat tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer almaya aday. Pegasus’un misafirlerine sunduğu kampanyalı uçak bileti fiyatları ile sen de gezmenin ve yeni şehirler keşfetmenin tadını çıkar. Hemen ucuz uçak bileti al, rüya gibi bir gezi deneyiminin içine dal! İşte,  seyahat etmeyi sevenlerin mutlaka gezip görmesi gereken başlıca şehirler…

Gezginleri Kendine Hayran Bırakan 5 Şehir

The Bosphorus Bridge in Istanbul at night, Turkey. The Bosphorus Bridge connecting Europe and Asia.

Seyahat etmeyi, yeni yerler keşfetmeyi seven gezginler için gezilip görülmesi gereken yüzlerce lokasyon var. Her şehir kendine has dokusu ve kültürel güzellikleriyle dikkat çeker. Gezginleri kendini hayran bırakmaya aday şehirlerin sayısı da oldukça fazladır. Fakat sık ziyaret alan ve turistlerin ilgi odağı olmayı başaran başlıca lokasyonları sizler için sıraladık. İşte, her gezginin mutlaka yakından keşfetmesi gereken başlıca şehirler…

1. İstanbul: Şarkılar, şiirler ve romanlar başta olmak üzere birçok sanat eserine de ilham olmayı başaran İstanbul, gezginlerin favori adreslerinden biridir. Tarihi dokusu, doğal güzellikleri, mimari yapıları ve herkese hitap eden atmosferiyle görenleri büyülemeyi başaran şehir, Türkiye’nin yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı başaran gözde şehirlerinden biridir. Sadece ülkemizin değil, dünyanın da sayılı kentlerinden biri olan İstanbul’da gezilip görülmesi gereken yüzlerce lokasyon bulunur. Her adımından tarih fışkıran bu rüya şehir, gezginlere unutamayacakları bir gezi deneyimi yaşatmayı vadeder. Her yönüyle zengin bir kent olmayı başaran İstanbul’u gezginlerin tam anlamıyla gezebilmesi için bu seyahatlerine en az bir hafta ayırmaları gerekir.

2. Berlin: Eğlenceli gece hayatı hayatı, göz kamaştıran mimari yapıları, tarihi dokusu ve müzeleriyle gezginlere unutamayacakları bir gezi deneyimi vadeden Berlin, Almanya’nın başkentidir. Bunun yanı sıra, ülkenin de en büyük şehri olan Berlin kültür & sanat etkinlikleriyle de kültür gezisi planlayanlar için oldukça idealdir. Düzenli ulaşımıyla da gezginlere gidecekleri lokasyonlara kolaylıkla ulaşma imkanı sunan bu şehir, geniş parklarıyla da meşhurdur. Berlin’de gezginlerin gezip görmesi gereken birçok rota bulunur. Berlin’in popüler başlıca adreslerini; Brandenburg Kapısı, East Side Gallery (Berlin Duvarı), Müzeler Adası (Museumsinsel), Reichstag (Alman Parlamento Binası) ve Berlin Katedrali olarak sıralamak mümkün. 

3. Viyana: Büyüleyici bir seyahat deneyimi yaşamak isteyen gezginler, Barok tarzıyla dikkat çeken Viyana’yı mutlaka ziyaret etmeli. Orta Avrupa’nın gözde şehirlerinden biri olan Viyana; tarihi dokusu, doğası ve mutfak kültürüyle gezi tutkunlarına unutulmaz bir seyahat deneyimi sunuyor. Renkli bir gece hayatına sahip olan bu şehir, klasik müzik tutkunları için de oldukça ideal. Klasik müzik konserlerinin de revaçta olduğu bu rüya şehir, sanat tutkunlarının da ilgi odağı olmayı başarır. Görenleri kendisine hayran bırakan sanat koleksiyonlarına sahip olan Viyana’da, kentin turistik mekanlarını rahatça gezebilmek için 4-5 gün kalmak yeterli olur. Viyana’da mutlaka gezilmesi gereken başlıca rotalar şunlardır; Aziz Stefan Katedrali, Schönbrunn Sarayı, Opera Binası,Belvedere Sarayı, Viyana Belediye Binası, Hundertwasser Evi ve Müzeler Bölgesi.

4. Venedik: İtalya’nın popüler şehirlerinden biri olan Venedik, UNESCO Dünya Kültür Mirasları listesinde de yer alır. Veneto bölgesinin başkenti olan şehir, yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapar. Tarihi dokusu, festivalleri, kanalları ve romantik atmosferiyle görenleri büyülemeyi başaran şehir mutlaka her gezginin görmesi gereken adresler arasındadır. Ada şehir olan Venedik, eğlenceli festivalleriyle gezginlere unutamayacakları bir deneyim yaşatır. Venedik’te mutlaka gezilmesi gereken başlıca rotaları; San Marko Bazilikası, Grand Kanal Turu, San Marko Meydanı, Adalar ve Rialto Köprüsü olarak sıralamak mümkün.

5. Barselona: Eğlenmeyi seven gezginler için oldukça ideal rotalardan birisi de Barselona’dır. Gaudi’nin imzasını taşıyan büyüleyici yapılarıyla dikkat çeken şehir, Avrupa’nın mutlaka ziyaret edilmesi gereken şehirlerinden biridir. Kültürel bir gezi planlayanlar için eşsiz bir deneyim vadeden şehir, Katalonya kültürünün en önemli temsilcisi konumundadır. Deniz tatili yapmak isteyenler için de oldukça uygun lokasyonlardan biri olan Barselona, yılın her mevsiminde güzeldir. Barselona’da mutlaka gezilmesi gereken başlıca adresler şunlardır; ‌Poble ‌Espanyol, ‌Barri ‌Gotic, ‌Picasso Müzesi, ‌Camp ‌Nou, ‌Casa ‌Batllo, ‌Casa ‌Mila, Park ‌Güell ve ‌La Sagrada ‌Familia.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın