Sanatçı Ebru Ceylan’ın “Konuşan Resimler” sergi serisinde yer alan “Saint Age” resim sergisi, tiyatrodan müziğe çok sayıda değerli sanatçının katılımıyla 8-18 Nisan tarihleri arasında Bomontiada’da sanatseverlerle buluşuyor
Sanatın insan üzerindeki etkisini ve bunun ölçümlenebilirliğini açtığı sergilerle değerlendirmeye alan Ebru Ceylan, 2015 yılında başladığı ve Türkiye’nin ilk betimlemeli sergisi olan “Konuşan Resimler” sergi serisinin “Saint Age” adını verdiği yeni ve sanatseverleri “Kutsal Çağ”a davet ettiği resimlerini 8 Nisan’da Bomontiada’da sergilemeye hazırlanıyor.
Daha önce pek çok sanatçının sanat ve düşünce dünyasından yararlanılarak hazırlanan ve ünlü isimler tarafından seslendirilen tabloların yer aldığı “Konuşan Resimler”le sanatseverleri alışılmışın dışında bir sanat anlayışıyla buluşturan Ceylan, “Saint Age” ile Tanrı ve insan arasındaki bağın yaşanılan gerçeklikle uyum sorununu irdeliyor ve Tanrı’nın insanı, insanın da yarattığı karakterlerle devam ettirdiği sonsuz bir döngüyü ele alıyor. Sanatçı, duymaya alışık olduğumuz, “Ben kimim?” sorusunun günümüzde, “Sen benim kim olduğumu biliyor musun?” sorusuna evrilmesini merkeze aldığı resimleriyle çağımıza ayna tutuyor.
Faust, Antigone, Romeo ve Juliet, Hamlet, Medea, Macbeth, Godot’yu Beklerken, Hayaletler, Asiye Nasıl Kurtulur?, Lüküs Hayat, Arzu Tramvayı, Martı, Venedik Taciri, Vanya Dayı ve Othello gibi insanın yolculuğuna ışık tutan eserlere resimlerinde yer veren Ebru Ceylan, zaman değişse de aynı kalan çarpıklıkları aktarıyor. Bu aktarım sırasında da sorgulamalarına devam ederek “Tanrı, onu bu kadar kötü taklit edeceğimizi bilseydi yine de yaratma cesaretini bize verir miydi?” sorusunu sormaya çağırıyor.
Konuşan Resimler “Saint Age” ile Dünyadan Pencere Açıyor
İç dünyasında sorduğu sorulara bir süredir yine kendisinin cevap verdiğini ifade eden Ceylan, 8-18 Nisan tarihleri arasında Bomontiada’da gerçekleşecek “Saint Age” sergisiyle sorularını sanatseverlere yöneltecek. “Farklı fikir ve düşüncedeki insanların bir masada toplanması” anlayışıyla yola çıkan “Konuşan Resimler”, şimdiye dek bu topraklarla bağ kuran edebiyatçılarımızın, ozanlarımızın işlendiği bir yolculuktan pencereyi bu defa dünyaya açıyor, bu topraklara dünyanın yarattığı mühim karakterleri davet ediyor.
Hayatın Adem ve Havva’nın elma mücadelesinden çetin olup olmadığını, iyilik ve kötülüğün nereden çıktığını, varlığı ve hiçliği, cennet ve cehennem kavramlarını; Tanrı’nın cennet olarak doğayı ve cehennem olarak insanı mı yarattığını sorgulayan “Saint Age”, yeniden başlasak aynı hataları mı yapardık diyen sergisiyle Ebru Ceylan, Faust ve Othello gibi karakterlere bu çağdan seslenmeye çağırıyor. Başrolüne geçilemeyen yaşamda, sahneyi onlara bırakıyor.
Bomontiada’da gerçekleşecek “Saint Age” sergisinde; Peyk, Ediz Hafızoğlu, Şanışer, Çağla Çakır, Madrigal, Manga, Ozbi, Cem Yıldız, Serhat Bayraktar, Dolapdere Big Gang, Can Ozan, Sufle, Güvenç Dağüstün, Cenk Erdoğan, Ceren Gündoğdu, Sinan Tuzcu, Enginay Gültekin, Fatih Al, Selen Öztürk, İrem Helvacıoğlu, Deniz Baysal Yurtçu, Ege Kökenli, Rojda Demirer, Sinem Ünsal, İbrahim Selim, Ahmet Mümtaz Taylan, Bahtiyar Engin, Kemal Uçar başta olmak üzere sanat camiasının önde gelen isimleri yer alacak.
“Konuşan Resimler” Sergi Sergisi Sanata Yeni Bir Soluk
“Konuşan Resimler”, sanatçı Ebru Ceylan tarafından 2014’te sanat dünyasına dahil edilen ve Türkiye’nin ilk betimlemeli sergi serisidir. Sergide, Türkiye’nin önemli tiyatro-sinema oyuncuları ile seslendirme sanatçılarının okuduğu hikayeler ve şiirler tablolara eşlik ediyor. Kulaklıkla dinlenen hikayeler, tabloda yer alan sanatçının biyografisini de içeriyor.
2020 yılının Nisan ayında kitaplaştırılan sergi serisi, şimdiye kadar 30 binden fazla insana ulaştı. Serinin üçüncü adımı olan “Ebedî-Edebî” sergisinin açılış gecesine 2 bin 800 kişi giriş yaparak sosyal medyada en çok paylaşılan sergi oldu. “Konuşan Resimler” sergi serisine 100’den fazla sanatçı katkıda bulundu. Serginin, basında ve sosyal medyada paylaşımı 1,5 milyon içeriği aştı. “Konuşan Resimler”e konu olan albüm, 88 ülkede 10 milyondan fazla dinlemeye ulaştı ve 3 bin 800 listeye girdi. Albümün geliri ise TEMA Vakfı’na bağışlanmaktadır.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.