COŞKUN ARAL İMZALI İSTANBUL HALI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ PROJESİ “ANADOLU HALISI: RUHUMUN DİLİ, SÖZÜMÜN RENGİ” BELGESELİ İLE KÜLTÜR MİRASIMIZ DÜNYAYA TANITILACAK

İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) tarafından projelendirilen Türkiye’nin ilk halı belgeseli “ANADOLU HALISI: Ruhumun Dili, Sözümün Rengi”,  31 Mart Perşembe günü başarılı gazeteci Özlem Gürses’in sunuculuğunda Fişekhane ’de gerçekleştirilecek özel bir lansmanla tanıtılacak. Deneyimli belgesel yapımcısı Coşkun Aral’ın gözünden kültür mirasımız Türk halısının yol hikayesini anlatan belgesel, her ilmeği insan emeğiyle dokunan Türk halısının tüm dünyaya tanıtıldığı arşivlik bir çalışma olacak.

İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB)’ in hayata geçirdiği ve kamera arkasında usta yapımcı ve belgesel yönetmeni Coşkun Aral’ın yer aldığı Türkiye’nin ilk halı belgeseli “ANADOLU HALISI:  Ruhumun Dili, Sözümün Rengi” nin  gösterimi 31 Mart Perşembe günü özel davetlilerin yer alacağı özel bir lansmanla Fişekhane’de gerçekleştirilecek. Belgeselin gösteriminin gerçekleşeceği gecede Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, TİM Başkanı İsmail Gülle, İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Uysal, İHİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hayri Diler ve belgeselin özgün mimarı Coşkun Aral konuşmacı olarak yer alacak. “ANADOLU HALISI: Ruhumun Dili, Sözümün Rengi” belgeselinin özel gösterimine iş, cemiyet, basın ve kültür sanat dünyasından özel davetliler eşlik edecek.

default

Kültür mirasımız Anadolu Halıları’nın dünyaya tanıtılması hedefleniyor

Türkiye’de ilk kez belgesel çekimi gerçekleşen ve İHİB projesi olarak hayata geçirilen “ANADOLU HALISI, Ruhumun Dili, Sözümün Rengi” halı belgeselinde, Türk halılarının Anadolu’nun kadim hikayelerinden ve tarihe geçen mitlerinden ilham alan yolculuğu anlatılıyor. Altı farklı dile çevrilen belgesel, 40’ar dakikalık üç bölümden oluşuyor. Aralarında araştırmacı yazar Belkıs Balpınar ve uzun yıllardır Türkiye’de yaşayan deneyimli araştırmacı ve eski halı uzmanı Udo Hirsch’in de yer aldığı profesyonel danışmanlar eşliğinde hazırlanan belgesel, 18 bin dokumacının el emeğiyle dokuduğu motiflere de yer veriyor. Türk halılarının tüm dünyaya tanıtılmasını hedefleyen “ANADOLU HALISI, Ruhumun Dili, Sözümün Rengi” belgesel projesi aynı zamanda, el dokumacılığının kaybolmaması ve çoğunluğunu kadın istihdamının oluşturduğu dokumacılık sektörünün canlandırılmasını da hedefliyor.  Yapımı tamamlanan belgesel, yurtdışı ve ulusal belgesel kanalları, uçak içi eğlence sistemleri ve seçili online platformlarda izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın