Avalanche Summit 2022’nin ilk konuşmalarından birini Venly CMO Yan Ketelers yaptı. NFT’lerin, web2 aracılığıyla yaygınlaştırılmasına değinen Ketelers, Avalanche’daki Shopify NFT uygulamasına dair konuştu.

Mainnet Stage’de bu konuşulurken, yine aynı saatlerde Auditiorium’da ise sahneye Seni Node’dan Jesus Chitty vardı. Chitty, Avalanche’ta doğrulayıcı olmak üzerine bir workshop yaptı. Bu workshop’ta katılımcılar fuji test ağında doğrulayıcı olmak için bir Avalanche düğümü başlattı ve süreci birlikte gözlemledi.

Monastery’de ise Defi Trends CEO’su İmge Su Çetin vardı. Çetin “Veri destekli yatırım kararları vermek için zincir içi ve zincir dışı veriler nasıl kullanılır?” konulu bir konuşma yaptı.

Hummingbot’un Co-Founder’ı Michael Feng konuşmasında botların sektördeki önemine değindi. DeFi ekosisteminde önemli bir yeri olan botların, yanlış anlaşılan bir rol oynadığına değinen Feng, botların merkezi ve merkeziyetsiz borsalarla simbiyotik ilişkisini açıkladı.

Özellikle son dönemde kripto dünyasının popülerleşmesi ile artan bot kullanımına dikkat çeken Michael Feng bu konuda dikkat çeken olunması gerektiğini de söyledi. Diğer taraftan yapılan işlemlerin çoğunun botlar tarafından gerçekleştirildiğini açıklayan Michael Feng botların işin arka planında verimliliğinin oldukça arttığını söyledi.

“Tokenizing All Assets” yani “Tüm Varlıkların Tokenleştirilmesi” panelinde konuşan Ava Labs Başkanı John Wu, günümüz finans siteminin bir evrim içerisinde olduğunu ve akla gelebilecek birçok varlığın tokenizasyonunun günümüzde oldukça basit olduğunu belirtti.

Günün belki de Türkiye için en önemli oturumu Togg CEO’su Gürcan Karakaş’ın Togg + Avalanche konuşmasıydı. Ava Labs ile hali hazırda bir iş birliği bulunan Togg, araçlarının bakım ve parça değişim bilgilerini Blockchain ağında saklayacağını açıklamıştı. Bu konuşmada da Toggen ekosisteminden ve gelişiminden bahsedildi.

Karakaş’ın panelinde dikkat çeken bir diğer nokta ise şüphesiz güvenlikti. her alanda güvenliğin birincil öncelik olduğunu söyleyen Togg CEO’su bu güvenlik standartlarının gelişen tüm teknolojiler içinde geçerli olduğunu belirtti. Panelinde teknolojilerin evrim geçirdiğini söyleyen karakaş otomobil endüstrisinde benzer bir evrimin yaşandığından da bahsetti.

Karakaş’ın bahsettiği bir diğer önemli nokta ise akıllı sözleşmeler oldu. Togg araçlarında akıllı sözleşmelerin altı farklı alanda entegre edileceğinden bahseden Karakaş, şunları listeledi. Bunlar: Tedarik zinciri lojistiği, ticari sözleşmelerin düzenlenmesi ve Togg akıllı cihazları için dijital kimlikler mprden sonra parça ve bileşenlerin takibi ve karbon ayak izi analizi oldu.

Ayrıca özel bir röportaj da yaptığımız Karakaş, ilerleyen dönemlerde tıpkı Tesla gibi token ile ödeme almaya sıcak bakarken, NFT’lerin de bir şekilde sisteme dahil edilebileceğini söyledi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın