Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul Fuarı sunduğu yeni iş birliği ve ticaret fırsatlarının yanı sıra gerçekleştirdiği etkinliklerle de sektöre yol göstermeye devam ediyor. 

Yapı sektöründeki yerli ve yabancı tüm paydaşları ile bölgenin en güçlü iş birliği platformu olan, oluşturduğu iş hacmi ve istihdam sayesinde yüksek döviz girdisi sağlayan Yapı Fuarı-Turkeybuild etkinliklerle devam ediyor.

Yapı Fuarı Gündemi Belirleyen Etkinlikleri İle Sektöre Yön Vermeye Devam Ediyor

Yapı Fuarı ikinci gününde, Albasoft iş birliğinde gerçekleştirilen “İnşaatin Dijital Dönüşümünde Inotip” başlıklı oturumunda Albasoft CEO’su Başak Türkmenoğlu Inotip projesini dinleyicilere anlattı.

Yapı sektöründe dijital dönüşümün önemine dikkat çeken Albasoft CEO’su Başak Türkmenoğlu, “Yapı sektörü, her yıl milyarlarca liralık iş potansiyeli ile çalışıyor olmakla birlikte dijital çözümlerin en az kullanıldığı sektörlerin de ilk sıralarında yer alıyor. Dijitalleşirken en önemli sorunlarından bir tanesi yapı sektöründeki kalıplaşmış iş yapma şeklidir. Son derece spesifik çalışma yöntemleri ve süreçleri olan yapı sektöründe ihtiyaçlara yanıt verebilecek araçlar da son derece kısıtlı.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: 

“İnşaat sektörünün satın alma işlemleri diğer sektörlerin aksine proje, büyüklük, teknik gereklilikler gibi parametrelere bağlı olarak sürekli değişkenlik gösteriyor. Aynı zamanda inşaat sektörü hem malzeme hem de işçilik bulundurduğu için piyasa şartlarından neredeyse anlık olarak etkilenen son derece dinamik bir yapıya sahip. Bir inşaat projesinin kontrol edilmesi ve yönetilmesi için birbirinden bağımsız birçok disiplin bir arada çalışmak zorunda fakat verilerin toparlanması ve izlenmesi oldukça zor bir iş. Biz de yapı sektörü için bu sorunlara karşı bütüncül çözümler sunup İnotip’i kurduk. İnotip; inşaat, yapı ve endüstri sektörleri özelinde geliştirilmiş bir Dijital Satın Alma ve Proje Yönetimi Platformu’dur. Sektöre özel tasarlanmış ve entegre şekilde çalışan sistemler bütünüdür. En verimli, kolay ve hızlı süreç yönetimi sağlamayı hedefliyoruz.

Dünyaca ünlü ve ödüllü Mimar Bram Aerts Yapı Fuarı’nda!

Belçika’nın önde gelen mimarlık ofislerinden olan TRANS architectuur & stedenbouw’un Kurucu Ortağı Bram Aerts, 44. Yapı Fuarı’na konuk oldu. Bram Aerts, fuar alanındaki Zirve Sahnesi’nde verdiği konferans ile binaları kökten dönüştürmek için önerdiği stratejiden bahsetti. 

Avrupa’da yeniden dönüştürdükleri altı binanın proje detaylarını anlatan TRANS architectuur & stedenbouw’un Kurucu Ortağı Bram Aerts, “Yapılı çevreyi dönüştürmek ve yeniden yorumlamak, yıkıma, açık alan işgaline ve inşaat sektörünün egemenliğine geçerli bir alternatif olarak giderek daha önemli hale geldi. Bu yenileme projelerin seviyeleri de oldukça büyümeye devam ediyor.” ifadelerini kullandı. 

 Mimari Ustalık Sınıfları, Dördüncü Kez Ziyaretçilerle Buluştu

Fuarın ikinci gününde, Yapı Master Class – Mimari Ustalık Sınıfları ile “Çevreye Duyarlılık ve Mimari Tasarım” temasında özel fuar turu gerçekleştirildi. NOBON Kurucusu Mimar Dr. H. Cenk Dereli moderatörlüğünde gerçekleşen özel fuar turunda 6 tane stant ziyaret edildi. Turun ardından Dilekçi Architects Kurucusu Y. Mimar Durmuş Dilekçi ve Plugofis Kurucusu Y. Mimar Büşra Al’ın katılımı ile söyleşi düzenledi.

Söyleşi kapsamında farklı coğrafyalardaki, farklı yapı programlarına sahip projelerin tasarım ve uygulama süreçleri aktarıldı.

Yapılı çevre ile doğanın bir arada olması gerektiğini vurgulayan Plugofis Kurucusu Y. Mimar Büşra Al “Yapılı çevre ile doğanın birbirine geçmemiş, ayrılmış konular olarak görüyoruz fakat onların bir arada olmasını tartışmamız gerekiyor.” diyerek düşüncelerini paylaştı.

Yenilikçi tasarım ve uygulama yöntemleriyle gerçekleştirdiği projelerin detayları ile aktaran Dilekçi Architects Kurucusu Y. Mimar Durmuş Dilekçi, karbon ayak izini küçültmenin mimarlık zincirin küçük bir halkası olduğunu belirtti.

Altın Mıknatıs Stant Tasarım Ödülleri Sahiplerini Buldu 

44. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’un geleneksel Altın Mıknatıs Stant Tasarım Ödülleri, fuarın ikinci günü sonunda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Fuarda, stant tasarımında markalarını ve ürünlerini ziyaretçiler için bir çekim noktasına dönüştüren firmalar, ‘Altın Mıknatıs Stant Tasarımı Ödülleri‘nde yarıştı. Sektörün en değerli tasarımcısı, iç mimarı, mühendisi ve profesyonellerinden oluşan bağımsız jüri üyelerinin birbirinden farklı kriteri değerlendirdiği yarışmada; ürünle kurdukları bağlantı, ürünün belirtilmek istenen niteliklerinin en iyi şekilde vurgulaması, 3 boyutlu tasarım nesnesi olarak düzenlenmesi, görsel malzeme kullanımındaki estetik, standın modülerliği ve tekrar farklı mekanlarda kullanılabilirliği baz alındı. Altın Mıknatıs Stant Tasarımı Ödülleri’nde 1.’lik Samet Kalıp Ve Madeni Eşya San. Ve Tic. A.Ş’nin, 2.’lik Arkitech İleri Yapı Teknolojileri İnşaat İmalat Sanayi Ve Ticaret A.Ş.’nin, 3.’lük Sever Makine Sanayi Ve Ticaret A.Ş.’nin, Mansiyon Ödülü Kızılay Sistem Yapı A.Ş.’nin, Hyve Group Teşvik Ödülü Emek Kapı Sistemleri’nin, Standında En İyi Teknoloji Çözümleri Sunan Firma Ödülü Inohom Akıllı Ev Sistemleri’nin, Standında En Yaratıcı Kimlik Tasarımı Sunan Firma Ödülü ise Glulam Sa’nın oldu.

Üçüncü Gün Etkinlikleri

Saat 11:30’da başlayacak, Fales iş birliğinde gerçekleştirilecek “Sürdürülebilir Akustik Paneller” başlıklı günün ilk oturumunda, Fales Marka Yöneticisi Gülden Şenolan, yapılarda ses yalıtımının önemi ve gerekliliğine değinecek. 

Saat 13:00-13:30 arasında gerçekleştirilecek günün ikinci oturumunda yapılarda drenaj sistemlerinin önemini uzman isimler anlatacak. “Sıfır Enerji Binalarda Korumalı Drenaj Sistemlerinin Önemi” başlıklı Green Drain iş birliğinde düzenlenecek oturumda, Green Drain CEO’su ve Firma Sahibi Jason Bocchino, uygulamalı bir anlatım gerçekleştirecek.

Natilon iş birliğinde günün üçüncü oturumunda ise görüntüleme sistemlerinin yapıların inşa sürecine katkıları tartışılacak. “Temelden Finale Otomatik Fotoğraflama ve Time-Lapse Sistemleri” isimli oturum saat 14:30-15:00 aralığında Natilon Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ali Serdar Kılıç ve Natilon Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Alaattin Serdar Balcıoğlu söz alacak.

Günün son oturumu ise Nobon iş birliğinde saat 15:15-16:15 aralığında gerçekleştirilecek. Nobon Kurucusu, Mimar Dr. Hasan Cenk Dereli moderatörlüğünde, slasharchitects kurucu ortağı Yüksek Mimar Şue Ertürk ve degostudio Kurucu Ortağı Yüksek Mimar Volkan Taşkın, “Ölçekler Arası ParametrikTasarımı” başlığında algoritmik tasarımların yapılar üzerindeki etkisini konuşacaklar.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın