Türkiye’deki ilk, tek ve yaşayan Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi KAD-SİS’in fikir sahibi, dünyanın kapasite açısından 2. büyük rafinerisi, 2021 kuyum sektörü Türkiye ihracat 1.si İstanbul Altın Rafinerisi (İAR), 24-27 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşen İstanbul Jewelry Show’a katıldı. İstanbul Altın Rafinerisi, yastıkaltındaki altınların ekonomiye kazandırılmasında kuyumcunun da dahil edildiği Türkiye’nin ilk ve tek modeli KAD-SİS’i, İstanbul Jewelry Show’da paydaş ve vatandaşlarla buluşturdu. Katılımın oldukça yoğun seyrettiği fuarın ilk gününde geliştirdikleri model hakkında detaylı bilgiler paylaşan İstanbul Altın Rafinerisi CEO’su Ayşen Esen, “KAD-SİS; iki yıldır hukuki, teknik ve yazılım altyapısıyla aktif olarak çalışan 60 ilde  180 Altın Değerleme Noktası sayesinde ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 90’nına hitap eden ve başarı ile uygulanan bir sistemdir.” dedi.

Dünyanın kapasite açısından en büyük ikinci rafinerisi, 2021 kuyum sektörü Türkiye ihracat 1.si ve tüm sektörler arasında ihracatta 12. sırada olan öncü kuruluş İstanbul Altın Rafinerisi, 24-27 Mart tarihleri arasında 51. kez İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen İstanbul Jewelry Show’da yerini aldı. 1986 yılından beri mücevher sektörünün önemli firma, marka ve alıcılarını bir araya getiren İstanbul Jewelry Show’da Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi KAD-SİS’i paydaşlara tanıtacak olan İAR, fuar boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak. Organizasyonda altınlarını herhangi bir altın değerleme noktasına teslim için giden vatandaşın karşılaştığı güvenlik ve işlem prosedürleri adım adım canlandırılarak akıllardaki soru işaretlerine de cevap verilmiş oldu.

KAD-SİS 60 İl İle Ülke Nüfusunun Yüzde 90’ına Hizmet Veriyor

Türkiye’nin ilk ve tek ihtisas uluslararası mücevher fuarı olan İstanbul Jewelry Show’un ilk gününde; 2018 yılında geliştirilmeye başlanan ve 2020 yılında hayata geçen KAD-SİS hakkında önemli mesajlar veren İstanbul Altın Rafinerisi CEO’su Ayşen Esen, “Vatandaş, elinde bulundurduğu altınları sisteme dahil olan ADN’ler aracılığı ile haftanın her günü banka hesabına kolayca, anında ve güvenle aktarabiliyor. Sistem; halk, kuyumcular ve bankalar olmak üzere üç aşamalı bir süreç ve her kademede “güvenlik” ilkesini esas alarak hareket ediyoruz.” diye konuştu. Ülkemizde yastıkaltında kalan altın tasarrufunun asgari 5 bin ton olduğunu, bunun da 300 milyar dolara tekabül ettiğine dikkat çeken Esen, “Söz konusu altınların ekonomiye kazandırılması ülke ekonomimiz açısından çok değerli.” dedi. Esen ayrıca seçkin kuyumcu ağlarını gün geçtikçe çoğalttıklarını ve titiz bir çalışma içinde olduklarını dile getirdi. Halkın güvenini kazanmış tek sistem olarak 60 ilde 180 ADN’de yer aldıklarını, hedeflerinin ise 81 ilde bin 500 noktaya ulaşmak olduğunu vurguladı.

Tüm ADN’lerde Altınınız Aynı Değerde

KAD-SİS’te, ADN’lerde yapılacak değerleme işlemlerinde kullanılacak değerleme oranları tüm Türkiye’de tek olup, sabit ve değiştirilemiyor. İAR CEO’su Esen konuya ilişkin, “KAD-SİS’te her konu güvenlikli adımlardan oluşuyor. Anında bankadaki hesaba aktarım yapılıyor. Türkiye’nin her yerinde aynı anda, aynı değerleme oranlarıyla işlem görüyor. Kuyumcu Değerleme Sistemi’nde ADN’lerde verilen değer devlet tarafından onaylanmış, ülkenin her yerinde aynı olan değerleme oranıdır.” şeklinde açıklama yaptı.

“Fanustan Külçe Altın Çıkarma” Yarışması Büyük İlgi Çekti

Sektör paydaşlarının ve halkın yoğun bir ilgi gösterdiği İstanbul Jewelry Show, fuarın ilk günü olan 24 Mart Perşembe, keyifli bir etkinliğe sahne oldu. İstanbul Altın Rafinerisi, vatandaşların katılımıyla kendi standında bir yarışma düzenledi. Büyük bir merak uyandıran Fanustan Külçe Altın Çıkarma Yarışması’nda renkli görüntüler ortaya çıktı. Yarışma katılımcıları, fanusa açılan sadece bir elin girebileceği delikten 12.5 kg’lik külçe altına ulaşmaya ve parmakları aracılığıyla külçeyi fanustan çıkarmak için çabaladı. Fanustan Külçe Altın Çıkarma Yarışması, dört gün olan fuar boyunca devam edecek.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın