Reed Tüyap’ın uluslararası fuarcılık deneyimi ve Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (HISİAD) sektörel gücü ile ilk kez düzenlenecek Avrasya’nın Hırdavat Fuarı Hardware Eurasia, 23 Mart’ta kapılarını ziyaretçilere açtı. Sektörün ticaret platformu olması beklenen Hardware Eurasia’ya 100’ün üzerinde firma katılıyor, yurt içinden ve yurt dışından yaklaşık 10.000 kişi tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor. Fuarın sektör ihracatını artırması hedefleniyor. 

Avrasya’nın Hırdavat Fuarı Hardware Eurasia, 23-26 Mart 2022 tarihlerinde İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde endüstriyel hırdavat, el aletleri ve genel hırdavat, mobilya ve yapı hırdavatı gibi sektörün lider üreticilerini Tüyap çatısı altında buluşturuyor. Fuara Orta Doğu ülkeleri, Türki Cumhuriyetler, Balkan ülkeleri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından 10.000 ziyaretçi bekleniyor. İlk 3 gün saat 10.00 ile 18.00 arasında, son gün ise 18.00’e kadar ziyaret edilebilen fuarda ziyaretçiler Türkiye’nin en büyük hırdavat üreticileri ve markaları ile buluşacaklar. 

Yurt içinden ve yurt dışından alım heyeti davetleri de gerçekleştirilen fuarda VIP ziyaretçiler ağırlanacak. Sektörün ilk uluslararası etkinliği olan Hardware Eurasia’da yapı marketler hazırlanan launch alanında fuar ortamında ikili görüşme yapma fırsatı da yakalayacaklar. Hibrit şekilde düzenlenen fuar süresince, Business Connect Programı üzerinden katılımcılar ve ziyaretçiler birbirleri ile mesajlaşabilecekler. Yerli ve yabancı sanayiciler, üreticiler, dağıtıcılar, satıcılar, distribütörler ve esnafların bir araya geleceği fuarda ziyaretçiler sektördeki son teknoloji ürün ve hizmetleri bir arada görme ve kıyaslama imkanı bulacaklar.

“Hardware Eurasia’nın sektörde önemli bir açığı kapatmasını bekliyoruz”


 Hardware Eurasia’nın hırdavat sektörünün dünyada düzenlenen ilk fuarı olduğunun altını çizen Reed Tüyap Genel Müdürü Ali Muharremoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye olarak hırdavat sektöründe dünyanın sayılı üreticileri arasındayız. Yapılan başvurulara göre sektörün ilk büyük etkinliği olan fuarın büyük ilgi göreceğini ve oldukça başarılı geçeceğine inanıyoruz. Türkiye hırdavat sektöründe yer alan üreticilerin marka bilinirliğini artıracak, ürünlerini ve hizmetlerini aynı anda geniş bir hedef kitleye tanıtacak, yeni hedef pazarlara ulaşmasına da destek olacak fuarımızın sektörde önemli bir açığı kapatmasını bekliyoruz. Uluslararası fuarcılık deneyimimizle hırdavat sektörünü hibrit fuarcılıkla tanıştıracak olmanın mutluluğu içindeyiz.”

Sektörün ihracat hedeflerine katkıda bulunacak

Türkiye hırdavat sektörü 2020 yılında 200 ülkeye 4,35 milyon ton ihracat gerçekleştirdi ve 8,3 milyar dolar gelir elde etti. Reed Tüyap’ın uluslararası fuarcılık deneyimi ve Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (HISİAD) sektörel gücü ile düzenlenen Avrasya’nın Hırdavat Fuarı Hardware Eurasia’nın 2022 yılında sektörün ihracat hedeflerini daha da yükseltmesi bekleniyor. Fuarın açılışında konuşma yapan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, ihracat hedefleriyle ilgili şunları söyledi: “Hardware Eurasia heyecanının yurt çapında büyük ilgi görmesi bizi çok mutlu ediyor. Bu sene hedefimiz ihracatta 250 milyar dolara ulaşmak. Her ay bir önceki ayın üzerine 2 milyar dolar koyarak bu amacımıza ulaşabileceğimizi hesaplamıştık ama gördük ki ocak ve şubat ayı ihracatında 6,4 milyar dolar fazlalık elde etmişiz. Bu hedeflerimizin üzerine çıkacağımızı gösteriyor. Türkiye’nin etrafındaki jeopolitik gelişmeler, Türkiye’yi daha kritik bir üretici ve tedarik merkezi haline getirdi. Ülkenin her yerinde yatırım heyecanını görüyoruz. İhracat ailesinin bu heyecanını temsil etmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Sektörün hayalini gerçekleştirecek bu fuarın açılışında bulunmaktan da çok mutluyuz. Buradaki 120 katılımcı firmamıza ve sektörümüze hayırlı uğurlu olsun diyoruz.”    

“Hardware Eurasia’nın sektörün yeni küresel vitrini olmasını hedefliyoruz”

Fuarın önce Avrasya’nın, sonrasında da dünyanın en kapsamlı hırdavat sektörü etkinliklerinden biri olmasını hedeflediklerini belirten HISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu, şunları dile getirdi: “Sektörün ilk uluslararası etkinliği olan Hardware Eurasia’nın kapılarını açmak bizim en büyük hayalimizdi. Azimle çalışarak İstanbul’u hırdavatın merkezi haline getireceğiz. Fuarımız, sektörün uluslararası alanda adından söz edilmesine ve önemli ticari iş birliklerinin kurulmasına katkı sağlayacak. Hardware Eurasia’nın pandemi döneminde tedarik sıkıntıları yaşayan, salgın için alınan önlemlerden olumsuz etkilenen sektörün, ticaret hacmini artırmasını ve ülke ekonomisine katkı sağlamasını hedefliyoruz. 150.000’e yakın çalışanımız ve 14.000’e yakın paydaş meslektaşımızla biz çok büyük bir aileyiz. Fuarımızın öncelikle sektörümüze ve sonra da Türkiye ekonomisine hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.” 

Türkiye hırdavat sektörü pandemi sonrasında toparlanıyor

Pandemiden sonra hızla toparlanma sinyalleri veren hırdavat sektöründe yaklaşık 14 bin firma faaliyet gösteriyor. 2020’de 8,3 milyar dolar ihracat gerçekleştiren sektör, 2021’in 11 ayında 9 milyar 938 milyon dolarlık ihracata imza attı. HISİAD’in kapsayıcılığı ve Reed Tüyap’ın uluslararası ağıyla sektör, güçlerini Avrasya Hırdavat Fuarı için birleştirerek bu yılki ihracat hedeflerinin gerçekleştirmesinde etkin rol oynayacak.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın