Aktivist Avukat Feyza Altun, minik okurları için İnsan Hakları ve Demokrasi Serisi’nin ikincisini kaleme aldı. İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflarda yerini alan beş kitaplık ikinci seri, Özgür’ün maceralarını anlatırken çocuklara Anayasa, kanun, hak ve hukuk gibi kavramları da eğlenceli bir dille açıklıyor.

Hak özgürlükleri konusunda toplumu bilgilendiren ve önemli çalışmalara imza atan aktivist Avukat Feyza Altun, çocukların hakları özelinde bilgilendirmeler yaptığı yeni bir seri kaleme aldı. İnsan Hakları ve Demokrasi Serisi’nin ikincisinde, ifade özgürlüğünden haksız yasaklara, çevreye saygıdan çocuk haklarına kadar pek çok konu Özgür ve arkadaşlarının gözünden ele alınıyor. Seride Çilek Yiyen Salyangoz, Bozuk Tablet, Gürültü Yapmadan Eğlenebilmek, Kayıp Levha, Sınıfta Temizlik Zamanı adlı beş kitap yer alıyor.

Kitapların başrolünde Özgür yer alırken hikâyelere, ailesi, arkadaşları ve öğretmenleri de katılıyor. Annesi hakem, babası aşçı olan Özgür bilinçli bir kahraman olarak başına gelen hemen her durumu sorgulayarak minik okurlara haklarını savunma konusunda yol gösterici bir model oluyor. Üstelik bunu yaparken eğlenceyi de ihmal etmiyor. 

Çizimlerini yetenekli çizer Ege Karadayı’nın yaptığı kitaplar çocuklara renkli bir okuma vaat ediyor. 

ARKA KAPAK

Çilek Yiyen Salyangoz   

Evde salyangoz beslenir mi? Bu fikir sana saçma gelebilir; ama Kübra salyangozları çok seviyor ve onları çileklerle besliyor. Karşı çıkanlaraysa kahramanımız Özgür yanıt veriyor: “Hoşumuza gitmese bile, başkalarının sevdiklerini, alışkanlıklarını ve düşüncelerini kabul etmeli, bunlara saygı göstermeliyiz.” Neden mi bunu yapmak zorundayız? Çünkü bu onun Anayasal hakkı… Özgür, bu yeni seride öğrenmeye, öğrendiklerini paylaşmaya ve eğlenmeye devam ediyor. Sen de ona katılmak ister misin?

İnkılâp Kitabevi, Feyza Altun, Çilek Yiyen Salyangoz, 32 sayfa, İstanbul, 2022.

 Kayıp Levha

Özgür ve arkadaşları güneşli, güzel bir günde bisiklete binmek için dışarı çıkıyor. Fakat cıvıl cıvıl sokakta bisiklet sürüp eğlenirken hiç beklemedikleri bir şeyle karşılaşıyorlar: Yasak! Peki her yetişkin istediği gibi yasak koyabilir mi? Çocuklar olarak nedenini sormaya, sorgulamaya hakkımız yok mu? Özgür, yine kendisinden bekleneni yapıyor; itiraz ediyor ve haklı çıkıyor. Günü kurtarıp arkadaşlarının kahramanı olan Özgür, Çocuk Haklarını anlatmak için şimdi seni bekliyor.

İnkılâp Kitabevi, Feyza Altun, Kayıp Levha, 32 sayfa, İstanbul, 2022.

Bozuk Tablet

Yeni aldığın tablet bozulsa ne yapardın? Özgür, heyecanla eline aldığı tabletin çalışmadığını görünce büyük bir hayal kırıklığına uğruyor. Neyse ki imdadına başarılı bir avukat yetişiyor. Üstelik bu öyle bir avukat ki ömür boyu Özgür’ün haklarını koruyacağına söz veriyor… Yeni macerasında hakkın ve hukukun ne demek olduğunu öğrenen Özgür, annesiyle birlikte ilk kez bir mahkemeye başvuruyor. Karar ne mi oluyor dersin? Sayfaları çevirip hemen öğrenebilirsin. 

İnkılâp Kitabevi, Feyza Altun, Bozuk Tablet, 32 sayfa, İstanbul, 2022.

Sınıfta Temizlik Zamanı

Özgür’ün sınıfında bilgi yarışması var! Üstelik kazananlar da ödül alıyor. Fakat akşam olup sınıf çöple dolduğunda ortalık bir anda karışıyor. Yarışmanın kazananlarından Dilara çöp toplamak istemeyince öğretmeninden güzel bir ders alıyor. Gün sonunda Özgür ve arkadaşları en temel insan haklarını öğreniyor. Peki sen hangi insan haklarını biliyorsun?  

İnkılâp Kitabevi, Feyza Altun, Sınıfta Temizlik Zamanı, 32 sayfa, İstanbul, 2022.

Gürültü Yapmadan Eğlenebilmek

Özgür bugün çok mutlu! Evde kendi kendine şarkılar söylüyor, eğleniyor, dans ediyor. Fakat bu durumdan rahatsız biri var: Özgürlerin alt komşusu! Peki, Özgür’ün insanları rahatsız etmeye hakkı var mı? Annesi ona kanunlardan bahsediyor. Gürültü yapmamak, yerlere çöp atmamak, hayvanlara zarar vermemek… Üstelik bu kanunlara uymazsak cezası var. Ama korkma, Özgür’le birlikte sen de kanunları öğrenebilir, kimseyi rahatsız etmeden keyifle yaşayabilirsin.  

İnkılâp Kitabevi, Feyza Altun, Gürültü Yapmadan Eğlenebilmek, 32 sayfa, İstanbul, 2022.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın