Değişen küresel koşullar ve pandemi sonrası gelişmeler son aylarda ülkelerin gündeminde tarım, kıtlık, tarımda verimlilik gibi kavramların daha sık telaffuz edilmesini beraberinde getirdi. Bilim adamlarının hazırladıkları raporlar 2050 yılına kadar karbon emisyonlarının düşürülmesi için adım atılmazsa, bu durumun gıda ürünlerindeki verimi üçte bir oranında etkileceğine ve gıda fiyatlarının da yükseleceğine dikkat çekiyor. Mevcut durumda gıda fiyatları salgın süresince tedarik zincirinde meydana gelen aksaklıklar ve aşırı hava koşulları nedeniyle son 10 yılın en yüksek seviyesine yakın gerçekleşti.
Hisar Okulları 25. Yıl Dönümünü; gençlerin ve toplumun gelecekle ilgili bilgi birikimine katkıda bulunmak üzere başlattığı konferans dizisiyle kutlamaya devam ederken bilim, teknoloji ve inovasyon konularındaki güncel gelişmelerle ilgili birbirinden değerli uzmanları ağırlamaya devam ediyor. Öğrenciler, mezunlar ve ailelerin yanı sıra, “Açık Kaynak” yaklaşımıyla tüm eğitimcilere ve topluma açık olacak konferans dizisinin üçüncüsü; “Tarımı Büyük Düşünmek” başlığı altında gerçekleşecek.
23 Mart’taki konferansın konuğu TABİT Akıllı Tarım Teknolojileri A.Ş.’nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Tülin Akın
Konferans dizisinin üçüncüsü “Tarımı Büyük Düşünmek” başlığını taşıyor. 23 Mart Çarşamba günü saat 18:00’de çevrimiçi gerçekleşecek etkinlikte Tülin Akın, tarımı meslek, fırsat, yaşam biçimi, beslenme gibi pek çok farklı açıdan ele alarak katılımcılarla aydınlatıcı bilgiler paylaşacak.
2005 yılında Akdeniz Üniversitesi KMYO da Tarımsal Pazarlama Bölümünden mezun olan Tülin Akın, 2004 yılında üniversitede okurken TABİT Akıllı Tarım Teknolojileri A.Ş.’yi ve Türkiye’nin tarım alanındaki ilk iletişim, e-öğrenme ve e-ticaret ağı olan tarimsalpazarlama.com’u kurdu. Anadolu Üniversitesi İşletme ve Boğaziçi Üniversitesi’nde Mikro MBA eğitimi aldı.
Tülin Akın, Vodafone ile birlikte Hindistan, Gana, Kenya, Yeni Zelanda ve Tanzanya’da da uygulanan Vodafone Çiftçi Kulübü’nü kurdu ve tarımda erken uyarı bilgilendirmelerini başlattı. Intel’in desteklediği bir çiftçi bilgisayarı yazılımı ürettirdi. Kırsal alanda su bilincini geliştirmek ve traktör kazalarını önlemek amacıyla sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdi.
2012 yılında Türkiye Ziraatçılar Derneği’nden Tarımsal Ticareti Geliştirme Ödülü, 2013 Sabancı Vakfı’ndan Türkiye’nin Fark Yaratanı, 2013 JCI – TOYP Dünya’nın 10 Başarılı Genci Girişimcilik Ödülü, 2013 Anita Borg Institute Uluslararası Sosyal Etki Ödülü, 2013 Garanti – KAGİDER Yılın Kadın Sosyal Girişimcisi Ödülünü aldı ve BM tarafından 2014 yılında Nobel’e aday gösterildi World Economic Forum’da Schwab Dünyanın En İyi Sosyal Girişimcisi Ödülüne (2018) ve Bill Melinda Gates VakfI Goalkeepers Ödülüne (2018) layık görüldü.
Tülin Akın halen kırsalda yaşam kalitesinin artması, sürdürülebilir ekonomik güçlenmenin sağlanması, çiftçilerin ve ailelerinin sosyal gelişimlerinin hızlandırılması amacıyla farklı projeler geliştirmeye devam ediyor.
Hisar Okulları’nın eğitim modeli bilim, mühendislik, sanat ve tasarım alanlarını kapsıyor
Hisar Okulları kurulduğu ilk günden bu yana, dünya ile rekabet edebilen öğrenciler yetiştirmek üzere; bilim, mühendislik, sanat, tasarım gibi farklı alanların ilişkilendirildiği bir eğitim modeli ve akademik program sunuyor. Okul; en küçük yaşlarından başlayarak, her düzeydeki öğrenciler için ilgi alanları doğrultusunda deney ve gözlem odaklı bilgi ve beceri edinme fırsatları yaratıyor. Bu becerilerle donanmış öğrenciler yaşam yolculuklarına, sorun belirleme, çözüm üretme ve bu çözümleri sebatla uygulamaya koyma tecrübesiyle başlıyorlar. 979 mezunu ve 1515 öğrencisiyle Hisarlılar ülkemize, dünyaya ve insanlığa faydalı olmak için düşünüyor ve çalışıyor.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.