İlk restoranını 2005 yılında Suadiye’de açan Ranchero, 2022 sonunda şube sayısını 7’ye çıkaracak. Meksikalı (Gonzalez) & Türk (Tanyeri) bir aile tarafından işletilen mekan, Suadiye’nin yanı sıra Nişantaşı, Ataşehir Watergarden ve Maidan Ankara’da hizmet veriyor. Ranchero’yu iki oğlu ve kızı ile birlikte işleten Rıza Tanyeri, biri Zeytinburnu’ndaki Büyükyalı Fişekhane, diğer ikisi Ankara’da Atakule ve One Tower olmak üzere üç yeni şube daha açacaklarının bilgisini verdi. “Damak tadı olarak Türk yemeklerine çok da uzak olmayan Meksika mutfağı ülkemizde oldukça seviliyor ve ilgi görüyor” diyen Tanyeri, uzun vadeli şubeleşme hedeflerinde İzmir, Bursa, Antalya ve Eskişehir’in yer aldığını ifade etti.

Kendi tesisinde günlük üretim yapıyor

Ranchero, tüm şubelerinde servis ettiği yemeklere eşlik eden tortilla ekmeklerini, nacho cipslerini (totopos) ve patentli soslarını özel olarak kendi tesisinde üretiyor. İstanbul Maltepe’deki üretim tesisinde günde ortalama 6 bin adet tortilla imal eden mekan, bunları taze olarak şubelerine dağıtıyor.  Ranchero, 2021’de hizmete açtığı online mağazası Ranchito.com.tr adresi üzerinden de özel soslarını, baharat karışımlarını, Meksika’ya özgü kahve ve kakaoları ile un ve mısır tortillalarını satışa sunuyor.

Aşktan doğdu, sevgiyle büyüyor

Türkçe’de “Meksika yerlisi” anlamına gelen Ranchero’nun kuruluş hikayesi, Meksika’dan Türkiye’ye uzanan tutkulu bir aşka dayanıyor. Zonguldaklı Rıza Tanyeri ile Meksikalı Patricia Gonzalez dil eğitimi için geldikleri İngiltere’de ilk görüşte birbirlerine aşık olup Meksika’da evleniyor. Ardından Türkiye’ye dönüş yapan çift uzunca bir süre Zonguldak Kozlu’da yaşadıktan sonra üç çocuğuyla birlikte 1989 yılında İstanbul’a yerleşiyor. Mutfak ve yemek konusuna özel bir ilgisi olan çift, Meksika’da restoran işleten aile dostlarının danışmanlığında 2005 yılında Suadiye’de ilk restoranlarını açıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın