Eduplus Finans Zirvesinde konuşan Octet Türkiye Genel Müdürü Derya Ekemen Fidan, enflasyonist ortamda nakit akışı yönetimi yapmanın eskisine göre daha zor olduğunu bu nedenle fintechlerin finans yönetimindeki öneminin daha da arttığını belirtti.

Eduplus Finans Zirvesi’nde konuşmacı olarak yer alan Octet Türkiye Genel Müdürü Derya Ekemen Fidan, fintech dünyasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ekemen Fidan, “Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan insanlık ayıbının ülke ekonomilerine getirdiği ciddi bir yük var. Maalesef Türkiye’nin de içinde bulunduğu ortam, bundan daha da fazla etkilenmesine sebep olacak gibi duruyor.  Üretimde maliyet yönetimi, satışlarda vade yönetimi ve enflasyon artık finans yöneticilerinin işini çok daha fazla zorlaştırıyor. Bundan sonra gerçekten enflasyonist ortamda nakit akışının yönetimini yapmak eskisine göre çok daha zor. Fintechlerin finans yönetimindeki önemi daha da arttı. Elbet iyi günler tekrar gelecek. Ancak bu süreçte artık farklı deneyimler sunan fintechler, bu günleri aşmak için finans yönetimlerinin, satış ekiplerinin hep yanında olacaklar ve olmak zorundalar.” dedi.

En canlı fintech ekosistemi Türkiye’de

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi tarafından hazırlanan fintech ekosistemi durum raporuna göre bölgenin en canlı ekosisteminin Türkiye olduğunu belirten Ekemen Fidan; “Bazıları aktif olmasa da çoğu aktif olan 604 tane fintech şirketi var. Ülkemizde bunlardan 216 tanesi ödeme alanında çalışıyor ve 29 tane de fintech 2021 yılında 64 milyon dolarlık yatırım almış. Fintech’ lerin bugünkü ivmesi de geleceğe katlanarak taşınacak.” dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın