Kurulduğu günden bu yana, ürettiği değerleri toplumla paylaşarak gelişmeyi hedefleyen Kale Grubu, ‘İyi Bak Dünyana’ hareketi kapsamında, sosyal girişimcilik alanındaki birikim ve deneyimini daha geniş kitlelerle buluşturmak amacıyla online eğitim platformu olan Dünyasına İyi Bakanlar Akademisi’ni hayata geçirdi.

Kale Grubu ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ortaklığıyla ve Boğaziçi Üniversitesi Mezunu İş İnsanları Derneği’nin iş birliğiyle oluşturulan Akademi, Türkiye’nin dört bir yanından üniversite öğrencisi gençleri sosyal inovasyon ve sosyal girişimcilik dünyasıyla tanıştırmayı, bu alanda çalışmak için gerekli temel yetkinlikleri ve ekosistem bağlantılarını kazandırmayı amaçlıyor.

Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, “Tüketmek yerine üretmeyi seçenlerin bilinçli tercihleriyle yarınlara çok daha iyi bir gelecek bırakmanın mümkün olduğuna inanıyoruz. Bu inancı bizimle paylaşan ve harekete geçmek isteyen tüm gençlerimizi, Dünyasına İyi Bakanlar Akademisi’ne katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Akademi bünyesinde ücretsiz gerçekleşecek ilk program olan Sosyal Girişimcilik Eğitim Programı için birinci dönem başvuruları, 7-30 Mart tarihleri arasında www.dunyasinaiyibakanlar.com adresi üzerinden alınacak.

Kale Grubu, Türkiye’nin sosyal girişimcilik ekosistemine kalıcı fayda sağlamak amacıyla son 5 yıldır yürütmekte olduğu İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programının yanı sıra kuruluşunun 65. Yılında yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Grup, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ortaklığıyla ve Boğaziçi Üniversitesi Mezunu İş İnsanları Derneği’nin (BRM) iş birliğiyle tasarlanan Dünyasına İyi Bakanlar Akademisi ile ülkenin dört bir yanından gençleri sosyal inovasyon ve sosyal girişimcilik kavramlarıyla tanıştırmayı, bu alanda çalışmalarını sağlayacak temel yetkinlik ve ekosistem bağlantılarını kazandırmayı amaçlıyor.

Zeynep Bodur Okyay: “Sosyal girişimcilik ekosistemindeki boşluğu dolduracağız”

Dünyasına İyi Bakanlar Akademisi’nin tanıtım toplantısına katılan Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, “Tüketmek yerine üretmeyi seçenlerin bilinçli tercihleriyle yarınlara çok daha iyi bir gelecek bırakmanın mümkün olduğuna inanıyoruz. Sürdürmekte olduğumuz İyi Bak Dünyana hareketi kapsamında, daha iyi bir dünya hedefiyle Türkiye’nin her köşesinden gençlerimizi sosyal girişimcilik ekosistemine kazandırmak için Dünyasına İyi Bakanlar Akademisi ile fırsat eşitliği sunuyoruz. Bu inancı bizimle paylaşan ve harekete geçmek isteyen tüm gençlerimizi, Dünyasına İyi Bakanlar Akademisi’ne katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Türkiye’de, bölgeler arası fırsat eşitsizlikleri ve sosyal girişimcilikle ilgili nitelikli eğitime erişilememesi nedeniyle yeterince sosyal girişimci yetişemediğine dikkat çeken Bodur Okyay, son 5 yıl içinde İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı aracılığıyla yüzlerce genç zihinle karşılaştıklarını, bu deneyimleri sırasında gençlerin yönlendirilmeye ve cesaretlendirilmeye ihtiyaçları olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Bodur Okyay, “Akademi bünyesinde başlattığımız Sosyal Girişimcilik Eğitim Programı ile yıl boyunca 500 üniversite öğrencisine eğitim verilmesi hedefleniyor. Eğer biz bu gençleri, programa katılmaları için harekete geçirebilirsek ve bu gençlerin dörtte biri proje yaratma ve yönetme konusunda yetkinliklerle bu programı tamamlarsa, Türkiye sosyal girişimcilik ekosistemindeki önemli bir boşluğu doldurmuş olacağız” diye konuştu.

Başvurular, 7 Mart’ta başladı

BÜYEM Müdürü Dr. Tamer Atabarut da toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Sosyal Girişimcilik Eğitim Programı ile özellikle sürdürülebilir bir dünya için toplumsal fayda yaratacak nitelikte anlamlı bir kariyer hedefleyen gençleri teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Bu programı tamamlayanlar, yeni bir kariyer yolculuğu için gereken yönetim ve liderlik yetkinlikleri kazanacak sürdürülebilir gelecek için ihtiyacı olan sosyal girişim gücüne kavuşabilecek. Bir sosyal girişimcinin hareket alanını geliştirmek üzere ihtiyaç duyduğu sosyal ilişkileri de bu program sayesinde kurabilecek.”

Toplumsal problemler üzerine yoğunlaşan konularda ortak akıl yaratmak için hazırlanan, branşının en iyisi olan akademisyen ve eğitmenlerin ders vereceği Sosyal Girişimcilik Eğitim Programına üniversite öğrencileri, Türkiye’nin her yerinden online olarak katılabilecek. Program kapsamında Genç Girişimciler için Yönetim ve Liderlik modülü, Sosyal Girişimcilik modülü ve Proje atölyesi yer alıyor. Ayrıca UN SDSN tarafından sağlanan “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı Gerçekleştirme” programına da erişilebilecektir. Programa katılmak isteyenlerin, 7-30 Mart tarihleri arasında www.dunyasinaiyibakanlar.com adresi üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor.

Sosyal Girişimcilik Eğitim Programı, 2022 yılı boyunca 4 dönem üzerinden gerçekleşecek. Her bir dönemin online eğitim süreci 8 hafta, atölye süreci ise 4 hafta olacak. Online eğitim sürecini tamamlayan öğrenciler arasından atölye sürecine geçmek için kabul mekanizması işletilecek. Ayrıca eğitimi tamamlayanlara Boğaziçi Üniversitesi’nden sertifika verilecek.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın